E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDiriteks yeni bir CLK Holding olmasın! ---

Diriteks yeni bir CLK Holding olmasın!

Diriteks yeni bir CLK Holding olmasın!
21 Ağustos 2019 - 14:08 borsagundem.com

SPK’nın hakkında suç duyurusunda bulunduğu isimler halka açık şirketin yönetimine girdi. Şirketin zararı büyüdü, özsermaye eridi

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

İçi boşaltıldığı için batan halka açık şirkette borsanın gelmiş geçmiş en büyük dolandırıcısı Ayhan Öztürk ile manipülasyon suçundan yargılanan Mehmet Bedir, Diriteks Diriliş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin hem genel müdürü hem de yönetim kurulu üyesi oldu. Dün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Mehmet Bedir’in bir süredir birlikte hareket ettiği Burak Bayram Yaman’da yönetime girdi. Burak Bayram Yaman’ın, Bahadır Karlıdağ gibi sermaye piyasalarına büyük zarar vermiş, suç işlediği için hapse girmiş çok sayıda manipülasyon suçlamasıyla hakim karşısına çıkmış isimlere yakın olduğu biliniyor.

SPK’NIN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUĞU İSİMLER

Bu iki isimin İsparta’da binlerce kişinin alınteriyle kurulmuş çok ortaklığı olduğu için mecburen halka açık konuma gelen şirketin yönetimine girmesi borsa çevrelerinde dikkatlerin bu yöne çevrilmesine neden oldu.

Çünkü, SPK, eski adıyla Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve şimdiki adıyla CLK Holding olan hisselerde 22.02.2013-07.06.2013 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin “işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı” suçunu içermesinden dolayı, inceleme konusu işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen Ayhan Öztürk ve Mehmet Bedir hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

SPK, Avrupa Yatırım Holding hisselerinde Burak Bayram Yaman’ın babası Erol Yaman’a ceza vermişti.

ŞİRKET MALİ ANLAMDA SIKINTILAR YAŞIYOR

Bağımsız denetim raporuna, grubun sürekliliğini devam ettirme kabiliyetine ilişkin ciddi şüphe olduğu yönündeki notun düşülmesinin en büyük nedeni şirketin son üç yıldır sürekli zara ediyor olması. Bu yılın ilk üç ayında da 1.7 milyon lira zarar etti. Sermayesi 10 milyon 650 bin lira ancak öz sermayesi 4 milyon liraya kadar gerilemiş durumda. Şirket 6 aylık bilanço için de 20 Eylül tarihine kadar ek süre istedi.

MEHMET BEDİR, KAYINBİRADERİNİN HESAPLARINI KULLANIYOR 

Bu arada  Mehmet Bedir, kayınbiraderi Selçuk Turna üzerine şirketin yüzde 11’ini toplamış durumda… Bu ekiple birlikte hareket ettiği öne sürülen Hüseyin Ateş’in ise yaklaşık yüzde 6 oranında payı bulunuyor.

Hüseyin Ateş geçmişte manipülatör Fevzi Şahin’in hisselerinde işlem yapan mal taşıyan isim olarak biliniyor. Malatyalı Turgut olarak bilinen Turgut Bulu’nun borsada kullandığı isimlerin başında geliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,32
En Yüksek: 14,55
En Düşük: 14,06
Değişim -8,50 %
FK: 0,00
PD / DD: 3,03
İşlem Hacmi 68.996
Toplam Adet: 4.742
Ağırlıklı Ort.: 13,89
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DENİZLİ27 Eylül 2019 09:49

    Burak Bayram YAMANYatırımcı İlişkileri Birim PersoneliOLARAK GÖRÜNMEKDE KAP DA https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bilgileri/ozet/1580-diriteks-dirilis-tekstil-sanayi-ve-ticaret-a-s

  • kadir mete12 Eylül 2019 12:34

    ya kardeşim muslukçu selcuk mal pazarlıyor dirit de dikkat edin ben sivasliyim diyor işlem yaparken 58 lot lambalıyorr

  • enteresan10 Eylül 2019 20:53

    ben ömrümce doğrıu olsam bir kere selam verenim olmaz ama millete zarar verenler el üstünde.....................

  • Ataçzede27 Ağustos 2019 23:36

    Deniz Baykal'ın damadının şirketi olan Ataçinşaat mağdurları olarak bırakıldık

  • başçalan hakkı23 Ağustos 2019 16:18

    tekerin kayınçosuda mal pazarlamaya başlamış hadi bakalım 

  • Yaman 23 Ağustos 2019 02:22

    Yani diyor ki borsa gündem bu hissede dolandırıcılar görev başında

  • Hasan22 Ağustos 2019 12:18

    Geçmiş olsun aynı durum şirket fiyatı hep düşüp sonunda tahta kapanır aynısı clk da oldu kaçan kurtulur

  • Memsazede22 Ağustos 2019 11:56

    MEMSA şirketi bağımsız denetçi görüşü: Grup'un 30 Haziran 2019 tarihi itibariyle sermaye ile kanuni yedekler toplamının %84'ü karşılıksız kalmıştır. Neden BİST , SPK bu şirketi uyarmaz?

  • glbmd zede22 Ağustos 2019 11:50

    ben bu borsadan hiçbirşey anlamadım.glbmd 9 yıl sonra az yukseldi yasak getirdiniz.hisselerin yukselmesini istemiyormu spk yatırımcıya yasak getiyor.nasıl bir borsa anlamıyor.9 yıldır düşün hisse hakında şirkete sormuyor.hisse az yukselince olagan ustu haret diye kap haber düşüyor.dünyanın neresinde var böyle bir şey artık şünü düşünüyor.hisse düşünce sorun yok yukselincce sorun var.yandı küçük yatırımcı

  • Rtlabss 22 Ağustos 2019 10:27

    Dikkatttt

  • The broker 22 Ağustos 2019 10:08

    İhlas grubu şirketlerde Işıklar grubu şirketlerde Alyağ Krsan Artı grubu şirketlerde Metro grubu şirketlerde Kervansaray grubunda Neler yapılmadı neler ! Hersey serbest onlara, çünkü onlar onların yandaşı. Hersey bu kadar basit. Boş laf kalabalığına gerçek yok

  • Oflu22 Ağustos 2019 09:40

    Pasifler bir sey yapacak güçleri yok😀

  • İzmitli DR21 Ağustos 2019 21:52

    Panda Ayısı en son milleti pegyo da çarptı.Allah kitab diyor milleti çarpıyor.NİHAT HATİPOGLU bile pandanın yanında masum kalır

  • Savcılığa başvurun 21 Ağustos 2019 20:55

    Bu hisse senetlerinden zarar edenler için örnek bir suç duyurusu yapsanız da imzamızı atıp versek.100 kişi verse bu tür suçluları içeri alırlar.Sayın editör lütfen bir hukuk köşesi yapın ve nasıl bir dilekçe ile nereye başvuralım izah edin.Gider savcılığa veririz efendim bıktık bunlardan artık.Bir de resimleri varsa paylaşın yolda,orada burada denk gelirse eski üsul de bir şeyler yapabilir millet bir selam verir en azından.

  • KILIÇ21 Ağustos 2019 20:19

    ASIL SUÇLU ARANIYORSA RIZA KUTLU IŞIKDIR YILLARDIR IEYHO YATIRIMCI DOLANDIRMAKTAN BAŞKA İŞ YAPMADI KURUŞ TEMMETÜ VERMEDİ DAHA ÖNCE SÖZ VERMİŞTİ HER ŞEYE MÜŞTERİ OLUP ALIYORDA BABASININ PARASI İLE ALMIYOR YATIRIMCI DOLANDIRILIYOR ŞİMDİDE BULGARİSTANDAN AV YERİ ALDI KİM HESAP SORUYOR BU ÜLKEDE VURGUNCU VE DOLANDIRICI SÜREKLİ KAZANIYOR VEDE DESTEKLENİYOR YILLAR ÖNCE ÜLKENİN HER YERİNİ ELEKTRİK SANTRALI İLE ÇEVİRECEGİM DEDİ AMMA SÜREKLİ YATIRIMCI SOYULDU HESAP SORANMI VAR BU ÜLKE ÇETELERİN SÖZ SAHİBİ OLDUGU ÜLKEDİR.RIZAYADA HESAP SORMALISIN Kİ SENİ ANLAYALIM SPK .

  • Bjk 21 Ağustos 2019 16:26

    Bu şirlette olanlar Kervansaray yatırım holdin de olanların çeyreğinin ceyreği değil. Ama ona karşı aynı duyarlılık yok. Devleti yönetenlerde umarsız ve sonsuz müsamaha içindeler

  • Talha21 Ağustos 2019 15:33

    SPK nın bunları ve dirit i  çok iyi takip etmesi gerek o zaman. Yakın zaman da bedelli yapacağını duyurmuştu (hisse o zaman 70 kuruşlarda işlem görüyordu), daha sonra vazgeçtiğini duyurdu. Sonrasında hisse  1 TL seviyelerine kadar kağıdı çıkardılar. Bilanço diz boyu zarar. Bedelli yapmadan önce belli ki kağıtta başka işler çevirecekler gibi... Dikkat etmek gerek. Borsa da bu tarz manipülasyonlar çok oluyor, sebebi mevzuat açığı ise bunun bir an önce düzeltilmesi gerekmez mi yatırımcıyı korumak adına, tabi bu birilerinin işine gelmez o ayrı. YTD.

  • umut meşe21 Ağustos 2019 15:01

    vay bu ayhan çılak fotoğrafları basına yansıyan ayhanmı?

  • Bika21 Ağustos 2019 15:01

    Borsada işlem görmesi bile yanlış olan bu şirketlerde KY'nin işi olmamalı.