E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEd Yardeni: Ekonomiye odaklı olmak kazançları kaçırmak anlamına gelebilir---

Ed Yardeni: Ekonomiye odaklı olmak kazançları kaçırmak anlamına gelebilir

Ed Yardeni: Ekonomiye odaklı olmak kazançları kaçırmak anlamına gelebilir
19 Nisan 2023 - 13:15 borsagundem.com

Piyasa uzmanı Yardeni, ekonomiye fazla odaklı olmanın yatırımcılar için potansiyel kazançları kaçırmak anlamına gelebileceğini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisinde resesyon olasılığı giderek güçleniyor. Verilerin yanı sıra Fed yetkililerinden gelen açıklamalar da yatırımcıların ekonomide bir durgunluğa garanti gözüyle bakmasına neden oluyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, deneyimli piyasa uzmanı Ed Yardeni ise, hisse senetlerinin ayı piyasası dip seviyelerini yeniden test etmesinin pek olası olmadığını söylüyor ve yatırımcıların ABD ekonomisi hakkında gereğinden fazla karamsar olduklarının altını çiziyor.

Derin bir durgunluk ihtimal dışı

Insider’dan Carla Mozee’nin haberine göre, Piyasa Uzmanı Ed Yardeni, “S&P 500 bir boğa piyasasına girmeye biraz daha yaklaşırken yatırımcılar ABD ekonomisi hakkında fazla temkinli davranırlarsa, potansiyel borsa kazançlarını kaçırabilirler” diyor ve ekliyor: “Ekonomi muhtemelen derin bir durgunluktan kaçınacaktır.”

Yardeni Research Baş Yatırım Stratejisti Ed Yardeni, CNBC’ye verdiği röportajda, “Boğaların arasındaydım, özellikle Ekim ayının sonlarında... Çok fazla karamsarlık olduğunu düşündüm... Piyasayla ilgili güven anketlerinin bazılarında, Mart 2009'da gördüğümüz kadar karamsarlık hakimdi. Ve işlerin kesinlikle bu kadar kötü olmadığını düşündüm” diyor.

Yardeni, “Geçen yıldan beri bir durgunluk içindeyiz, ancak bu dalgalı bir durgunluk ve farklı sektörlerde devam ediyor ve sonuçta ekonomi çapında bir durgunluk anlamına gelmiyor” diyor ve ekliyor: “Ekonominin beklenenden daha iyi bir performans sergilemesi, hisse senetlerinin ayı piyasası dip seviyelerine geri dönmesini önlemeye yardımcı olacaktır.”

Jamie Dimon ve ‘ekonomik kasırga’

Yardeni, ekonomiyle ilgili en önemli karamsarlığın JPMorgan CEO'su Jamie Dimon'dan gelen ve yaklaşmakta olan bir ‘ekonomik kasırga’ya vurgu yapan uyarıda yattığını söylüyor. Yardeni, Dimon'un açıklamasından sonra S&P 500'ün Haziran ayında yeni bir dip yaptığını, ardından Ekim ayında bu dip noktanın da yüzde 2 oranında altına indiğini kaydediyor. Yardeni, piyasaların o zamandan beri ise 'iyi gittiğini' söylüyor.

Yardeni, “Jamie Dimon kadar etkili birinin aslında yapması gereken sadece banka sonuçlarına odaklanmakken karamsarlığı teşvik etmesini tartışmalı buluyorum” diyor.

Dimon, geçen hafta da, yatırımcıları dünyanın en büyük ekonomisinin önünde 'fırtına bulutları’ olduğu konusunda uyardı. Bu uyarıya, yüksek faiz geliri sayesinde beklentileri aşarak 38.3 milyar dolarlık rekor getiri bildiren JPMorgan’ın güçlü mali sonuçları eşlik etti.

Yardeni, “Ekim ayı dip seviyeleri, Haziran dip seviyelerinden çok da düşük değildi. Bu yüzden bence, Dimon'u dinleyen ve çıkan biri varsa, piyasada oldukça iyi bir toparlanmayı kaçırmış demektir” diyerek Jamie Dimon’ın bazı yatırımcıları yanıltmış olabileceğinin altını çiziyor.

Bankaların net faiz marjları, kredi krizinin gerçekleşmediğini gösteriyor

S&P 500 Endeksi, 13 Ekim 2022'de gördüğü dip seviye olan 3.491,58 puandan yüzde 19 oranında yükseldi. Hatırlanacağı üzere endeks, Eylül 2022 enflasyon raporunun çekirdek enflasyonun son kırk yılın en yüksek seviyesine çıktığını göstermesinin ardından bu seviyeye düşmüş ve Fed'in şahin tepkisine ilişkin beklentileri desteklemişti. Ancak endeks hızla toparlandı ve Ekim ayıyüzde 8 artışla kapattı.

Yardeni, şimdiye kadarki verilerin ilk çeyrek kazanç sezonunda bankaların mevduat faizlerini artırabildiğini ve net faiz marjlarında artış sağlayabildiklerini gösterdiğini söylüyor ve bunu ‘oldukça önemli bir başarı’ şeklinde yorumluyor. Bu arada Yardeni, korkulan kredi krizinin ise henüz gerçekleşmediğinin altını çiziyor ve ekliyor: “Kazançların yüzde 5 ila yüzde 7 oranında düşmesi yerine, ilk çeyrekte bu oranın yüzde 4 ila yüzde 5 seviyelerinde gerçekleşeceğini düşünüyorum.”

Ed Yardeni: Hafif bir gerileme derin bir durgunluğa dönüşebilir

 

Ed Yardeni: 'Fed Put' geri döndü

 

Yardeni: Boğa piyasası başladı

 

Morgan Stanley: Enflasyondaki yumuşama yatırımcıları yanıltıyor

 

Morgan Stanley: Hisse senetleri tehlikeli bölgede

 

Fed piyasaları baskıladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)