E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDiriliş Tekstil uyarısı! Hisseleri de iki isim pazarlıyor---

Diriliş Tekstil uyarısı! Hisseleri de iki isim pazarlıyor

Diriliş Tekstil uyarısı! Hisseleri de iki isim pazarlıyor
06 Mart 2019 - 11:15 borsagundem.com

Diriliş Tekstil üretime 3 ay ara verdi, bağımsız denetim raporuna önemli bir not düşüldü: Grubun sürekliliğini devam ettirme kabiliyetine ilişkin ciddi şüphe var...

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Diriteks Diriliş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş (#DIRIT) 2018 yılı mali tablolarını açıkladı. Isparta’da faaliyet gösteren grubun, 31 Aralık 2018 tarihinde sona eren bilançosunda zararı 5 milyon 178 bin 353 TL. Bu zarar karşısında sınırlı olumlu görüş veren bağımsız denetim şirketi, net zarar rakamının kısa vadeli borçlarının, dönen varlıklarını 4 milyon 358 bin 801 TL aştığı uyarısında bulundu!

Bağımsız denetim şirketi halka açık şirketin geleceğiyle ilgili şu öngörülerde bulundu: "Grup’un faaliyetlerinin sürekliliği yeni kaynak temini ve ticari faaliyetlerinin geliştirilmesine bağlıdır. Bu durum, Grup’un sürekliliğini devam ettirme kabiliyetine ilişkin ciddi şüphe oluşturabilecek önemli bir belirsizliğin varlığını göstermektedir. Konsolide finansal tablolarda bu husus tam olarak açıklanmamaktadır."

ZARAR KATLANARAK BÜYÜYOR

Açıklanan bilançolara göre şirketin geçmiş yıllardan gelen zararı 13 milyon 390 bin liraya ulaşmış durumda ve şirketin ödenmiş sermayesi 10 milyon 650 bin lira. Diğer taraftan esas faaliyet zararının 402 bin liradan 4 milyon 400 bin liraya ulaştığı gözleniyor. Yani şirket faaliyetlerini devam ettirdiği sürece zararı katlanıyor. Bu yüzden üretime 3 ay ara verildi. Bir daha üretime başlar mı bilinmez! Bilanço verilerine göre şirketin banka kredilerinin son bir yılda 8.6 milyon liradan 12 milyon liraya fırladığı görülüyor. Açıklanan bilanço verilerine göre, finansal borçların 6 milyon lirasının son bir yıl içerisinde ödenmesi gerekiyor. Çok da iç açıcı olmayan ve KAP’ta yayınlanan finansal verilere göre şirketin toplam borcu 15 milyon lira, ödenmiş sermayesi 10 milyon 650 bin lira! Özkaynakları ise 2018 yılında 7 milyon liraya gerilemiş durumda. Son bilanço verilerine göre şirket tasfiye edilse toplam özkaynakları borçlarını karşılamayacak durumda.

MANİPÜLASYONDAN YARGILANAN MEHMET BEDİR HİSSEYİ PAZARLIYOR

Mali anlamda büyük sıkıntılar yaşayan ve üretime ara veren Diriliş Tekstil hisselerini bir süredir Mehmet Bedir ve Burak Bayram Yaman’ın pazarladığı borsa çevrelerinde iddia ediliyor.

Burak Bayram Yaman, yakın çevresine attığı mesajlarda şirketi ele geçirmek üzere olduklarını söylüyor. Borsagundem.com’a konuşan şirket yöneticileri ise, “Genel Kurul toplantısı için dava açmışlar ama yakında toplantı gerçekleşecek, gelsin taleplerini burada iletsinler. Şirket sıkıntılı günler geçiriyor, parası olan birileri gelip bizi alsa da biz de kurtulsak” diyor.  

MEHMET BEDİR, KAYINBİRADERİNİN HESAPLARINI KULLANIYOR

Bu arada Burak Bayram Yaman ile birlikte hareket ettiği söylenen Mehmet Bedir, kayınbiraderi Selçuk Turna üzerine şirketin yüzde 10’unu toplamış durumda… Bu ekiple birlikte hareket ettiği öne sürülen Hüseyin Ateş’in ise yüzde 6 oranında payı bulunuyor.

Hüseyin Ateş geçmişte Fevzi Şahin’in hisselerinde işlem yapan mal taşıyan isim olarak biliniyor. Malatyalı Turgut olarak bilinen Turgut Bulu’nun borsada kullandığı isimlerin başında geliyor. Şirketin olağanüstü toplanması için dava açan isim de zaten Hüseyin Ateş.

Neta Yatırım’ı batıran isim olarak bilinen ve Ayhan Öztürk ile birlikte manipülasyon (piyasa dolandırıcılığı) suçundan yargılanan Mehmet Bedir, çevresindekilere, iddiaya göre şirketin imtiyazlı hissesi olmadığı için ele geçirmek istediklerini söylüyormuş. Ancak planları bozulunca büyük sıkıntılar yaşayan Bedir’in, arkadaşlarını arayarak hisse alımı yaparak kendilerine destek olmalarını istediği ileri sürülüyor.

Bir dönemler Neta Yatırım’ın Genel Müdürlüğü’nü yapan Mehmet Bedir, dolandırıcı Ayhan Öztürk başta olmak üzere çok sayıda manipülatöre aracı kurumda işlem yaptırmış, kısa süre sonra da büyük batıklar nedeniyle kurum faaliyetlerini durdurmuştu. Şirketin ‘Dar Yetkili Aracı Kurum’ olarak, emir iletimine aracılık faaliyetinde bulunmak üzere alınan yetki belgesi iptal edilmişti. Geçtiğimiz günlerde yetki için tekrar SPK’ya başvuran kurum, 01.01.2019 tarihinden itibaren ‘Dar Yetkili Aracı Kurum’ olarak yatırım hizmet ve faaliyetleri kapsamında faaliyette bulunulmasına izin verildi. İşlem aracılığı faaliyet izni ile sınırlı saklama hizmet iznini 31.12.2018 tarihi itibariyle iptal edilmesine karar verildi.

2014 yılında da SPK, eski adıyla Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve şimdiki adıyla CLK Holding olan hisselerde 22.02.2013-07.06.2013 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin “işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı” suçunu içermesinden dolayı, inceleme konusu işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen Ayhan Öztürk ve Mehmet Bedir hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Borsa Gündem uyarmıştı: Diriliş Tekstil, Yakın İzleme Pazarı'na alındı

 

Diriliş Tekstil’de hisseler çıkıyor ama bilançoda alarm zilleri çalıyor

 

Diriteks yeni bir CLK Holding olmasın!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 16,03
En Yüksek: 15,81
En Düşük: 15,54
Değişim -7,07 %
FK: 0,00
PD / DD: 3,39
İşlem Hacmi 1.986.467
Toplam Adet: 126.487
Ağırlıklı Ort.: 0,00
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Durustce06 Mart 2019 23:13

    Bu hissede mal toplaniyor mal satisi olmadiki neden pazarlaniyor yazmissiniz Son 6 ayda buyuk alimlar olmus hatta sirketin en buyuk ortagi Selcuk bey uc gunluk alimlarla yuzde 10u gecmis pazarlama nerede oluyo amerikada mi habercilik mi yapiyosunuz ne yapiyosunuz anlasilmiyor

  • Yazık 06 Mart 2019 20:29

    Çoluk çocuğa kalmış borsa...