E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHasarlı hisseler fırsat vadediyor, borsalara dönmenin tam zamanı---

Hasarlı hisseler fırsat vadediyor, borsalara dönmenin tam zamanı

Hasarlı hisseler fırsat vadediyor, borsalara dönmenin tam zamanı
21 Mayıs 2020 - 12:13 borsagundem.com

Korona virüs kısıtlamalarının kaldırılması ve alınan kriz önlemleriyle birlikte hisse senetleri fırsat vadediyor. Uzmanlar borsalarda hasar gören şirketlerin kâr fırsatı olduğunu belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wells Fargo’nun Menkul Kıymetler Birimi Baş Sermaye Stratejisti Christopher Harvey yatırımcılara en iyi fırsatların borsanın en fazla etkilenen kısımlarında olduğunu söylüyor. Harvey potansiyel kazancın risklerden daha ağır bastığını belirtiyor.

Çarşamba günü CNBC’ye konuşan Baş Stratejist “Döngüsel hisselere, değer hisselerine yatırım yapın. Risk alın. Piyasada oldukça büyük yanlış fiyatlandırmalar var” ifadelerini kullandı.
Bir röportajına kendisini “çok da pozitif olmayan bir adam” olarak tanımlayan Harvey, korona virüs savaşında en kötüsünün geride kaldığına inanıyor.

"Daha az kötü bir senaryoda fiyat vermeye başlıyoruz" diyen Wells Fargo Baş Stratejisti "Teminatlarda işler biraz da olsa daha iyiye gidiyor" ifadelerini kullandı.

Harvey, daha az yeni virüs vakası, daha iyi harcama alışkanlıkları ve ekonominin kademeli olarak yeniden açılmasına ek olarak, hisse senetleri için boğa piyasasını harekete geçirecek eşi görülmemiş mali ve para politikası olduğunu vurguluyor.

Geçtiğimiz haftalarda, uzun bir süre sonra ilk defa aşırı değerlenmenin yaşandığını belirten Harvey “Şu anda yatırımcılara portföylerinde daha fazla risk almaları gerektiğini söylüyoruz” dedi.

Harvey’nin stratejisi hedef hisse senetlerini karantina önlemlerinin kaldırılmasının ardından 6 ila 18 ay içerisinde geri dönüş yapması muhtemel şirketler üzerinden seçmek şeklinde.

Gerçekten zarar görmüş şirketlere yatırım yapmak istediklerini vurgulayan Harvey, “Bazı demiryolu hisseleri oldukça ilginç görünüyor. Bir noktadan sonra ülke çapında her şeyi tekrar harekete geçireceğiz” dedi.

Baş Stratejist yatırımcıları piyasaların gidişatına daha az ve portföyü konumlandırmaya daha fazla odaklanmaya çağırdı.

Harvey “S&P 500 endeksi 3 bin puana ilerlerken ki kısa dönem için en yüksek hedef buydu, insanların piyasaya dönmesini istiyor. Zira bu hasar görmüş hisse senetlerinin rotasyonunun gerçekten iyi fırsatlar sunduğunu düşünüyoruz” dedi

Çarşamba günü S&P 500 endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesinin %12 oranında aşağısında 2.971 puanla kapanış yaptı.

ABD borsasından Çinli şirketlere engel

 

Borsalara dev teknoloji şirketleri yön verecek

 

Borsalar ABD-Çin gerilimine kayıtsız mı kalıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)