E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs: Şirket kazançlarında sert düşüşe hazırlıklı olunmalı---

Goldman Sachs: Şirket kazançlarında sert düşüşe hazırlıklı olunmalı

Goldman Sachs: Şirket kazançlarında sert düşüşe hazırlıklı olunmalı
07 Nisan 2023 - 16:47 borsagundem.com

Stratejistler, şirket karlılıklarının pandemi sonrası dönemden bu yana en sert düşüşü yaşayabileceği noktasında yatırımcıları uyarıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de bilanço dönemi yaklaşıyor. Uzmanlar, şirket karlılıklarının beklentilerin oldukça altında gelebileceği noktasında yatırımcıları uyarıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs stratejistleri, pandemi sonrası hisse senetlerinde yaşanan düşüşe benzer bir sürecin, şirket karlılıkları sonrası yaşanabileceğini belirtiyor ve yatırımcıları hazırlıklı olmaları konusunda uyarıyor.

Pandemiden bu yana en sert düşüş

Insider’dan Morgan Chittum’un haberine göre, piyasalar ilk çeyrek kazanç sezonuna girerken Goldman Sachs stratejistleri, şirket kârlarının 2020 yılında Kovid-19 salgınının başlamasından bu yana görülen en sert düşüşü yaşayacağını söylüyor.

Dev yatırım bankası tarafından yayınlanan nota göre, hisse başına kazancın yıllık bazda yüzde 7 oranında düşmesi ve 2022 yılının son üç ayında kaydedilen yıllık bazda yüzde 1'lik büyümeden ‘önemli bir bozulma’ bekleniyor.

Notta, “Ancak analist tahminleri gerçekleşirse, bu çeyrek S&P 500 kazanç artışındaki dip noktayı temsil edecek. Yüzde 32’yle ara malları ve yüzde 20’yle sağlık hizmetlerinin en büyük kazanç düşüşlerini bildirmesi bekleniyor. Piyasada yer alan sektörlerin en büyük bileşenlerinden bazılarının son zamanlarda artan hisse fiyatlarına rağmen, İletişim Hizmetleri ve Bilişim Hizmetleri hisselerinin de sırasıyla yüzde 18 ve yüzde 16’lık önemli düşüşler açıklaması bekleniyor” deniliyor.

Bankaya göre, son çeyrekte kar marjlarını genişleteceği tahmin edilen yalnızca üç sektör bulunuyor. Enerji ve endüstri sektörlerinin yıldan yıla karlılık büyümesinin yüzde 11'den fazla olduğunu bildirmeleri beklenirken, aynı zaman dilimi için ihtiyari tüketim sektörünün de yüzde 9'un üzerinde artması bekleniyor.

Belirsizlik arttı

Analistler, “Pandemiden bu yana marjların diğer çeyreklerden daha fazla daralması öngörülürken, yatırımcılar hangi şirketlerin marjları nasıl koruyabildiğine odaklanacak" diye yazıyor. Notta ayrıca, “Diğer sektörlerin çoğu, muhtemelen marjlarının 200 baz puandan fazla düştüğünü görecek” deniliyor.

Analistler, geçen ayki banka iflasları nedeniyle ‘kazanç sezonuna giden benzersiz bir belirsizlik seviyesi’ olduğunun altını çiziyor. Analistler, “Bankacılık sektöründeki çalkantının tam etkisi, çalkantının çeyreğin sonlarına doğru başlaması nedeniyle gelecek kar raporlarına yansıtılmayacak ancak belirsizlik arttı ve yatırımcılar ileriye dönük yola odaklanacak” şeklinde yazıyor.

Citigroup ve JPMorgan gibi finans sektörü devleri, S&P 500'ün yüzde 87'sinin ilk çeyrek finansal sonuçlarını 5 Mayıs'a kadar açıklayacak olmasıyla önümüzdeki hafta kazanç sezonunu başlatacak.

Borsada karlılık beklentisi dip yaptı

 

Pandemi sonrası karlılık dönemi sona eriyor

 

Amerikalı şirketler için karlılık dönemi sona mı erdi?

 

Fundstrat: Yaklaşan kazanç sezonu, ayılara havlu attırabilir

 

Bu göstergeye göre borsalarda yön yukarı

 

Piyasalarla Fed’in inatlaşmasından kim galip çıkacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)