E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDiriliş Tekstil’de hisseler çıkıyor ama bilançoda alarm zilleri çalıyor---

Diriliş Tekstil’de hisseler çıkıyor ama bilançoda alarm zilleri çalıyor

Diriliş Tekstil’de hisseler çıkıyor ama bilançoda alarm zilleri çalıyor
20 Kasım 2019 - 07:43 borsagundem.com

Manipülasyondan yargılanan Mehmet Bedir ve sabıkalı Burak Bayram Yaman’ın küçük hisselerle ele geçirdiği Diriliş Tekstil’in bilançosu giderek bozuluyor…

BORSAGUNDEM.COM / KULİS HABER

Isparta bölgesinde binlerce ortağın alın terinin bir araya gelmesiyle kurulan ve yıllarca bölgeye büyük katkı sağlayan Diriliş Tekstil borsacıların eline geçtikten sonra en sıkıntılı dönemini yaşıyor. Zarar katlanarak artıyor, özsermaye eriyor. Şirket borçları ödemekte zorlanıyor. Ancak şirketin hisseleri son günlerde sürekli yükseliyor. Dün de yüzde 12 oranında yükselen hisseler 1.08 kuruş oldu.

Yüzde 91’i halka açık şirkette imtiyazlı pay olmadığı için manipülasyon suçundan yargılanan Mehmet Bedir ve ekibi yüzde 20’nin altındaki bir payla ele geçirdi. Borsacıların şirketi ele geçirmesinden sonra 9 aylık bilançoda zarar 2 milyon 800 bin liradan 4 milyon 595 bin liraya yükseldi. Geçmiş yıl zararları 16 milyon lira gibi rekor seviyeye ulaştı. Ödenmiş sermayesi 10 milyon 650 bin lira olan şirketin özsermayesi 1.3 milyon liraya geriledi. Sürekli zarar açıkladığı için şirketin özsermayesi neredeyse eksiye geçmek üzere!

ZARAR KATLANIYOR, HİSSELER YÜKSELİYOR

Bu bilançoya karşın hisse fiyatı borsada 1 lira! Şirket hisselerinin defter değeri 12 kuruş. Şirketin bir yıl içerisinde 4 milyon kredi ödemesi yapması gerekiyor. Ayrıca banka kredileri, arazi ve binaların 5.000.000 USD ve 12.500.000 TL’lik ve makinelerin 1.200.000 TL’lik değeri rehin olmak üzere ilgili değerler üzerinden teminat altına alınmış durumda.
Borsacılar, yüzde 20’nin altında bir payla şirketi ele geçirdikten sonra bedelli sermaye artırımı kararı aldı. Şirketi ele geçirmeden önce de amaçlarının bedelli sermaye artırımı olduğunu çevresindekilerle paylaşan grubun gözünün sermaye artırımından gelecek parada olduğu konuşuluyor. 

6 aylık bilançodan sonra bağımsız denetim şirketi halka açık şirketin geleceğiyle ilgili şu öngörülerde bulundu: "Grup’un faaliyetlerinin sürekliliği yeni kaynak temini ve ticari faaliyetlerinin geliştirilmesine bağlıdır. Bu durum, Grup’un sürekliliğini devam ettirme kabiliyetine ilişkin ciddi şüphe oluşturabilecek önemli bir belirsizliğin varlığını göstermektedir. Konsolide finansal tablolarda bu husus tam olarak açıklanmamaktadır."

MEHMET BEDİR, KAYINBİRADERİNİN HESAPLARINI KULLANIYOR

Mali anlamda büyük sıkıntılar yaşayan ve üretime ara veren Diriliş Tekstil’de bir süredir Mehmet Bedir ve adli sabıkası bulunan Burak Bayram Yaman’ın sözü geçiyor.
Bu arada Burak Bayram Yaman ile birlikte hareket ettiği söylenen Mehmet Bedir, iddialara göre kayınbiraderi Selçuk Turna üzerine şirketin yüzde 11’ini toplamış durumda… Bu ekiple birlikte hareket ettiği öne sürülen Hüseyin Ateş’in ise yüzde 6 oranında payı bulunuyor.

Hüseyin Ateş geçmişte manipülatör Fevzi Şahin’in hisselerinde işlem yapan mal taşıyan isim olarak biliniyor. Malatyalı Turgut olarak bilinen Turgut Bulu’nun borsada kullandığı isimlerin başında geliyor.

Neta Yatırım’ı batıran isim olarak bilinen ve Ayhan Öztürk ile birlikte manipülasyon (piyasa dolandırıcılığı) suçundan yargılanan Mehmet Bedir ise şirketin hem genel müdürü hem de yönetim kurulu başkanı konumunda.

Bir dönemler Neta Yatırım’ın genel müdürlüğünü yapan Mehmet Bedir, dolandırıcı Ayhan Öztürk başta olmak üzere çok sayıda manipülatöre aracı kurumda işlem yaptırmış, kısa süre sonra da büyük batıklar nedeniyle kurum faaliyetlerini durdurmuştu.

2014 yılında da SPK, eski adıyla Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve şimdiki adıyla CLK Holding olan hisselerde 22.02.2013-07.06.2013 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin “işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı” suçunu içermesinden dolayı, inceleme konusu işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen Ayhan Öztürk ve Mehmet Bedir hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Diriteks yeni bir CLK Holding olmasın!

Diriliş Tekstil uyarısı! Hisseleri de iki isim pazarlıyor

Borsa Gündem uyarmıştı: Diriliş Tekstil, Yakın İzleme Pazarı'na alındı

 

Diriliş Tekstil’de hisseler çıkıyor ama bilançoda alarm zilleri çalıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 17,30
En Yüksek: 16,91
En Düşük: 16,48
Değişim 0,29 %
FK: 0,00
PD / DD: 3,66
İşlem Hacmi 1.110.184
Toplam Adet: 64.209
Ağırlıklı Ort.: 17,72
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)