E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street rekor haftayı yüksek puanla kapatmak istiyor---

Wall Street rekor haftayı yüksek puanla kapatmak istiyor

Wall Street rekor haftayı yüksek puanla kapatmak istiyor
21 Ağustos 2020 - 10:33 borsagundem.com

Wall Street rekor haftayı yüksek puanla kapatmak isterken ABD’de hisse işlemleri artış gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu sabahın erken saatlerinde, yatırımcılar piyasaların rekor değere ulaştığı haftayı noktalamaya hazırlanırken, ABD’de hisse alım satımı hızlandı.

Dow Jones Industrial Average işlemleri 36 puan yükseldi. S&P 500 ve Nasdaq 100 ise az bir farkla yükseliş gösterdi.

Bu haftanın ilk günlerinde, S&P 500 Şubat ayındaki rekor değerinin üzerine çıkarak yeni bir tüm zamanlar rekoru yakaladı. Aynı şekilde Nasdaq Composite de Perşembe günü rekor değere ulaştı. S&P 500 Perşembe günkü seansı %0,4 yükselişle kapatırken, Nasdaq haftanın başından bu yana %2 artış gösterdi. Bu kazançların aslan payı, büyük teknoloji hisselerindeki artıştan elde edildi. Apple bu hafta neredeyse %3 oranında artış göstererek, ABD’de 2 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk halka açık şirket oldu. Amazon ve Alphabet (Google) ise bu hafta %4’ün üzerinde bir ralliye merhaba derken, Microsoft bu süre içinde %2,7 artış gösterdi.

Commonwealth Financial Network’ün yatırım müdürü Brian Price Cnbc’ye yaptığı açıklamada, “tüm bunlar harika şirketler ve kazançlarında sağlam büyümeler olması olası. Ancak mevcut hisse fiyatlarında yüksek oranda coşku olup olmadığı da düşünülmeli,” dedi. “Piyasaların genel sağlığı için, daha büyük bir pencereden bakmayı öğrenmemiz ve görece kuvvet gösteren diğer sektörleri de dikkate almamız daha yapıcı olur. Mart ayındaki düşüşlerden bu yana fayda temelli sektörlerde çeşitli ralliler yaşandı ama bunların hiçbiri kalıcı olmadı.”

Ancak karışık ekonomik veriler ve ABD Merkez Bankası’ndan gelen uyarılarla bu hafta duygular kontrol altında tutuldu.

ABD Çalışma Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, haftalık işsizlik başvurularının, Dow Jones’ın 923,000 civarındaki tahminin üzerine çıkarak 1 milyonun üzerine çıktığını duyurdu. Yine de başvurular 600,000’in üzerine düştü.

Çarşamba günü Fed’in ilk Temmuz toplantısından yayınladığı notlarda korona virüs pandemisinin “ekonomik faaliyetler, istihdam ve enflasyon üzerinde yakın zamanda ağır etkileri olacağını” açıkladı.

Wall Street’te 87 yılın rekor 100 günü

 

Borsa pandemi sonrası ilk rekorunu kırdı

 

Pandemiden kaçanlar borsaya sığındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDENİM21 Ağustos 2020 11:14

    Ben yukardaki mesajda U yu unutmuşum. ama siz MASKE TAKMAYI UNUTMAYIN.Sizler maske taktıkça insanlık güzel günlere uyanacaktır.

  • ALEVİ DİNİNDENİM21 Ağustos 2020 11:12

    Bu müthiş artışlar güzel  , umarım sert  dönüş yaşanmaz. Önümüz sonbahar-kış ve corona nın korkusu ve karanlığı yutmasın insanlığı.  MASKE TAKMAYI UNTMAYIN. Tanrı yeryüzünün koruyucuları olan sağlık emekçilerini ve ailelerini korusun.