E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: Borsalar Fed faizleri düşürene kadar toparlanamayabilir---

JPMorgan: Borsalar Fed faizleri düşürene kadar toparlanamayabilir

JPMorgan: Borsalar Fed faizleri düşürene kadar toparlanamayabilir
22 Şubat 2023 - 17:38 borsagundem.com

ABD borsaları üzerindeki baskı giderek artıyor. Ortak görüş, borsaların, Fed faiz oranlarını düşürmeye başlamadan toparlanmayacağı yönünde.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında rallinin daha fazla sürmeyeceğine yönelik uyarılar anlamlı hale geliyor. Hisse senedi piyasaları üzerindeki baskı, güçlü ekonomik veriler ve Fed’in şahin açıklamalarıyla giderek artıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, uzmanlar, S&P 500 Endeksi’nin kısa vadeli bir satışla karşı karşıya olduğunu ve bu sürecin Fed faiz oranlarını düşürmeye başlayana kadar devam edeceğini düşünüyor.

Düşüş yüzde 10’a yaklaşabilir

Markets Insider’dan Zehra Tayeb’in haberine göre, JPMorgan Stratejisti Marko Kolanovic, S&P 500 Endeksi’nin yakın vadede bir satışla karşı karşıya olduğunu ve Fed faiz oranlarını düşürmeye başlayana kadar büyük olasılıkla ralli yapmayacağını ifade ediyor.

Marko Kolanovic CNBC’ye verdiği röportajda ABD hisse senetlerinin yüzde 5 daha düşmesini beklediğini, daha değişken teknoloji hisselerinde ise düşüşün yüzde 10'a yaklaşabileceğini söylüyor.

Bankanın baş stratejisti, “Piyasanın sürdürülebilir bir şekilde toparlanması için Fed'in faiz oranlarını düşürmesi gerekeceğini gerçekten düşünüyoruz” diyor.

50 baz puanlık faiz artırımı

ABD hisse senetleri, yatırımcıların inatla yüksek enflasyonun Fed'i faiz oranlarını artırmaya devam etmeye ikna edeceğinden endişe duymasıyla, 2023'ün başından bu yana ralli yaptıktan sonra Salı günü darbe aldı. S&P 500 Endeksi yüzde 2 düşüşle günü 4.000 puanın altında kapatarak yılın şimdiye kadarki en kötü gününü yaşadı.

Enflasyon, geçen yıl ulaşılan yüzde 9,1'lik son 40 yılın en yüksek seviyesinden yavaşlama eğilimi gösterse de Ocak ayındaki yüzde 6,4’lük seviyesiyle hala Fed'in yüzde 2'lik hedefinin çok üzerinde seyrediyor. Bu, Fed’in yaklaşan toplantısında faiz oranlarını 50 baz puana kadar artırıp artıramayacağı sorularını ateşliyor.

Merkez bankasının bu ayın başlarında yaptığı toplantı tutanakları bugün Türkiye saatiyle 22:00’de yayınlanacak. Raporun atırımcılara ABD para politikasının genel görünümü ve geleceği hakkında daha fazla ipucu vermesi bekleniyor.

Daha fazla faiz artırımı piyasalarda fiyatlanmadı

Kolanoviç'e göre hisse senedi piyasaları, tahvil piyasasında olduğu gibi daha fazla faiz artışı olasılığını tamamen fiyatlamış değil. 2 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi Salı günü yüzde 4,7'yi geçerek 2007'den bu yana en yüksek seviyesine yaklaştı. Bu, yatırımcıların faiz oranının yükselmesi beklentisiyle tahvil sattığını gösteriyor.

Kolanovic bu yıl S&P 500 Endeksi için 4.200 puan fiyat hedefi veriyor ve şöyle diyor: “Şu anda borsalarda bir satış dönemi içinde olduğumuzu düşünüyoruz. Belki geçen yıl gördüğümüz düşük seviyeleri yeniden test edebiliriz ve o noktada belki Fed piyasalardan alacağı mesajla faiz oranlarını düşürmeye başlayabilir.”

Bank of America: Nakitte kalmak daha cazip

 

Goldman Sachs'tan Fed tahmini

 

Fed beklentileri hisse piyasalarını baskılıyor

 

Küresel borsalarda kara bulutlar çoğalıyor

 

Cramer’dan Wall Street için 6 madde

 

Wall Street, Fed’i ciddiye almaya başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)