E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHer portföyde olması gereken iki hisse---

Her portföyde olması gereken iki hisse

Her portföyde olması gereken iki hisse
24 Ağustos 2020 - 17:23 borsagundem.com

ABD borsalarında teknoloji hisselerinin yükselişi devam ederken şu ana kadar verdiği kazançlarla dikkat çeken iki hisse yatırımcılara fırsat sunmaya devam ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs sürecinde dünyaca ünlü yatırımcıların adresi büyük teknoloji hisseleri oldu. Wall Street’teki teknoloji rallisinde önemli bir yeri bulunan Apple ve Tesla hisseleri Morningology’nin haberine göre tüm portföylerde bulunan iki hisse olmaya devam ediyor.

Şu ana kadar Apple hisse başına 476 dolar kadar yükseldi ve bu rakam hafta içerisinde 4’te bir hisse bölünmesiyle birlikte 500 dolara kadar ulaşabilir. Hisse bölümü gerçekleştiğinde fiyatlar düşecektir ve Hisse getirilerinin hızlı bir şekilde 400 dolara gerilemesini görebiliriz. Fakat hiçbir şey Apple’ın düşüşte kalmasını sağlayamaz. Maryland Üniversitesi Robert H. Smith İşletme Fakültesi Finans Profesörü David Kass, “Apple'ın 2 trilyon dolarlık değerlemesi ABD için GSYİh'nın yaklaşık yüzde 10'unu ve S&P 500'ün yaklaşık yüzde 7'sini temsil ediyor. Şirketin iPhone’u her yerde. Yaşam tarzımızı değiştirdi. Ekosistemi kendi kendini idame ettiriyor” ifadelerini kullanıyor.

Daha da iyisi Apple 3 trilyon dolarlık bir şirket olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yatırım danışmanlığı şirketi Wedbush’un Genel Müdürü ve Analisti Daniel Ives Apple için, “2023 yılına kadar hizmet sektöründe ve potansiyelinde süper döngü sağlayacağına inanıyoru” ifadelerini kullanıyor. Ives, makro risklerin ve Kovid-19 krizinin kısa dönemli tüketici davranışlarını etkilediğini fakat Apple’ın iPhone’la birlikte gelecek 12 ila 18 ay içerisinde on yılda bir görülecek bir fırsatla karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

Tesla halen rekor yükselişini sürdürüyor

Tesla hisseleri şu ana kadar 2.030 dolar yükseldi ve 5’te bir hisse bölünmesi öncesinde 2.100 dolara kadar yükselebilir. Fakat hızlı yükselen hisse bölünme sonrasında 1.000 dolara kadar gerileyebilir.

Wedbush analistleri konuya ilişkin yaptıkları açılamalarda Çin’deki araç talebinin Temmuz ve Ağustas aylarında hızlanmaya başladığına dikkat çekiyor. Analistler Tesla’nın Çindeki fabrikası Giga 3 ile yerli ve yabancı rakiplerle pazar payı için rekabet etmeye odaklandığını ve bunun hem şirket CEO’su Elon Musk’a hem de Tesla’ya kazanç getireceğine inandıklarını belirttiler.

Boğa piyasasının yeni dönemine yön verecek 15 hisse

 

Buffett'i zengin eden strateji değişiyor

 

Borsa rallisi ne kadar sürecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)