E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarCharlie Munger: Kripto yatırımcıları 'aptal'---

Charlie Munger: Kripto yatırımcıları 'aptal'

Charlie Munger: Kripto yatırımcıları 'aptal'
16 Şubat 2023 - 14:08 borsagundem.com

Dünyaca ünlü yatırımcı ve Warren Buffett’ın ortağı Charlie Munger, kripto hayranlarını ‘aptallar’ şeklinde tanımlıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarının belki de en büyük problemi ‘benimsenme’. Bu, dünyanın en büyük yatırımcılarının kripto para piyasaları, kripto yatırımcıları ve hayranları için sözlediği sözlerden de anlaşılabiliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Warren Buffett’ın Berkshire Hathaway’de iş ortağı olan Charlie Munger, yatırımları ve küresel piyasalarla ilgili yaptığı konuşmada birkaç söz de kripto yatırımcıları için sarf etmekten geri durmuyor.

Tayvan’ın işgali olası değil

Reuters’tan Jonathan Stempel'in haberine göre, kriptoya mesafeli olduğu bilinen Charlie Munger, Tayvan işgali olasılığını düşük gördüğünü aktardığı röportajda, kripto hayranlarının 'aptal' olduğunu söylüyor.

Warren Buffett'in Berkshire Hathaway’de uzun süredir iş ortağı olan Charlie Munger, Çin’in jeopolitik risklere rağmen yatırımcılar için en önemli fırsat olmaya devam ettiğini söylüyor. Munger ayrıca, ABD hükümetini Çin'i takip etmeye ve kripto para birimini yasaklamaya çağıran son Wall Street Journal başyazısını “Benim pozisyonuma karşı çıkan insanlar aptaldır” diyerek daha da ileriye götürüyor.

99 yaşındaki Munger, 1978'den beri başkan yardımcısı olduğu ve 92 yaşındaki milyarder arkadaşı Buffett ile yakın işbirliği yaptığı Berkshire'daki çalışmalarıyla tanınıyor. Berkshire kısa süre önce Çin’de faaliyet gösteren iki şirketteki multi milyar dolarlık hisselerini azaltmış olsa da, Munger, Çin konusunda uzun süredir olumlu bir bakış açısına sahip bulunuyor. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'e ve Rusya'nın yaklaşık bir yıl süren Ukrayna işgaline atıfta bulunan Munger, Çin'in Tayvan'ı işgal edebileceği endişesini hafife alıyor.

Çin lideri zeki ve pratik biri

Çinli lider Xi Jinping hakkında konuşan Munger, “Çin lideri çok zeki, pratik bir insan. Rusya, çocuk oyuncağı gibi göründüğü için Ukrayna'ya girdi. Tayvan'ın artık çocuk oyuncağı gibi göründüğünü düşünmüyorum” dedi.

Bunun Çin'deki yatırımcıların beklentilerine yardımcı olduğunu ifade eden Munger, "Çünkü Çin'de ABD'de alabileceğinizden daha ucuza, daha iyi ve daha güçlü şirketler satın alabiliyorsunuz" şeklinde konuştu.

BYD Çin'de Tesla’nın epey önünde

Munger ayrıca, Elon Musk'a ait Tesla fiyatları düşürürken Çin merkezli dev otomobil şirketi BYD'nin fiyatları artırdığını belirtti. Munger, “BYD Çin'de Tesla'nın çok önünde, hem de uzak ara” şeklinde konuştu.

Munger, Çin merkezli teknoloji şirketi TSMC'yi de 'dünyanın en güçlü yarı iletken şirketi’ olarak nitelendirdi. Berkshire Hathaway, kısa süre önce 4,1 milyar dolarlık TSMC hissesini yüzde 86 oranında azaltmıştı.

Aptalca bir kumar

Munger’ın kripto paralar hakkındaki yorumları ise sektörün birçok önde gelen şirketinin geçen yılki başarısızlıklarına odaklandı. Munger, “Bu kadar çok insan bu tür saçmalıklara inandığı ve hükümetin de bu saçmalıklara izin verdiği için ülkemden utanıyorum” dedi. Munger, kripto para piyasalarını “Kesinlikle tam anlamıyla çılgınca ve aptalca bir kumar” şeklinde tanımladı.

Charlie Munger’dan ABD’ye: Kriptoyu yasaklayın!

 

Kriptoda stablecoin krizi: Binance USD’nin basımı durduruluyor mu?

 

Bitcoin'e enflasyon dopingi

 

Kiyosaki: Dolara güven sıfırlanacak, Bitcoin 500 bin dolar olacak

 

Ray Dalio: Geleceğin parası Bitcoin olmayacak

 

Bitcoin'in fiyatı manipüle mi ediliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran16 Şubat 2023 18:10

    Bir bilinmezliğin ardına düşüp sadece artıyor daha da artacak diye düşündürülüp  buna da kendini de inandıran zaten ergen ya da ergen kafalı aptallardır.  Bak işte onca uzman falan hepsinin tek mrk. den kontrol edilen kuklalar olduğunu nihayet ahir ömründe doğru bir söz edeyim diyerek söylemiş.  Ama ergen kafalar kendi pisliğinde  yatıp kalkmaya alışkın oldukları için  boğazına kadar batmadan akıllanmazlar. Tabi ki bunda fondaş medyanın da etkisi var. Kripto uzmanlarına ancak ne zaman artacağı ya da risk içerip içermediği gibi yüzeysel sorular soruyorlar. Keş gibi uzman tipler ise malum lafı sündürüp gerdirmekten asap bozucu bir şekilde usanmıyorlar. Birisi de sormuyor ki Kardeşim bu neden artsın buna neden yatırım yapalım bana somut bir şey söyle demiyor.  Zaten söyleyecek somut bir şey de yok tabi ki. Maksat ergen kafalı hayalperestleri bataklığa batırmak.

  • TAMYOBAZSEMİHYUFKACI vibratör MUAMMER16 Şubat 2023 15:57

    ahuhauahuahu ben 2.3 milon dolarlık kripto aldım dün.ucacak kacacak kesinlikle 500 bin olcak diyodu çinli .inandım aldım dolarda duruyo zaten b, şe olmaz her halikarda kardayım .dolar çıkarsa ayrı kar düşerse zaten dolar çıkıyo gene kar hahuhauhauhauhau 

  • Sadrazam16 Şubat 2023 15:15

    Adam hristiyan n'apsin, kilisedemi yatsin kalksin yaslandim diye. Calisiyor uretiyor , kiskanmayin.

  • baran16 Şubat 2023 19:24

    Haber de ne anlatıyor?  Sen onu bir anlatsana bana!  

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL16 Şubat 2023 15:01

    Adamın posası çıkmış hala para kazanma derdin de.

  • Psiko16 Şubat 2023 14:59

    90 yasına gelip yular takan aptaldır.