E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKeanu Reeves: Kriptoyu tartışmak onu sadece daha güvenilir yapar---

Keanu Reeves: Kriptoyu tartışmak onu sadece daha güvenilir yapar

Keanu Reeves: Kriptoyu tartışmak onu sadece daha güvenilir yapar
16 Şubat 2023 - 16:19 borsagundem.com

Yapay zekadan metaverse’e kadar birçok yeni kavrama dokunan Matrix filminin yıldızı Keanu Reeves, kripto paralara ve kriptonun felsefesine oldukça sıcak bakıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sinema endüstrisinin önemli eserlerinden The Matrix ile izleyicileri şaşırtan Hollywood yıldızı Keanu Reeves, filmin siberpunk felsefesine uygun şekilde kripto paralara yakınlık duyuyor. Reeves, kripto paraların yüksek volatilite nedeniyle göz ardı edilmesinin ve eleştirilmesinin, korunaklı kılma noktasında kriptoya yararı olacağını ifade ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto paraların ponzi ya da fiyat manipülasyonlarına fazlasıyla açık olduğuna yönelik eleştirilere Keanu Reeves’ten kriptoyu savunan bir yanıt geliyor. Reeves, bu tarz eleştirilerin kripto endüstrisinin yararına olduğunu düşündüğünü ifade ediyor.

Kripto paralar harika bir felsefeye sahip

Decrypt.co’dan Stephen Graves’in haberine göre, ‘The Matrix’in yıldızı Keanu Reeves, kripto para birimlerini ‘kaynakların değiş tokuşu ve dağıtımı için harika araçlar’ olarak nitelendirerek bir tür kripto hayranı haline gelmiş durumda.

Yeni filmi "John Wick 4"ü tanıtmak için Wired ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda Reeves, “Bağımsız bir para birimi fikrinin ardındaki felsefenin harika olduğunu düşünüyorum” diyor ve ekliyor: “Kriptoyu ya da yüksek volatilitesini aşağılamak ya da küçümsemek, onu nasıl korunduğu açısından yalnızca daha iyi bir hale getirecektir.”

Şirketokrasi

Reeves'in Neo isimli kahramanı oynadığı 1999 yapımı 'The Matrix’ filmi, yapay zekadan metaverse'e kadar günümüzün gelişen teknoloji trendlerinin birçoğunu öngören temel bir siberpunk metni özelliği taşıyordu. Bu nedenle, Web3 hayranlarının uzun süredir Reeves'in kripto ve NFT gibi teknolojiler hakkında ne düşündüğünü merak etmesi şaşırtıcı değil.

Reeves, özellikle yapay zeka ve NFT'ler gibi dijital sanat teknolojilerin etkileriyle ilgileniyor ve şunları belirtiyor: “İnsanlar Nirvana tarzında ancak yapay zeka tarafından yapılmış müzikleri dinliyor ve NFT’ler dijital sanat eserleri olarak öne çıkıyor. İnsanlar artık bu araçlarla büyüyor.”

“Bu harika ve sevimli makinelerin neler yapabileceğine bakın!” diyen Reeves, yine de bu teknolojilerin arkasında yer alan ve onları kontrol etmeye çalışan ‘şirketokrasi’ konusunda endişelendiğini belirtiyor.

Metaverse: Gerçeğin değeri ya da değersizliği

Reeves, yakın zamanda bir gence Matrix’te Neo'nun ‘gerçek olan için savaştığını’ açıklamaya çalıştığını ve gencin kendisine “Gerçek olup olmadığı kimin umurunda!” cevabını verdiğini anlatarak şunları söylüyor: “Kültürel, sosyal olarak, gerçeğin değeri veya değersizliği ile karşı karşıya kalacağız. Peki o zaman bize dayatılan ne olacak? Bize ne sunulacak?”

Oyuncu, son yıllarda NFT alanına giderek daha fazla dahil oluyor. Uzun yıllar sonra The Matrix serisinin devamı niteliğinde çekilen "The Matrix Resurrections” filminin tanıtımı için verdiği bir röportajda Reeves, NFT sanatının ‘kolayca yeniden üretildiği' gerekçesiyle reddedildikten sonra, o zamandan beri NFT alanına girmek isteyen sanatçılara fon sağlayan dijital sanat hayır kurumu The Futureverse Foundation'ın danışmanlığını yürütüyor.

Reeves'in ortağı ve Futurevese Vakfı danışmanı Alexandra Grant, kurumlarının metaverse'ü özellikle dezavantajlı geçmişe sahip daha fazla insan için erişilebilir hale getirmeyi hedeflediğini söylüyor.

Charlie Munger: Kripto yatırımcıları 'aptal'

 

Kriptoda stablecoin krizi: Binance USD’nin basımı durduruluyor mu?

 

Bitcoin'e enflasyon dopingi

 

Kiyosaki: Dolara güven sıfırlanacak, Bitcoin 500 bin dolar olacak

 

Ray Dalio: Geleceğin parası Bitcoin olmayacak

 

Bitcoin'in fiyatı manipüle mi ediliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)16 Şubat 2023 23:07

    24 ocak da yeni filminin galası olması adına bir reklam mı dersiniz :D ... serinin 4. halini merak ile bekliyoruz : )) Adamın köpeğin ellemeyecektiniz : ))