E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Nakitte kalmak daha cazip---

Bank of America: Nakitte kalmak daha cazip

Bank of America: Nakitte kalmak daha cazip
22 Şubat 2023 - 15:17 borsagundem.com

Uzmanlar, üç ana likidite kaynağının kurumasının ABD borsalarını baskı altına aldığını ifade ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında yılbaşından bu yana süren rallinin sona erdiğine dair işaretler giderek artıyor. Uzmanlar, ABD borsalarının baskı altında olduğunu düşünüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America, borsanın 3 ana likidite kaynağının kuruması nedeniyle baskı altında olduğunu söylüyor.

Fed bilançosunu küçültüyor

Markets Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Bank of America tarafından yatırımcılarla paylaşılan notta, “Borsa büyük olasılıkla üç büyük likidite kaynağı kuruduğu için baskı altında kalacak” deniliyor.

BofA Hisse Senedi Stratejisti Savita Subramanian, Fed'in 8 trilyon doları aşan bilançosunu her ay yaklaşık 100 milyar dolar küçültmesi nedeniyle şu anda geri çekilen büyük bir likidite kaynağının Fed'in parasal genişlemeye son vermesi anlamına geleceğini belirtiyor.

Daha yüksek faiz oranları ve nakit kıtlığı

Subramanian, “Hazinelerin en büyük iki alıcısı olan Çin ve Fed'in işi bitti” diyor. Bu durumun etkilerinin daha yüksek faiz oranları ve nakit kıtlığı olacağını belirten Subramanian, bunun da, 2023'te şimdiye kadar yükselen büyüme hisse senetleri gibi uzun vadeli varlıklar üzerinde baskı oluşturabileceğini ifade ediyor.

Subramanian, ABD Hükümeti’nin mali teşviklerinin sona ermesinin ve Kongre'deki tıkanıklık nedeniyle bu alanda daha fazla ilerleme yaşanmama olasılığının yüksek olmasının da likidite kıtlığına yol açacağını öngörüyor. Cumhuriyetçiler bu yılın sonlarında bir borç tavanı hesaplaşması tehdidinde bulunurken, Subramanian, hükümetin Kovid-19 salgını boyunca dağıttığı mali teşviklerin yakın zamanda geri dönme ihtimalini çok az görüyor.

Son olarak, şirketlerin kemer sıkma yoluna gitmesi ve özellikle teknoloji sektöründe artarak devam eden işten çıkarma dalgasının da likidite kıtlığı bakımından önemli olduğu düşünülüyor. Bu durum, pandemi nedeniyle yıllarca işten çıkarmaların donmasının ardından şirketlerin potansiyel bir durgunluk öncesinde maliyetleri kısmak için yer aramasına bağlanıyor.

İstikrarlı yatırımlar riskli yatırımlardan daha yüksek kazanç vadediyor

Fed, Kongre ve şirketlerden gelen üç likidite kaynağının tümü, hisse senetleri gibi daha riskli varlıklar pahasına yatırımcılar için ‘nakitte kalmayı’ daha çekici hale getiren faiz oranlarını artırma etkisine sahip bulunuyor.

Subramanian, “Nakit gerçekten de kıt ve yüzde 5 daha değerli. Nakit kullanıcıları liderliği temettü artışı ve nakit akışı getirisi gibi nakit kaynaklarına bırakmalı” diyor. Başka bir deyişle, daha istikrarlı yatırımların daha riskli yatırımlardan daha iyi performans gösterdiği riskten kaçış ortamını beklemek gerektiğini belirten Subramanian, bunun esasen 2022 yılındaki hikayenin bir devamı niteliği taşıdığının altını çiziyor.

Subramanian, S&P 500 Endeksi için yıl sonu fiyat hedefini 4.000 puan olarak koruyor.

Küresel yatırımcıların ideal senaryosu çöktü

 

Küresel borsalarda kara bulutlar çoğalıyor

 

Wall Street, Fed’i ciddiye almaya başlıyor

 

Fed tutanakları yatırımcıların odağında

 

Fed beklentileri hisse piyasalarını baskılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)