E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCredit Suisse’ten borsalarda ralli beklentisi---

Credit Suisse’ten borsalarda ralli beklentisi

Credit Suisse’ten borsalarda ralli beklentisi
13 Eylül 2022 - 15:17 borsagundem.com

Credit Suisse’ten Jonathan Golub FED’in enflasyondaki düşüşlere dayanamayarak faiz artırımını duraklatacağını öngörüyor. Golub’a göre bu borsalarda ciddi bir ralliye yol açacak

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası Credit Suisse, ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyondaki düşüş nedeniyle faiz artırımlarını beklenenden daha erken durduracağını öngörüyor. CNBC’nin haberine göre Credit Suisse ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti Jonathan Golub söz konusu beklentinin gerçekleşmesi halinde güçlü bir borsa rallisinin başlayacağını tahmin ediyor.

Golub konuyla ilgili açıklamasında, “Aslına bakılırsa piyasalarda geniş çapta fiyatlandırılan durum bu. Her birimiz benzin istasyonuna girdiğimizde benzin fiyatının düştüğünü ve petrolün düşüşte olduğunu görüyoruz. Bunu gıda fiyatlarında dahi görüyoruz. Yani gerçekte halihazırda bu veriler üzerinden görülebiliyor. Bu gerçekten büyük bir olumlu potansiyel” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist enflasyondaki “çöküşün” önümüzdeki 12 ila 18 ay içerisinde gerçekleşeceğini iddia ediyor: “Vadeli işlemler piyasaları gıda ve enerji fiyatlarının 2023 yıl sonuna kadar %5,7 ve %11,8 düşmesi gerektiğini gösteriyor. Tüketici malları enflasyonu şubat ayından bu yana %12,3’ten %7’ye geriledi. Geçtiğimiz yıl boyunca hizmetler ve kira fiyatları manşet enflasyonun altında yükseldi.”

Golub, enflasyon çöküşü belirtilerinin FED’i faiz oranlarını yükseltmeyi durdurmaya zorlayacağını düşünüyor. Baş stratejistin öngördüğü zaman dilimi ise önümüzdeki dört ila altı ay.

“Piyasa, ilk çeyreğe kadar işlerin yeniden normalleşeceğini ve bu yolda devam edersek FED yönetiminin ya faiz artırımına ara vereceğine ya da ara vereceklerine dair sinyal vereceğine inanıyor. Eğer bunu yaparlarsa borsalar bu tablonun da ötesine geçmek istiyor. Borsalar gerçekten ayağa kalkacak.”

Borsa uzmanına göre şimdiyse fırsatları aramak için stratejik bir zaman olabilir. Golub özellikle tüketici malları, sanayi, rafineri ve entegre petrol üretimi alanlarında yatırımlarını yoğunlaştırıyor:

“Piyasadaki değerlemeler şu anda adil ve ucuz arasında bir yerde. Bu fiyat kazanç katlarından daha yukarı yönlü oldukları anlamına geliyor.”

Golub S&P 500 Endeksi için yıl sonu hedefini 4.300 olarak açıkladı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Golub’un bu hedefi endeksin pazartesi günkü kapanışına göre %5 yükseleceği öngörüsünü taşıyor. Endeks son iki ayda neredeyse %8 arttı. Bununla birlikte, S&P 500 hâlâ rekor seviyesinden yaklaşık %15 aşağısında işlem görüyor.

Dolar zirveye ulaştı mı?

 

Dolar 18,20 liranın üzerinde

 

Enflasyonun düşüşü FED’i durdurmayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)