E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarEthereum rüzgarını kaçıranların akın ettiği altcoin---

Ethereum rüzgarını kaçıranların akın ettiği altcoin

Ethereum rüzgarını kaçıranların akın ettiği altcoin
10 Şubat 2022 - 18:08 borsagundem.com

Ethereum’daki yükselişi kaçıranlar, Solana’ya akın ediyor. Ethereum blockchain’inin düşük işlem hızı ve yüksek işlem maliyetlerine alternatif olarak geliştirilen Solana, Ethereum’un önemli rakiplerinden biri.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük ikinci kripto parası Ethereum 2015 yılındaki kuruluşundan bu yana %100 binin üzerinde yükseliş gösterdi. Aynı dönemde Bitcoin’de dahi bu ölçekte bir yükseliş gerçekleşmedi. Ethereum’un adımlarını izleyen ve akıllı kontrat özelliği taşıyan diğer kripto paralar da var. Solana ise öne çıkan altcoin’lerden biri ve kripto para alanında giderek daha fazla tanınırlık kazanmaya başladı. Buna ek olarak önümüzdeki yıl boyunca dikkat çekici getiriler sağlama potansiyeli var.

Ethereum’un yükseliş rüzgarını kaçıran yatırımcılar şimdi Solana’ya akın ediyor. 2020 yılında Qualcomm’un mühendisleri Anatoly Yakovenko ve Greg Fitzgerald tarafından 2020 yılında kurulan Solana, Ethereum’un en büyük sorunlarına alternatif oluşturmak üzere tasarlandı. Solana kuruluşundan bu yana %12 bin yükseliş gösterdi ve şimdi 35 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük sekizinci kripto parası.

Motley Fool’un haberine göre Ethereum’un aksine Solana hisse kanıtı modeliyle çalışıyor, bu şekilde SOL token’ına sahip olan kişiler işlemleri gerçekleştirerek ödül kazanabiliyor. İş kanıtı modelinden çok daha sürdürülebilir ve düşük enerji tüketimi sağlayan bu model, Bitcoin ve Ethereum’un enerji ihtiyacından çok daha azıyla yetinebiliyor. Ancak Solana’nın inovatif bir özelliği de var. Geçmiş kanıtı adı verilen bu özellik sayesinde saniyede 50 bin işlem gerçekleştirilebiliyor ve maliyetler oldukça düşük oluyor. Bu özellik de Solana’yı diğer Ethereum alternatiflerinden ayırıyor.

DeFi cenneti 

Bir kripto paranın uzun vadeli kullanım potansiyeli olup olmadığı, gerçek hayattaki kullanım alanlarına bağlı. Hızlı işlem ve düşük maliyet gibi özellikleri sayesinde Solana merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) uygulamalarının geliştirilmesi için umut vaat eden bir blockchain. DeFi geleneksel bankaların aracı rolünü ortadan kaldırarak, düşük maliyetli ve hızlı finansal hizmetler sunmayı hedefliyor. Aave ve Compound gibi en bilinen DeFi uygulamalarının kredilerde sunduğu faiz oranları, tüketiciler için çok daha çekici olabiliyor.

Ancak bu uygulamalar Ethereum blockchain’inde yer aldığı için, yavaş işlemler ve yüksek maliyetler nedeniyle kısıtlanıyor. Bu koşullar altında Solana DeFi’nin ilerlemesi için büyük bir potansiyele sahip. Örneğin borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Serum, hız ve düşük ücret vurgusu yapan bir merkeziyetsiz platform. Platformun en popüler merkeziyetsiz uygulaması ise Solana blockchain’inde yer alıyor. Solana Pay adını taşıyan ödeme protokolü de, satıcılar ve tüketiciler arasında aracısız bir ödeme bağlantısı kurmayı hedefliyor. Solana Pay satıcıların, tüketicilerle kurduğu iletişimi dönüştürebilir ve yeni fırsatlar sunabilir.

Solana’nın riskleri de var 

Henüz yeni ve gelişmekte olan bir teknoloji olduğu için, aynı zamanda DeFi kullanıcılarının sigorta güvencesi olmadığı için, bu uygulamalara yatırılan paraların kaybedilme riski bulunuyor. Geçtiğimiz hafta Ethereum ve Solana blockchain’lerini birbirine bağlayan Wormhole isimli köprü, hacker saldırısına uğradı. 320 milyon dolar değerinde Ethereum çalındı. Buna rağmen Solana kripto para alanında en büyük kazananlardan biri olma şansına sahip.

Bank of America analistleri Solana’nın dijital varlık ekosisteminin Visa’sı olabileceğini dahi söyledi. Bank of America Analisti Alkesh Shah, Solana’nın mikro ödemeler ve oyun alanında oldukça başarılı olabileceğini ve Ethereum’dan pazar payı alacağını açıkladı. Ethereum rüzgarını kaçıranlar için, Solana yüksek çeşitliliğe sahip ve uzun vadeli portföyler için uygun bir seçenek olabilir.

Teknoloji hisselerinde geri dönüşün 3 sebebi

 

2022’nin en yüksek getirili 7 yatırım alanı

 

Dev banka Bitcoin için adil fiyatı ortaya çıkardı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)11 Şubat 2022 13:51

    altcoınlerin atıyorum 100 tanesi konuşulur... gel geleleim 3 tanesi x 100 ,x 1000 yapabilir. piyasadan çekılende olur, düşüş yapıp zarar edende. illa bu işlere meraklısanız. 5 - 10 - 20 coın seçip 100 tl alıp oluruna bırakın. Turk sitelerden bu işi yapın 3-5tanekaliteli site mevcut bilmeyenlere... alın 1 yıl dokunmayın ortalaması kar olsun sizlere. hiç bilmeyen bunu yapabilir.  sadece btc, eter, sol, vb deıl yani sepet olsun. Alırkende aç grafik 500 tl geçti alacaksın mesela... grafıkte düşmüş olanı al 100 tl olarak hayatına devam et. ev arsa borç harc vb. kumardır. şansını dene bilet parası gibi düşün. meta nft densede Defi lerde önemli. Sepet yap. Türk sitelerde genelde yuzde 80 kaliteli coınler oluyor. spor coınler onlar farklı maça gore hareketlıdır