E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivElektrikli otomobil satışları arttı---

Elektrikli otomobil satışları arttı

Elektrikli otomobil satışları arttı
05 Mart 2023 - 11:43 borsagundem.com

Türkiye otomobil pazarında Ocak-Şubat 2023'te geçtiğimiz yılın ilk 6 ayının toplamından daha fazla elektrikli oto satışı gerçekleştirildi. Ayrıca yeni modeller de pazara girmeye devam ediyor.

Otomobil ve hafif ticari araç satışları, bu yılın ilk 2 ayında 2022'nin aynı dönemine kıyasla yüzde 50,4 arttı.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğinden (ODMD) derlenilen verilere göre, söz konusu dönemde otomobil satışları yüzde 44,3 artarak 96 bin 195, hafif ticari araç satışları da yüzde 69,7 yükselişle 35 bin 847 oldu.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Elektrikli otomobillerde ÖTV matrah düzenlemesi Resmi Gazete'de

 

Elektrikli otomobil satışları 6 bini aştı

 

Çin'de elektrikli otomobil satışları ilk 10 ayda yüzde 107,5 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL05 Mart 2023 22:27

    Eğer 5 masa iktidara gelsin en kısa sürede TOGG kapattıracak dosları abd nin baskısı ile diye düşünmekteyim.bu otomobilleri üreteceğimizden tüm muhalefet partililer ve liderleri rahatsız olmuşlardır.çünkü onlar kargasa sıkıntılardan nemalanmaktadırlar.

  • Bik05 Mart 2023 14:36

    İthal elektrikli araçlar, içten yanmalı motorlu araçlar gibi Türkiye'de üretilenden daha fazla satılır.

  • Murat05 Mart 2023 12:54

    Mualefet neyi yapamaz derse Onu kendi yapaz Hani yaptı desek Eyt mi tamam Togg oda tamam evler yapılıyor Ne kaladı özgürlük yok Nerde yok Tuvallete bile rahatsın Laiklik lailik öten kuşlarda gitti irtica bitti Derbaci Abd tetikçileri komutanlarda mezarda Onlara Fatiha bile yok Ne varsa vatan için herşey var Şükür.Acılar dinecek Hep var olacak Memleketim

  • Mucise Reis : )05 Mart 2023 12:48

    Deprem anında bu araçlrın çöp olacağını anladık. özellikle güvenlik güçleri, sağlık personeli, devlet büyükleri vb. kullanamayacak... Vatandaşlar kullanmak istesede yollarda beklemerde, yada kalorifer sistemleri kullanmada zaten 400 km gidebilen bu araçlar 3-5 saatte dolum ihtiyacı olacak. Yollarda kalan araçlar trafiği kilitleyecek çekilmesi ayda yoldan dışarı atılması gerekecek. Özetle, bu şehirleşmeyi başarmış, düzenli, alt yapısı güçlü, kablo modem hatların olduğu vb ülkelerde kullanılabilir. Olağan ütsü durumlarda düzensizlik ve kargaşaya yol açacak. Bu da bir bakıma izlenmesi lazım. Ama sen evleri japonya gibi tek standart, yolları almanyada gibi düzenli alt yapı hatlarını abd gibi kaliteli yapar elektrık şebeken güçlü yeterli olur... internet fiber olarak heryerde varlığını sürdürürse her vatandaş her duurmda kullanabilir. benzınden ucuz km elektrık, kaçak elektrık varsa bide :D bedava...

  • ALİ KODUŞ05 Mart 2023 11:53

    Muhalefet bu hükümetin yaptığı TOGG bile gülüp geçtiler yapamazlar edemezler yürüyecekmi diye alay ettiler bir tanesi bile bu fabrikayı ziyaret dahi etmediler.Sizlere soruyorum bu zihniyet mi bu ülkeyi yönetecek.Bunlar iktidara gelir ise bütün silah ve otomotiv sanayimiz kapatılacağını düşünmekteyim.