E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Borsada düşüşleri satın almayın---

Fundstrat: Borsada düşüşleri satın almayın

Fundstrat: Borsada düşüşleri satın almayın
19 Nisan 2024 - 16:11 borsagundem.com

Fundstrat’tan Tom Lee, satış dalgasının piyasası vurmak üzere olduğunu söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarını vuran satış dalgasının ne kadar derinleşeceği merak ediliyor. Bazı uzmanlar düşüşün alım fırsatı olduğunu söylerken bazıları aynı fikirde değil.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street'teki en yükseliş yanlısı analistlerinden Tom Lee’ye göre, satış dalgası piyasayı dibe sürüklemek üzereyken düşen hisse senetlerini henüz satın almamak gerekiyor.

Volatilitede yükseliş

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Fundstrat'ın araştırma başkanı ve bu yılın en yükseliş tahmincilerinden biri olan Tom Lee, piyasadaki satışların ortasında fırsat arayan yatırımcılar için bir uyarıda bulunuyor.

Hisse senetleri, Mart ayına ilişkin sıcak enflasyon raporu, Ortadoğu'da artan gerilimler ve Fed'in faiz indirimlerine ilişkin şahin yönlendirmelerin ardından düştü ve S&P 500'ün art arda beş gündür kayıp kaydetmesine neden oldu.

Fırsatçı yatırımcıların henüz hisse senetlerine yönelmemesi gerektiğini söyleyen Lee ise, piyasanın volatilite göstergesi olan VIX'teki yükselişe işaret ediyor. Lee, daha yüksek volatilitenin genellikle yatırımcılar arasında satışları tetiklediğini ve bunun da hisse senetleri üzerinde kısa vadeli baskıya yol açabileceğini öne sürüyor.

Lee, paylaştığı notta, “Normalde dip satın almayı severiz ancak bu hafta başında da söylediğimiz gibi, volatilitedeki artış dip alımını daha yavaş yapmamız gerektiğini gösteriyor” diyor.

Henüz alım fırsatı değil

Lee, piyasanın dibe doğru hazır göründüğü göz önüne alındığında, yakında bir satın alma fırsatının gelebileceğini ekliyor. Bunun nedeni büyük ölçüde, güçlü kurumsal kar artışı gibi hisse senetlerine yönelik olumlu katalizörlerin hâlâ devrede olması. FactSet'in tahminlerine göre, S&P 500 Endeksi, ilk çeyrekte yüzde 7'nin üzerinde kazanç artışı bildirme yolunda ilerliyor.

Fed ayrıca, faiz indirimleri yatırımcıların beklediğinden daha fazla gecikebilecek olsa bile, bu yıl faiz oranlarını düşürmeye hazır görünüyor. CME FedWatch aracına göre, piyasalar şu anda Aralık ayına kadar bir veya iki faiz indirimini fiyatlıyor.

En geç gelecek ay

Lee, Ortadoğu'daki çatışmaların daha fazla şiddetlenmeyeceğini, volatilitenin hafifleyeceğini ve yatırımcıların satış hızlarını yavaşlattıklarına dair işaretler göstereceklerini varsayarak piyasaların gelecek ay veya muhtemelen daha erken bir dip noktasına ulaşacağını öngörüyor.

Lee, “Bence bu geri çekilme çok iyi çünkü iyi giriş noktaları sağlıyor. Hisse senetlerini destekleyen her unsur hala yerinde duruyor” şeklinde konuşuyor.

Borsada satış eğilimi henüz bitmedi

 

Düşük volatilite hisse senetleri için tehdit mi?

 

Korku endeksi yükseliyor, hisse senetlerinde düşüş bekleniyor

 

Bank of America’dan borsada uzun vadeli boğa piyasası sinyali

 

Fed ya da jeopolitik riskler boğa piyasasına engel değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)