E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJeffrey Gundlach: Resesyon an meselesi---

Jeffrey Gundlach: Resesyon an meselesi

Jeffrey Gundlach: Resesyon an meselesi
11 Ocak 2024 - 18:29 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Jeffrey Gundlach, şu an için hisse senedi satın almanın oldukça mantıksız bir yatırım anlamına geldiğini öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisinin geleceğine dair öngörüler arasında ‘resesyon’ belki de ilk sırada geliyor. Tahvil Kralı olarak da bilinen Jeffret Gundlach, bir durgunluğun kaçınılmaz olduğunu düşünenler arasında yer alıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, milyarder yatırımcı Jeffrey Gundlach, S&P 500'ü satın almanın şu anda ‘oldukça berbat bir yatırım’ gibi göründüğünü ve ABD'de durgunluğun oldukça yaklaştığını söylüyor.

Çift zirve bölgesi

Yahoofinance’in haberine göre, Jeffrey Gundlach, S&P 500'ün istikrarsız bir noktada olduğunu düşünüyor ve tüm işaretlerin ABD'de yaklaşmakta olan bir resesyona işaret ettiğinin altını çiziyor.

Milyarder yatırımcı ve DoubleLine Capital CEO'su, halka açık bir web yayınında, ABD gösterge hisse senedi endeksinin geçen yılki yüzde 24'lük yükselişinin ardından, şu anda 2022'nin başındaki ile aynı seviyede işlem gördüğünü belirtiyor. Gundlach, “Burası çift zirvenin olduğu oldukça berbat bir yatırım lokasyonuna benziyor” şeklinde konuşuyor. Çift tepe, teknik analiz literatüründe, bir varlığın iki kez yüksek fiyata ulaştığı ve arada bir düşüş yaşadığı, ‘teknik analize dair son derece düşüş eğilimli bir geri dönüş modeli’ olarak tanımlanıyor.

Gundlach ayrıca Wall Street'in S&P 500 şirketlerinin toplam işletme kazançlarını bu yıl yüzde 11 oranında artırmasını beklediğini de belirtiyor. Gundlach, “Eğer bu gerçekleşmezse, S&P 500'ün bu seviyeyi sürdürmesi zor olacak” diyor.

Teknoloji hisselerinde yatay seyir

Tecrübeli fon yöneticisi ayrıca, yıllar süren düşük performansın ardından büyüme hisse senetlerinin emsallerine göre daha yüksek değere sahip olduğunu öne sürüyor. Gundlach, geçen yıl piyasanın yükselişine öncülük eden ‘Muhteşem Yedi’ teknoloji hisselerinin Temmuz ayından bu yana ‘yatay hareket ettiğini’ ve bu durumun momentumda bir değişime işaret ettiğini ekliyor.

Gundlach, ABD borsasının son birkaç yıldır uluslararası rakiplerini alt edemediğinin altını çizerek, ABD hisse senedi piyasalarının bir zamanlar olduğu gibi ‘dünyanın en güçlüsü' olmadığının da altını çiziyor. Gundlach ayrıca, doların bir sonraki resesyonda muhtemelen zayıflayacağı ve bu durumun gelişmekte olan piyasa emsallerine göre S&P’nin performansı üzerinde baskı oluşturacağı konusunda yatırımcıları uyarıyor.

Resesyon oldukça olası

Tahvil gurusu, ABD ekonomisiyle ilgili de alarm çanlarını çalıyor. Tersine dönen getiri eğrisinin artık tersine dönmesi, önde gelen ekonomik göstergelerin bir süredir düşüş göstermesi ve işverenlerin çalışanlarını ellerinden kaçırmamaya çalışmasının işsizlik oranında bir ‘destek işlevi’ yaratması nedeniyle durgunluğun oldukça olası göründüğünü söylüyor.

Gundlach, aşırı kamu harcamalarına da dikkat çekiyor. Bunun ulusal borcun balonlaşmasına yol açtığını ve federal hükümetin yüksek faiz oranları nedeniyle gelirlerinin giderek daha fazla tüketilmesinden kaynaklanan borç ödemeleri sorununu daha da kötüleştirdiğini söylüyor. Gundlach, “Bu noktada ciddi sorun yaşayacağız. Resesyon geldiğinde bu durum daha da kötüleşecek” diyor ve ekliyor: “2024'ün volatilitenin yüksek olduğu bir yıl olacağını düşünüyorum: Önce düşen oranlar, ardından durgunluk ve ardından durgunluğa tepki. Ancak biz ayı piyasasına hazırız.”

Resesyon yaklaşırken hisse almak doğru mu?

 

David Rosenberg: Resesyon olasılığı hala yüksek, borsalar raydan çıkabilir

 

Resesyon dönemlerinde hisse almak doğru mu?

 

ABD ekonomisini 2024’te resesyon mu bekliyor?

 

Resesyon belirsizlikleri risk iştahını törpülüyor

 

Resesyon olsun ya da olmasın FED faiz indirecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)