E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Hisse senedi tercihlerinde seçici olun---

Cramer: Hisse senedi tercihlerinde seçici olun

Cramer: Hisse senedi tercihlerinde seçici olun
17 Aralık 2021 - 13:52 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer FED’in parasal politikada sıkılaşma kararlarının ardından yatırımcıların hisse senedi tercihlerinde daha çok dikkat etmesi gerektiğini belirtti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC'nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD Merkez Bankası para politikasında sıkılaştırma politikalarını hızlandırma planının bir sonucu olarak yatırımcıların hisse senedi tercihlerinde daha seçici olmaları gerektiğini söyledi.

ABD borsalarında geçtiğimiz gün S&P 500 Endeksi %0,87 düşüş göstermişti. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi’nin ise Eylül ayının başından bu yana en kötü performansını kaydetmişti. Cramer konuyla ilgili yorumlarında, “Potansiyel kazananlar evreni küçülse de hala çalışmaya devam eden tonlarca hisse grubu var” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD vadeli endekslerinde Türkiye saatiyle 13:50 itibariyle S&P 500 Endeksi %0,31 düşüşle 4.645,00 puanda, Nasdaq Endeksi ise %0,81 düşüşle 15.738,75 puanda işlem görüyor. Buna karşın sanayi odaklı Dow Jones Endeksi’nin vadelileri ise sadece %0,09 düşüşle 35.757 puandan işlem görüyor. Dow Jones Endeksi’nin dayanıklılığı JPMorgan ve Goldman Sachs gibi bankacılık bileşenlerinden gelen güçlü performanstan kaynaklanıyor.

Cramer finans hisselerinin şu anda Wall Street’in tercih ettiği sektörlerden biri olduğunu vurguladı. Kendisinin de Morgan Stanley ve Wells Fargo hisselerine yatırım yaptığını belirten Cramer, “Aşağı yukarı bütün finans hisseleri kazanabilir. Yine de bazıları diğerlerinden daha fazla kazanacaktır” öngörüsünde bulundu.

Ünlü borsa uzmanı söz konusu yatırımıyla ilgili açıklamasında “Servet yönetimi için en son düşüşlerde daha fazla Morgan Stanley hissesi satın aldık çünkü reel kredi riskleri yok ve güçlü bir liderlikle kocaman bir getiri sağlama makinesi gibiler. Hiçbir tartışma yok; sadece para kazanıyorlar. Size oyunun bu bölümünde akıllı davranmak istemeyeceğimizi söylediğimi hatırlayın. Basit olan iyidir” ifadelerine yer verdi.

Cramer, bankalara ek olarak tüketici ürünleri şirketleri arasında da tercih ettiği hisse senetleri olduğunu söyledi. Borsa uzmanının tercih ettiği hisseler arasında Domestos gibi birçok deterjan markasının sahibi olan Colorox firmasının da olduğunu belirtti. Cramer ayrıca ilaç şirketi Eli Lilly’nin de tercihleri arasında olduğunu söyledi.

Ünlü borsa uzmanı yatırımcıları hızlı büyüyen ancak kârlılığı düşük şirketlerden uzak durulması konusunda uyardı. Cramer ayrıca emlak üreticisi şirketlerinin de zirveye ulaşmış olabileceğine dikkat çekti.

Cramer, “Omikron varyantının alışveriş merkezindeki ticareti azaltacağına dair fısıltılar olacak. FED sıkılaştırmaya başlamadan önce bu satış uyarılarını görmezden gelmek kolaydı. Ancak şimdi bardağın boş tarafına bakan bir piyasadayız” ifadelerine yer verdi.

 

Wall Street enflasyon endişelerini fazla mı abartıyor?

 

Piyasaların en büyük riski yüksek faiz oranları mı?

 

Merkezler kendi yollarını çizdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum17 Aralık 2021 20:35

    Türk hisse senedi piyasası için çok geçerli bir laf kambiyo geliri yazacak firmayı pörtföyünüze katın hata yapmamış olursunuz döviz şirketleri ayakta tutan veya batıran bir faktör durumunda TOBB başkanının da feryadı bu sebepten