E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivÇok yakında, satılan her iki araçtan biri elektrikli olacak---

Çok yakında, satılan her iki araçtan biri elektrikli olacak

Çok yakında, satılan her iki araçtan biri elektrikli olacak
21 Nisan 2023 - 13:24 borsagundem.com

2030 yılında satılan her iki araçtan birinin bataryalı elektrikli olacağı tahmin ediliyor. PwC'nin raporuna göre, küresel batarya talebinin önümüzdeki yıllarda yüzde 35 kadar artması öngörülüyor.

İçten yanmalı motorları terk etmeleri için baskı altında olan geleneksel otomobil üreticileri, özellikle son birkaç yılda hayata geçirilen bir dizi mevzuat değişikliklerinin etkisiyle elektrikli ve hibrit araçlara yatırım yapmaya başladı.

Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre; bu kapsamda, 2050 yılına kadar dizel ve benzinli araçların aşamalı olarak yerlerini yeni nesil araçlara bırakması hedefleniyor. Elektrikli araç yarışından geri kalmak istemeyen üreticiler bu alanda uzun vadeli stratejileri doğrultusunda birbiri ardına atılımlar gerçekleştiriyor.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Elektrikli araç üreticileriyle ilgili ÖTV kararı

 

Elektrikli otomobil satışları arttı

 

Elektrikli otomobillerde ÖTV matrah düzenlemesi Resmi Gazete'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )22 Nisan 2023 12:39

    Tesla Y modeli ülkemize geliyor. Bu model 3 farklı konsept ile gelecek gibi duruyor. 1. ucuzu arkadan çekiş.. diğeri 4 çeker 2 motorlu.  öbürüde aynı sistem ... 100 km ye 3 saniyede çıkabiliyor elektrıklı bu otolar.  ülkece biz malesef geç kaldık bu işlere. Tesla Almanyadan gelecek ülkemize. Keşke TC debir fabrikası, bir yedek parçası vb kurulsa idi. Demem o ki, Biz sanayi olarak, elektrıklı araçlra parça üretecek kabiliyeti kaybediyoruz. Orta doğu ve asya iyice ele geçiriyor piyasalarımızı, biz montaj yaptığımı ziçin parçaları üretme kabiliyetine ulaşamadık. Ne piller, ne iç elektırnık gösterve aksamlar,nede dieğr cihaz ve bağlantı ürünleri. Çok geri kaldık. Acilen bu alanda adımlar atılmalı. pazar dan pay alamıyoruz malesef.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL22 Nisan 2023 22:26

    Amma kapalı bir zihne sahipsiniz.neden bunu muhalefete taşı atmıyorsunda asıl bu işin mimarı olan hükümet atıyorsun.bak ali babacan ve temelle karamollaoğlu  kemal kılıçtaroğlu bile bu preje ile alay etmiş idi.

  • İktidar21 Nisan 2023 20:59

    Biz TOGG dan bahsediyoruz, millet ise patates ile soğandan soğandan bahsediyor yahu!

  • ALİ KODUŞ21 Nisan 2023 13:31

    Bir de ali babacan ve temal karamollaoğlu çıkmış bunun neresi  Türk Malı tüm parçaları yurtdışından geliyor diye aşağılıyorlar idi.Bunlar iktidara gelsene acaba bu TOGG başına bir şey gelmesin.

  • AHMET ÖZBİLEN21 Nisan 2023 13:30

    Bu hükümet başımızda olmasa elektri otomobil 100 sene geçsene yine yaptırmazlar ve yapamaz idi kimse.

  • Dolarcı Ahmet21 Nisan 2023 21:27

    Önemli olan Türkiye deki bu fason üretimin yurt dışındaki pazarı. Alt yapı olmadan bu arabayı ülkemizde alan enayi bulunacağını zannetmiyorum.