E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarFT: G7 ve AB, Rusya'dan boru hattıyla gaz ithalatını yasaklayabilir---

FT: G7 ve AB, Rusya'dan boru hattıyla gaz ithalatını yasaklayabilir

FT: G7 ve AB, Rusya'dan boru hattıyla gaz ithalatını yasaklayabilir
14 Mayıs 2023 - 18:01 borsagundem.com

Uluslararası finans gazetesi Financial Times'ın açıklamasına göre G7 ve AB, Rusya’dan boru hattı üzerinden gaz tedarikini tamamen yasaklayabilir

Uluslararası finans gazetesi Financial Times, İngiltere, Almanya, İtalya, Kanada, Fransa, Japonya ve ABD’den oluşan G7 ülkeleri ile Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya yönelik 11’inci yaptırım paketi çerçevesinde, Moskova’dan daha önce arzını azalttığı güzergahlarda boru hattı üzerinde gaz ithalatını tamamen yasaklamayı planladığını bildirdi.

G7 liderleri tarafından hazırlanan taslak bildiriye atıfta bulunan Financial Times, G-7 liderlerinin Hiroşima’daki zirvede alacakları kararla Rusya’dan Polonya ve Almanya gibi ülkelere boru hattı üzerinden gazı ihracatının yeniden başlamasını engelleyebileceğini vurguladı.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Moskova’nın bu ülkelere gaz arzı 2022’de fiilen kesilirken, gazete, yaptırımların Polonya ve Almanya’ya petrol sağlayan Rus Druzhba petrol boru hattının kuzey kesimini de etkileyebileceğini bildirdi.

Taslak açıklamaya göre, G7 ve Avrupa Birliği, en azından Ukrayna’daki ihtilaf çözülene kadar önceden kapatılan güzergahların yeniden açılmasının önlenmesi de dahil olmak üzere Rus enerji taşıyıcılarının kullanımını azaltmaya devam etmeyi planlıyor.

Yaptırımların ortakların varsayımsal gelecekte fikirlerini değiştirmemesini sağlamak için gerekli olduğu söylenirken, yasağın çoğunlukla sembolik olacağı ve gaz arzını hemen etkilemesinin pek olası olmadığı, ancak Brüksel’in Rus enerji taşıyıcılarına onlarca yıllık bağımlılıktan hızlı ve sancılı bir şekilde kalıcı bir şekilde ayrılma kararlılığının öneminin altı çiziliyor.

Daha önce Bloomberg, AB’nin daha önce ulusal düzeyde petrol satın almayı reddeden Almanya ve Polonya’ya Druzhba boru hattı üzerinden Rus petrol arzının askıya alınmasını resmileştirmeyi teklif ettiğini bildirmişti.

Aynı zamanda, petrolün boru hattının güney kısmından Macaristan, Slovakya ve Çekya’ya tedarik edilebilmesini içeren istisnalar yürürlükte kalacak.

Hindistan'ın Rus petrolü ithalatında inanılmaz artış

 

AB ortak gaz alımı için ilk ihale sürecini başlattı

 

IEA, AB gaz arz güvenliğinde iyimserliğini koruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)