E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto parada ETF kaosu: 217 milyon dolar eridi---

Kripto parada ETF kaosu: 217 milyon dolar eridi

Kripto parada ETF kaosu: 217 milyon dolar eridi
10 Ocak 2024 - 10:43 borsagundem.com

Kripto para piyasasında ETF karmaşası yaşandı. Piyasalardan toplam 217 milyon dolarlık çıkış oldu. Sosyal medyada SEC ve Gensler'e yönelik tepkiler şiddetle artıyor.

Kripto para piyasasında büyük borsa yatırım fonu (ETF) kaosu yaşandı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)'in resmi X hesabından Bitcoin ETF'lerinin onaylandığı duyurdu. Bunun üzerine Bitcoin (BTC) kısa süre içerisinde 48 bin dolara çıktı. Daha sonra SEC Başkanı Gary Gensler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, SEC'in X hesabının ele geçirildiğini ve buradan yetkisiz paylaşımda bulunulduğunu bildirdi. Gensler'in paylaşımı ile BTC yönünü aşağı çevirdi. Bitcoin, 44 bin 800 dolara kadar düştü.

NTV'de yer alan habere göre, Bitcoin'deki aşağı ve yukarı yönlü hareketlerle birlikte piyasadan toplam 217 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu. Coinglass verilerine göre, son 24 saatte 133 milyon dolarlık long pozisyon, 84 milyon dolarlık ise short pozisyon sıfırlandı.

Yatırımcıların Bitcoin'de 84 milyon dolarlık, Ethereum'da 42 milyon dolarlık pozisyonları silindi. En fazla tasfiye 82 milyon dolar ile Binance borsasında yaşandı.

Kripto piyasasında yaşanan kayıpların ardından sosyal medyada SEC ve Başkan Gensler'e yönelik tepkiler arttı.

Şimşek: Kripto varlık şirketlerine SPK tarafından lisans verilecek

 

SEC başkanından kripto uyarısı

 

Kripto para yasası Ocak ayında Meclis'e geliyor

 

Kripto yatırımcılarının 2024'te gözü Fed ve SEC'te

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )10 Ocak 2024 11:12

    Karşılıksız Tl yapmak için böyle sistem lazım :D bakan çıkıp yoo diyecek... derken reis çıkıp eyyy diecek sonra mahkem eçıkacak oy diyecek çatır çatır TL karşılıksız ve yakılacak :D tam bizlik işler bunlar