E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America’dan borsada uzun vadeli boğa piyasası sinyali---

Bank of America’dan borsada uzun vadeli boğa piyasası sinyali

Bank of America’dan borsada uzun vadeli boğa piyasası sinyali
17 Nisan 2024 - 10:32 borsagundem.com

Bank of America, gelecek yılın ortasına işaret eden yüzde 19’luk yükseliş sinyaline dikkat çekiyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarına hakim olan güçlü rallin açık yavaşlama belirtileri gösteriyor. Yatırımcılar ise uzun vadeli bir alımın makul olup olmadığını tartıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bank of America, özellikle uzun vadeli yatırımcılar için anlamlı olabilecek bir yükseliş sinyaline dikkat çekiyor. Buna göre, S&P 500’ün 2025 yılı ortasına kadar yüzde 20’ye yakın bir artış göstermesi bekleniyor.

Tam tersi istikamette

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, ABD borsalarında bir yükseliş sinyali parlamış durumda ve Bank of America'ya göre, S&P 500'ün Ağustos 2025'e kadar yüzde 19 oranında artışla 6.000 puana çıkması muhtemel gözüküyor.

Dün paylaştığı notta Bank of America teknik analisti Stephen Suttmeier, S&P 500'ün yıllık bazda 12 ay üst üste olumlu artış kaydettiğini vurguluyor. Bir başka deyişle, Mart 2023'ten Mart 2024'e kadar S&P 500 Endeksi, her ay bir önceki yıla göre pozitif getiri elde ediyor. Bu yükseliş sinyali, S&P 500 Endeksi’nin Nisan 2022'den Mart 2023'e kadar art arda 12 ay boyunca yıllık bazda negatif kazançlar sağladığı önceki yılda yaşananların tam tersine karşılık geliyor.

Uzun vadeli boğa piyasası

Suttmeier, “Nisan 2023, yıllık olumlu bir getiri ile bu düşüş serisini kırdı. Bunu ABD hisse senetleri için yükselişe yönelik bir arka plan sinyali olarak gördük ve S&P 500 o zamandan bu yana yüzde 20'nin üzerinde artış gösterdi” diyor.

Ortaya çıkan bu olumlu sinyal, S&P 500'ün yaklaşık yüzde 4 oranında düşüş yaşadığı Nisan ayında, borsadaki zayıflığa rağmen hisse senetlerindeki uzun vadeli eğilimin hâlâ yükselişte olduğunu yatırımcılara hatırlatıyor. Bu da ileride daha fazla kazanım olabileceğini kanıtlıyor. Suttmeier, “Uzun vadeli boğa piyasasını gözden kaçırmamak gerekiyor” diye yazıyor.

Kısa vadeye dikkat

Suttmeier'e göre, aylık pozitif getiri serisi, tarihsel ortalamalara göre mevcut 12 aylık okumadan 20 aya kadar uzayabilir ki bu da hisse senetleri için yüzde 17'lik bir artışa denk geliyor. Bu arada notta, geçmiş verilere göre, ortalama pozitif getiri çizgisinin de yüzde 14 artışla 17 aya kadar uzayabileceği ifade ediliyor. Bu, S&P 500'ün Ağustos 2025'e kadar 6.000 puana, Kasım 2025'e kadar ise 6.150 puana kadar yükselebileceğini gösteriyor.

Ancak kısa vadede hisse senetlerinde devam eden zayıflığın ortasında Suttmeier, yatırımcıların S&P 500 için 5.000 puan seviyesindeki potansiyel destek seviyelerinin yanı sıra 4.600 ila 4.800 puan aralığını da takip etmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bu destek seviyeleri yüzde 9'a varan potansiyel bir düşüşü temsil ediyor ve hisse senetleri için mevcut risk/ödül profilinin cazip olmaya devam ettiğine işaret ediyor.

Wall Street devinden boğa piyasası tahmini

 

Wall Street’te boğa piyasası sona mı erdi?

 

UBS: Yapay zeka rallisi tek yönlü değil

 

Bank of America: Borsada düzeltme kısa sürecek, ralli yaz aylarında devam edecek

 

Societe Generale: Rallinin katalizörü yapay zeka değil likidite bolluğu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)