E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJim Cramer patladı: Rekor değil masal---

Jim Cramer patladı: Rekor değil masal

Jim Cramer patladı: Rekor değil masal
20 Ağustos 2020 - 15:27 borsagundem.com

ABD Kongresi’nin tatile girmesiyle birlikte yeni teşvik paketi tartışmaları eylül ayına kadar rafa kalktı. Jim Cramer bu ekonomik ortamda S&P 500’ün yeni rekorlarını ahmaklık olarak değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü ismi Jim Cramer Wall Street’teki yükselişle ABD ekonomisindeki görünüm arasındaki bağlantısızlığa bir kez daha dikkat çekerek S&P 500 rallisinin güvenilmez olduğunu vurguladı.

S&P 500 endeksinin yeni rekorlara ulaşmasını yanlış bulan Cramer Samuel Beckett’in ünlü tiyatro oyunu Godot’yu Beklerken’i hatırlattı. Cramer CNBC’deki programında, “S&P’nin yeni rekoru ahmaklara anlatılan sessiz ve öfke dolu bir masal. Bu ralli temel gıda malzemelerine ulaşmaya çalışan milyonlarca insan, hizmet sektöründen kovulan milyonarca personel ve evsizler hakkında hiçbir şey anlatmıyor. Ya da tıpkı Godot’yu bekler gibi evlerinde büzüşüp bir aşının gelmesini bekleyenler için hiçbir şey ifade etmiyor” dedi.

V şeklindeki borsa ekonomiyi yansıtmıyor

Cramer, "Borsada V şeklinde muhteşem bir toparlanma yaşadık, ancak borsa artık geniş ekonominin büyük bir yansıması değil" dedi.

Salı günü S&P 500 endeksi Nasdaq’la birlikte bir rekor daha kırdı. Dow Jones endeksi içinse rekor seviyelere halen bir mesafe söz konusu. Cramer endekslerdeki bu yükselişin ekonomiyle taban tabana zıt olduğunu belirtiyor.

Borsa pandemi sonrası ilk rekorunu kırdı

 

Teknoloji hisselerindeki yükseliş iyileşme işareti değil

Cramer "Bunu anlamak için bilim adamı olmak gerekmiyor. Sadece bizi bu seviyeye getiren hisselere bakın. Onlar bizi kurtarmaya çalışmıyor. Aslına bakılırsa tam da zıddını yapıyorlar. Onlar bizim uzun vadeli düşünce dediğimiz şey yüzünden daha fazla kazanmaya yatkın hisseler” dedi.

Borsa uzmanı dijitalleşmeden söz ediyor. Zira endeksleri endüstri, sanayi ya da banka hisseleri gibi klasik iyileşme hisseleri yukarıya taşımıyor. Bunun yerinde rekor seviyelerin ulaşılmasında liderlik eden hisseleri Apple, Amazon ve Microsoft gibi teknoloji odaklı.

Cramer "Bu pazarda kazananlar şirketler en altta yatan ekonomiden en fazla kendilerini soyutlayanlar oluyor” dedi. Borsa uzmanı, “Özellikle teşvik paketinin süresinin bitmesiyle ve ABD Kongresi’nin yerine yeni bir paket bulmak için çalışmak yerine yaz tatili için evine gitmesiyle birlikte gerçek ekonomi şu anda oldukça istikrarsız durumda” ifadelerini kullandı.

Efsane yatırımcı uyardı: Altın değil hisse zamanı

 

Piyasalarda ayı öldü, boğa çok yaşa!

 

Buffett’nin enerji yatırımı ne anlama geliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HÜLYA KOBALT20 Ağustos 2020 16:03

    Haydi be ordan .bizim borsanın arkasında devlet ve yeni küçük yatırımcı var bize bir şey artık olmaz.yabancı payları azaldı.bizim borsada 1-60 kat kazandırma şansı var.sizin borsalar ölebilir.yılsonu  5 $

  • kuzu20 Ağustos 2020 19:08

    Hülya ne kullanıyorsan aynısından bana da ısmarla kafan güzel galiba uçuş modu  :o)  :o)  :o) 

  • !20 Ağustos 2020 18:51

    Hülya azaldı dediğin miktar 25 milyar dolar sen al bütün kyleri hepsini topla yine yarısı etmeyiz onun için gaza gelme:))))