E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed piyasaları baskıladı---

Fed piyasaları baskıladı

Fed piyasaları baskıladı
19 Nisan 2023 - 09:08 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Fed yetkililerinden gelen açıklamaların etkisiyle risk iştahının törpülendiğini söyleyebiliriz. St. Louis Başkanı Bullard’ın faizleri %5,25-%5,75 arasına gelmesi gerektiğini söylemesi piyasalarda baskıya sebep oldu.

ABD endekslerinde yataya yakın satıcılı bir seyir takip ettik. ABD vadelileri sınırlı satıcılı pozisyonda yer alıyor. Öte yandan Goldman Sachs tarafından gelen bilanço da beklentileri tam olarak karşılayamadı. Johnson&Johnson ve Bank of America finansalları beklentileri aştı.

Avrupa endekslerinde iyimser bir görünüm söz konusu oldu. İyimser görünümde Easyjet’in kar tahminini yükseltmesi etkiliydi. Öte yandan Almanya’da yatırımcı güveni bankacılık sektörüne ilişkin olumsuz beklentilerin etkisiyle 4,1’e sert geri çekildi.

Asya endekslerinde Fed etkileriyle teknoloji hisseleri önderliğinde satıcılı fiyatlanıyor.

BIST100 Endeksi dünü 40.66 (% 0.80) puanlık düşüş ile 5.018 seviyesinden ve 48.215 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da düşüş devam ediyor. Tepki alım denemeleri zayıf kaldı. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi devam ediyor.

Bugün Euro Bölgesi nihai enflasyonu gelecek. ABD’den de Bej kitabı takip edeceğiz. Bilançolarda ise Tesla’yı takip edeceğiz. İçeride ise tüketici güveni ve piyasa katılımcıları anketi gündemimizde yer alacak. Ayrıca Arçelik’in bilanço açıklaması bekleniyor.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Altının 2000 dolar ile mücadelesi

 

Bakır ve kalayda geri çekilme

 

Piyasaların odak noktası ABD’deki faiz sarmalında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)