E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar ABD-Çin gerilimine kayıtsız mı kalıyor?---

Borsalar ABD-Çin gerilimine kayıtsız mı kalıyor?

Borsalar ABD-Çin gerilimine kayıtsız mı kalıyor?
21 Mayıs 2020 - 09:55 borsagundem.com

Korona virüs yatırımcılar için en önemli gündem olmaya devam ederken Çin’le ABD arasındaki gerginlik her geçen gün artıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ve Avrupa’da vadeli endekslerde düşüş sürerken Asya hisselerinde düşük seviyelerdeki karışık seyir devam ediyor. ABD- Çin arasındaki gerilimin deva etmesi bu hafta borsalardaki rallinin önünü kesti. Dolar küresel borsalarda bu hafta ilk kez değer kazandı.

Japonya ve Hong Kong hisseleri gün içerisindeki kazançlarını bırakarak düz bir seyire geri döndü. Çin hisseleri ise dalgalı seyrediyor. ABD Senatosu, bazı Çinli şirketlerin Amerikan borsalarında işlem görmesini yasaklayan bir tasarıyı kabul ederken, ABD Başkan Donald Trump’ın Çin yönetimine ilişkin Twitter’dan yaptığı eleştirilerse endekslerde büyük bir yankı uyandırdı.

S&P 500 vadeli endeksi Çarşamba gününü yükselişle kapatmasına rağmen düşüş gösterdi. Perakende şirketlerinin bilanço açıklamaları beklentileri yükseltirken enerji hisseleri de tırmanışa geçti. ABD’de hazine tahvilleri gerilerken ham petrol fiyatlarında sınırlı da olsa yukarı yönlü seyir vardı.

Yatırımcılar korona virüs aşısına ilişkin olumlu haberler ve dünya çapında hükümetlerin karantina uygulamalarını yavaşlatması ile piyasaya yöneldi. 28-29 Nisan tarihlerindeki ABD Merkez Bankası’nın (FED) Serbest Piyasa Komitesi toplantılarının tutanakları gün içerisinde basınla paylaşıldı. Tutanaklara göre merkez bankası yetkilileri salgının ciddi bir ekonomik tehdit oluşturduğunu görüyor ve aynı zamanda finansal istikrara yönelik endişe duyuyor.

JP Morgan’ın Varlık Yönetimi Birimi Küresel Stratejisti Ben Mendel küresel ekonominin gittiği yönünün yeni risklere sebep olduğuna dikkat çekiyor. “Gayrisafi yurtiçi hasıla açısından oldukça derin bir kara delikten dışarıya bakıyoruz. Gideceğimiz tek bir yön var ve etrafındaki riskler oldukça iyi anlaşılıyor.”

Çinli şirketlere Wall Street engeli

Tüm bu haberlerin dışında Çarşamba günü ABD Senato’su ezici bir çoğunlukla Alibaba ve Baidu gibi Çinli şirketlerin ABD endekslerinde yer almasını engelleyecek tasarıyı kabul etti. Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında gerginlik artmaya devam ediyor.

AxiCorp'un Baş Küresel Piyasa Stratejisti Stephen Innes, "Piyasalar, ABD ile Çin arasındaki 'birinci aşama' ticaret anlaşmanın risk altında olabileceği konusuna çok fazla kayıtsız kalarak fiyatlandırma yapıyor olabilir" dedi. Innes, "Salgın ve ortaya çıkan akut ekonomik düşüş, Çin'in ABD'ye olan ticari taahhüdünü yerine getirmesi çok daha zor hale getirdi" ifadelerini kullandı.

Fitch'ten Türkiye'deki yabancı sermayeli bankalara kötü haber

 

Boston'dan heyecanlandıran 2 araştırma

 

Beyaz saray aşı danışmanından şüpheli hisse satışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş21 Mayıs 2020 16:20

    Trump baba amerikalı yatırımcılara bist icin tavsiye edermisin buyuksun sen kralımız sen cok yaşa