E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYardeni: Boğa piyasası başladı---

Yardeni: Boğa piyasası başladı

Yardeni: Boğa piyasası başladı
12 Ocak 2023 - 16:35 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Edward Yardeni küresel piyasalarda ayı piyasasının 12 Ekim’de dibi gördüğünü ve bu tarihten sonraki süreçte boğa piyasasının başladığını belirtti.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel yatırımcıların yakından takip ettiği stratejistlerden Edward Yardeni geçtiğimiz yıl resesyon endişeleri artarken dahi ABD ekonomisinin dayanıklılığına inanan nadir isimlerden biriydi. Yardeni Bloomberg’teki açıklamasında küresel hisse senetleri için iyimser bir tavır takınmayı sürdürüyor.

Borsa araştırmaları şirketi Yardeni Research’ün Kurucu Başkanı, “Dünya ekonomisinin görünümü aslında iyileşiyor” dedi. ABD hisse senetleri için konuşan Yardeni, “12 Ekim’de dip seviyeye indi. Bu ayı piyasasının sonuydu ve tekrar boğa piyasasına girdik” açıklamasında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında S&P 500 Endeksi 12 Ekim tarihinde 3.577 puanda kapanmıştı. Endeks o tarihten bu yana %10’luk yükseliş gösterdi.

Yardeni küresel merkez bankalarının sıkı para politikasıyla ve yatırımcılarda yüksek faiz oranlarıyla mücadelesi nedeniyle piyasalarda “çok fazla volatilite” olabileceğini kabul ediyor. Ancak borsa uzmanı Avrupa'da doğalgaz fiyatlarının düşmesiyle Avrupa'nın bir resesyon yaşamayabileceğini ve Çin’in kısıtlayıcı Kovid politikalarını terk etmesiyle ve ekonomisini güçlendirerek yeniden açılabileğini söyledi.

Nasdaq 100 Endeksi’nden FTSE 100 Endeksi’ne kadar birçok piyasa göstergesi 2023’ün başından bu yana yükselişe geçti. Hong Kong endeksi Hang Seng yılın başından bu yana %6’dan fazla artış gösterdi.

Yardeni, “Yatırımcılar şu anda küresel ekonomi hakkında daha iyimser hale geliyor ve hisse değerlerinin hâlâ ucuz olduğu alanlara bakıyorlar. Çin’de halihazırda büyük bir ralli yaptık. Şimdiyse yatırımcılar Avrupa’ya bakıyor. Çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olmak mantıklı” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanında göre ABD’de ise sanayi hisseleri, yaklaşmakta olan mali teşviklerde “çok fazla para olduğu için” daha iyi performans gösterebilir.

Yardeni ekonomide makul seviyedeki faiz oranlarıyla birlikte büyüyebilen “eski normale” doğru dönüşümün gerçekleşmekte olabileceğini söyledi. Borsa uzmanına göre bunun zıddı ise alışılmışın dışındaki para politikalarının hakim olduğu yeni normaldi.

Borsa uzmanı 1980'lerde tahvillerin piyasalarda zorla da olsa düzen sağlaması gerektiğini ifade eden "tahvil bekçisi" kavramını ortaya atmıştı. Yardeni şimdi de "Faiz oranlarının sıfır olmadığı bir ortama geri dönebilirsek harika olur" açıklamasında bulunuyor.

ABD'de aralık ayı enflasyonu açıklandı

 

Küresel köy yangın yeri

 

Küresel borsaların 2023’teki ilk ciddi sınavı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Servergazi16 Ocak 2023 07:58

    Eğer zararınız yüksek degilse nakite geçin.Dünya piyasasını bilmem ama biz ayı piyasasına geçtik.Yeni girenlerin çok canı yanabilir.Borsada imkanlar bitmez

  • Muhittin15 Ocak 2023 16:43

    Bist100 devam devam

  • AHMET ÖZBİR14 Ocak 2023 20:18

    BOĞA-AYI sevimli birer CANLI, esas korkulacak olanlar ise bizden görünenler, yatırımcıya TUZAK kuranlar, en iyi günde ÇAKANLAR, kötü dendiği günde ise UÇURANLAR! Dostlar BorsaGündem'i iyi takip edin, ucuz kalmış TÜRK'ÜN HİSSELERİNİ KAPIN, CUKKALANIN!

  • Mustafa caglar14 Ocak 2023 09:04

    Bitcoin yükseliyor borsalar düşüyor hele bizde seçim var mayısta yükselir anca

  • Tutan ayıya denk gelen mahsum borsaci13 Ocak 2023 18:18

    Bunlar böle konuşuyorsa geçmiş olsun bilader

  • Kadir 12 Ocak 2023 21:06

    Ne boğası. Size boğa bize kış uykusuna yatmayan ayı denk geldi. Borsa çöktü battık.

  • www12 Ocak 2023 20:45

    Parası olan için alım zamanı

  • Mertkaan12 Ocak 2023 18:08

    Koca bir palavra söyledikleri para ve yatırım nakittir Borsa kumarhanedir giren vur kaç yapan kumarbaz yatırım için girenin asla kazanamadıgı sonunda yok olup kaybettiği bu sahtekar sanal dünyadan uzak duranın kazandığı

  • cv12 Ocak 2023 17:59

    ayi mi baga basladi bi karar verin da sizde ne firildaksiniz

  • ekonomi bilmeyen vatandaş12 Ocak 2023 17:07

    yemleme yapıyorlar yerseniz. Şubatın ilk haftasına kadar hiçbir şey olmaz. Global ekonomiler için FED'in faiz artışı önemli