E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para yatırımcıları panik halinde, çekilmenin nedeni ne?---

Kripto para yatırımcıları panik halinde, çekilmenin nedeni ne?

Kripto para yatırımcıları panik halinde, çekilmenin nedeni ne?
18 Mart 2024 - 15:45 borsagundem.com

Geçen hafta birçok kez zirve tazeleyen Bitcoin’deki güçlü geri çekilme yatırımcıları panikletti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para yatırımcıları, geçen haftanın son günlerine kadar oldukça iyimser bir ruh hali içindeydi. Ancak Bitcoin’de yaşanan belirgin düşüş, endişe katsayısının artmasına neden oldu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin’in zirve noktadan 65 bin dolar seviyesine gerilemesi, kripto para piyasasında paniğe neden oldu ve bu panik, piyasadan 565 milyon doların silinmesini de beraberinde getirdi.

Uzun pozisyonlar hazırlıksız yakalandı

Beincrypto’dan Oluwapelumi Adejumo'nun haberine göre, Bitcoin fiyatının 65 bin doların altına düşmesiyle birlikte kripto para piyasası önemli bir çalkantı yaşadı ve bu, yaygın bir tasfiyeye yol açtı. Keskin düşüş, kripto paranın piyasa değerinin yaklaşık 565 milyon dolarını yok ederek uzun ve kısa vadeli yatırımcıları etkiledi. Uzun pozisyondaki yatırımcılarda kayıp 400 milyon doları geçti.

Kripto piyasasındaki gerileme, yükseliş eğilimi gösteren yatırımcıları hazırlıksız yakaladı ve bu grup için yalnızca son gün içinde 400 milyon doları aşan kayıplara neden oldu. CoinGlass'ın verilerine göre, fiyat spekülatörleri bu dönemde toplam 565 milyon dolar zarar gördü. Uzun pozisyondaki trader’lar 438 milyon dolarlık kaybın yükünü taşırken kısa pozisyondaki trader’ların kaybı 126 milyon doları buldu.

Özellikle Bitcoin’de uzun pozisyona sahip yatırımcılar 153 milyon dolar zararla en önemli darbeyi alırken onu 94 milyon dolar zararla Chainlink yatırımcıları izledi. Ethereum ve Solana'nın yatırımcıları da toplam 130 milyon dolardan fazla para kaybetti.

Düşüş tüm piyasayı etkiledi

Geri çekilme 200.000'den fazla yatırımcıyı etkiledi ve bunların yüzde 50'sinden fazlası Binance ve OKX borsalarında işlem gören yatırımcılardan oluştu.

Bu gerileme sonucu, Bitcoin'in fiyatının Mart ayının başından bu yana en düşük seviyesi olan 65.000 doların altına düşmüş oldu. Kripto para piyasasının en hacimli parası Bitcoin’in fiyat hareketleri, genellikle daha geniş piyasanın gidişatını da belirliyor. Sonuç olarak, Ethereum, Avalanche, BNB, Cardano ve Chainlink gibi büyük kripto para birimlerinde de önemli fiyat düşüşleri yaşanıyor.

Halving öncesi tipik bir geri çekilme mi?

Bu arada, birçok kripto analisti bu düşüşü öngörülebilir bir piyasa davranışı olarak yorumluyor. Rekt Capital'e göre, spot Bitcoin ETF'leri kullanıma sunulmasına rağmen mevcut boğa piyasası ‘halving’  yani ‘yarılanma’ öncesi bir geri çekilmeye karşı hassas olmaya devam ediyor. Bu geri çekilmeler genellikle Bitcoin yarılanmasından 14-28 gün önce gerçekleşiyor.

Önceki döngüleri karşılaştıran Rekt Capital, Bitcoin’in halving'den önceki mevcut yüzde 11'lik gerilemesinin, geri çekilmelerin 2020 ve 2016'da sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 40 derinlikte olduğu geçmiş modellere benzediğini belirtiyor ve şöyle yazıyor: "Bitcoin sizi boğa piyasasının bittiğine ikna edecek kadar derine inecek. Ve sonra yükseliş trendine devam edecek.”

Bu nedenle analist, Bitcoin’in gelecek üç gün içinde ‘tehlikeli bölge’ye gireceği konusunda yatırımcıları uyarıyor ve dikkatli olmaya çağırıyor.

Bitcoin kayıplarını telafi etti

 

Binance CEO'sundan Bitcoin tahmini

 

Bitcoin rekor sonrası çakıldı

 

JPMorgan: Bitcoin’de düzeltme Microstrategy yüzünden derinleşebilir

 

Bitcoin'de sert düşüş

 

Mike Novogratz: Bitcoin bir daha 50 bin doların altına düşmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Mart 2024 12:20

    fed oncesı asya japonya faız kararına kar satıslı bekleme modu. normal. halvıng oncesı hep duserdı. etf lere ılgı madenvılerı ve satıs baskısını tutabılır. btc etf ılgısıde fed faız kararı usd deger dusmesı varlıklara kacma ıle olu. nesı garıp ?? tıkır tıkır gıdıyor kar satıslarıda yerınde karar... takıp etmıyonuz bıseyı

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL18 Mart 2024 17:39

    yakında bizim borsamıza sert vuracaklarını düşünmekteyim.Neden mi şişti pişti yapacaklar.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ18 Mart 2024 17:38

    Yükselince iyi de düşüncemi kötü.Sizin gibi kerizler olmaz ise biz nereden kiripto kiripto yapacağız.canlarım benim.................

  • asena18 Mart 2024 17:37

    ALLAH belanızı versin şerefsizler neyi alsam elimez verdinizzzzzzzzzzzzzzzz

  • çelişki18 Mart 2024 16:35

    Bitcoin 68 bin doları aşmış, bu haber neyin nesi? Ne paniği, ne çekilmesi? Eğer panik ve çekilmeye rağmen 68 bin dolar olduysa sonrasını sen düşün. :)

  • 😎😎18 Mart 2024 16:12

    Yükselmesinin sebebi ile aynı. Belirli bir sebep yok. Yükselirken de düşerken de: değerini kim belirlediyse  ederini o belirler.