E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarDünyanın en büyük bankaları kriptoya nasıl bakıyor?---

Dünyanın en büyük bankaları kriptoya nasıl bakıyor?

Dünyanın en büyük bankaları kriptoya nasıl bakıyor?
31 Temmuz 2023 - 14:16 borsagundem.com

Araştırmalar, dünyanın en büyük bankalarının üçte ikisinin kripto dostu olduğunu gösteriyor.

BORASAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para endüstrisi 2023 yılına hızlı bir giriş yaptı. Yılın en çok kazandıran yatırım aracı olan Bitcoin’le yatırımcıları sevindiren kripto para endüstrisine, dünyanın en büyük bankaları da olumlu bakıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, son araştırmalar, dünya genelinde daha önce düşünülenden daha fazla kripto dostu banka olduğunu ortaya koyuyor.

30 bankanın 20’si

Cryptopotato’dan Martin Young’ın haberine göre, CoinGecko tarafından yapılan son araştırma, yönetilen varlıklara (Assets Under Management - AUM) göre en büyük 30 küresel bankanın üçte ikisinin düzenlenmiş borsalar aracılığıyla kripto ticaretini desteklediklerini gösteriyor. Rapor ayrıca, dünya çapındaki en büyük 50 bankanın yaklaşık yüzde 74'ünün düzenlenmiş borsalara bağlanarak kripto ticaretini desteklediğini de ekliyor. Raporda, “Ancak, hiçbiri perakende kripto ticaretini veya ilgili yerel platformlardan hizmet erişimini desteklemiyor” deniliyor.

Kripto dostu bankalar

Kripto dostu olmayan ilk dört bankanın Çinli olması ise hiç şaşırtıcı değil. Listede yer alan ve toplam yönetilen varlıkların yüzde 20'sinden fazlasını oluşturan 19.87 trilyon dolarlık varlığı yöneten Çinli bankaların kripto dostu olmamasının Çin hükümetinin inisiyatifinde alınan bir karar sonucu olduğu biliniyor.

Kripto para ticareti ve yatırımı, Pekin'in kendi programlanabilir CBDC'sini (Central Bank Digital Currency - Merkez Bankası Dijital Para Birimi) zorlamasıyla anakarada hala yasak durumda. Bununla birlikte, Çin’in Coinbase gibi büyük borsaları Hong Kong’a yerleşmeye davet etmesiyle kriptoya ısınıyor olabileceği de öngörülüyor. Ayrıca, Çin'in en büyük bankacılık kurumlarından bazılarının yan kuruluşlarının da hizmetlerini Hong Kong merkezli kripto işletmelerine sunmaya başladığı bildiriliyor.

Toplam 89,37 trilyon dolar

Rapor, dünyanın en büyük 50 bankasının 2023'te toplam 89,37 trilyon dolar değerindeki varlığı yönettiğini belirtiyor. AUM'ye göre ilk 50'de 19 bankayla bu listeye ABD ve Çin’in hakim olduğu gözleniyor.

Rapor, büyük bankalar tarafından blockchain ve kripto teknolojisinin yavaş benimsenmesini, düzenlemeler, oynaklık ve geçen yılki çöküşten sorumlu tutuyor. Raporda, “Katı düzenlemeler, piyasa oynaklığı ve son zamanlarda FTX gibi yüksek profilli borsa başarısızlıkları, kripto ticaretinin bu büyük bankalara entegrasyonunu engelledi” deniliyor.

Araştırma, bir bankanın kripto dostu olup olmadığını, ‘bankanın yerel platformlarında kripto ticareti veya hizmetleri sunup sunmadığına’ veya ‘bir bankanın cari hesabını düzenlenmiş bir kripto borsasına bağlama yeteneğine' bağlı olarak tanımlıyor.

SEC kripto paraları sıfırlamak istiyor

 

İngiltere'den kripto para kararı

 

Kripto, Almanlar için bile kısa yoldan zengin olma aracı

 

Borsa kahininden Bitcoin için halving öncesi 140 bin dolar tahmini

 

Bitcoin’de hacim 30 ayın en düşüğünde

 

Başkan adayı Kennedy Jr. doları Bitcoin’le destekleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )01 Ağustos 2023 08:07

    23,000 ler riski mevcut. ama olacak diye bir kaide yok. yatay-eksi-artı adımları olabilir. 30,000 üzeri sağlıkçı çıkış önecsi, tebirli olmakta fayda var yinede. usd bazlı artsada.