E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalara dev teknoloji şirketleri yön verecek---

Borsalara dev teknoloji şirketleri yön verecek

Borsalara dev teknoloji şirketleri yön verecek
21 Mayıs 2020 - 10:57 borsagundem.com

Ünlü sunucu Jim Cramer'a göre borsalara tekrardan pandemi krizinin öncesinde olduğu gibi teknoloji devleri yön verecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ikonik sunucusu Jim Cramer, dev teknoloji şirketlerinin borsaların geçigimiz gün hangi yöne evrileceğini belirlediğini söyledi. Mad Money programında konuşan isime göre borsalar büyük teknoloji hisseleri liderliğinde yükseldi.

New York borsası geçiğimiz gün, Dow Jones endeksi 370 puana yakın değer kazandı ve yüzde 1,5 artışla 24.574,28 puana yükseldi. S&P 500 endeksi de yüzde 1,7 artarak 2.971,10 puana çıktı ve mart ayından bu yana en yüksek kapanış seviyesine ulaştı. Nasdaq endeksi ise yüzde 2,1 artışla 9.375,78 puana yükseldi.

Korona virüs kaynaklı yeni tüketici alışkanlıkları borsaları sarsarken sağlık, büyük perakende şirketleri ve yarı iletken şirketleri krize dayanmaya devam ediyor. Cramer’e göre şimdi ise ABD’nin beş büyük teknoloji şirketi olan FAANG’ın (Facebook, Amazon, Apple, Netflix ve Alphabe) sırası geldi.

Amazon ve Facebook’un hisseleri tarihi rekor seviyesini görmeye hazırlanıyor. Facebook’un hisseleri geçtiğimiz gün %6 yükselerek 230 dolara yaklaşırken, Amazon %2 oranında değer kazanarak 2500 dolar seviyesine yaklaştı.

Facebook, işletmelerin online olarak mağazalarını açabilecekleri ve bu mağazalar üzerinden direkt olarak Facebook ve Instagram kullanıcılarına satış yapabilecekleri platformu hizmete sundu.

Geçtiğimiz gün Google’ın çatı şirketi Alphabet’ın hisseleri %2,5 oranında artarken Apple hisseleri %1,94 oranında değer kazandı. Korona virüs sürecinde evde kal politikaları çerçevesinde karını katlayan Netflix hisseleri ise %0,75 oranında düştü.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Borsalar ABD-Çin gerilimine kayıtsız mı kalıyor?

Beyaz saray aşı danışmanından şüpheli hisse satışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)