E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsa Gündem uyarmıştı: Diriliş Tekstil, Yakın İzleme Pazarı'na alındı---

Borsa Gündem uyarmıştı: Diriliş Tekstil, Yakın İzleme Pazarı'na alındı

Borsa Gündem uyarmıştı: Diriliş Tekstil, Yakın İzleme Pazarı'na alındı
06 Aralık 2019 - 19:22 borsagundem.com

Manipülasyon suçundan yargılanan Mehmet Bedir ve sabıkalı Burak Bayram Yaman'ın ele geçirdiği Diriliş Tekstil, faaliyetlerini devam ettiremeyecek derecede finansman sıkıntısına düşmesi nedeniyle Ana Pazar'dan Yakın İzleme Pazarı'na alındı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, Borsa Gündem'in yatırımcıları uzun süredir dikkatli olunması konusunda uyardığı Diriliş Tekstil (DIRIT) hisselerinde pazar değişikliği kararı aldı. Karara göre, Ana Pazar'da işlem gören DIRIT hisseleri, Salı gününden itibaren Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görecek.

Manipülasyon suçundan yargılanan Mehmet Bedir ve sabıkalı Burak Bayram Yaman'ın ele geçirmesinin ardından borcu katlanarak artan ve özsermayesi eriyen şirketin, bir süredir zor günler geçirdiği biliniyor. Bedir ve Yaman'ın yüzde 91’i halka açık şirkette imtiyazlı pay olmadığı için yüzde 20'nin altındaki bir payla şirketi ele geçirmesinin ardından, şirketin zararı katlanmış, mali yapısı ciddi şekilde bozulmuştu.

Sürekli zarar açıklayan, özsermayesi neredeyse eksiye geçmek üzere olan şirketin hisselerindeki anlamsız yükselişleri gündeme taşıyan Borsa Gündem, yatırımcları bir çok kez uyarmıştı.

BİST'in kararıyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada, kamuyu aydınlatma yükümlülüklerini yerine getirmediği tespit edilen Diriliş Tekstil'in faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansman sıkıntısına düşmüş olması, vadesi geçmiş borçları ve finansman durumunu etkileyecek derecede icra takibine maruz kalması nedeniyle, şirketin hisselerinin 10 Aralık 2019 tarihinden itibaren Yakın İzleme Pazarı'nda (YİP) işlem göreceği belirtildi.

Pazar geçişi nedeniyle 9 Aralık Pazartesi günü DIRIT hissesinin işlem sırası kapatılacak ve ertesi gün (10 Aralık) YİP'te işleme açılacak.

Konuyla ilgili BİST'in KAP'a gönderdiği açıklamanın tamamı şu şekilde:

Payları Ana Pazar'da işlem gören Diriteks Diriliş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Şirket) ile ilgili olarak, Şirketin kamuyu aydınlatma yükümlülüklerini yerine getirmediğinin tespit edilmesi nedeniyle Kotasyon Yönergesinin 23/1-a maddesi, faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansman sıkıntısına düşmüş olması nedeniyle Kotasyon Yönergesinin 23/1-d maddesi ve finansman sıkıntısına düştüğünü gösterir derecede, vadesi geçmiş finansal, ticari, kamu, personel borcu olması ve faaliyetlerini etkileyecek derecede icra takibine maruz kalması nedeniyle 35/1-d maddesi kapsamında Şirket paylarının Yakın İzleme Pazarı'na alınmasına, Kotasyon Yönergesi'nin 35. maddesinin 3. fıkrası kapsamında Şirket paylarının işlem sırasının 09/12/2019 tarihinde kapatılmasına ve 10/12/2019 tarihinden itibaren Yakın İzleme Pazarı'nda tekrar açılmasına, Kotasyon Yönergesinin 23/1-a maddesi kapsamında yapılan işlemin Kotasyon Yönergesinin 32/1-a maddesi kapsamında birinci uyarı olarak değerlendirilmesine karar verilmiştir.  

Diriliş Tekstil’de hisseler çıkıyor ama bilançoda alarm zilleri çalıyor

Diriliş Tekstil uyarısı! Hisseleri de iki isim pazarlıyor

Diriliş Tekstil Sanayi'den SPK'ya bedelli başvurusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,32
En Yüksek: 14,66
En Düşük: 14,32
Değişim -8,50 %
FK: 0,00
PD / DD: 3,03
İşlem Hacmi 68.996
Toplam Adet: 4.742
Ağırlıklı Ort.: 13,89
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • broker ilyas07 Aralık 2019 07:48

    Neta yatırım aracı kurumunu batıran Mehmet Bedir ile tecrübeli çırağı Burak Yaman Diriteks ide batırdılar. Ancak borsa sabıkası olan kişilerin halka açık bir şirketi ele geçirmesine BİST ve SPK neden işin başında karşı çıkmadı. Tüm borsa sabıkalıları halka açık şirket ele geçirme peşinde..SPK ve BİST bu konuda uyanık olmalı.

  • Selo06 Aralık 2019 22:49

    Bedir ve yaman elele, küme ye düştüler . Dedikodu yalan dolan ve hırsızlıklar neticesinde düşülen durum daha ne olacaktı ki Beklentileri neydi

  • Okie Dokie06 Aralık 2019 22:18

    Diriliş Ertuğrul dizisi bitince tabi hisseye olumsuz yansıdı. Geçmiş olsun.