E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivElektrikli otomobillerde ÖTV matrah düzenlemesi Resmi Gazete'de---

Elektrikli otomobillerde ÖTV matrah düzenlemesi Resmi Gazete'de

Elektrikli otomobillerde ÖTV matrah düzenlemesi Resmi Gazete'de
03 Mart 2023 - 07:03 borsagundem.com

Elektrikli araçlarda Özel Tüketim Vergisi matrahı düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı.


Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, elektrik motorlu araçların matrah limitleri arttırıldı.

Motor gücü 160 kilovatı aşan araçlarda vergi oranı yüzde 10 ila 40 arasında değişirken, motor gücü 160 kilovatı aşan araçlarda ise vergi oranı yüzde 50 ila 60 arasında olacak.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz03 Mart 2023 13:39

    Cumhur ittifakı masası AKP, MHP, BBP, Fatih Erbakan, HÜDA-PAR, Mustafa Sarıgül, Saray Partisi Muharrem Ince, Devletin bütün kurumları daha sayayım mı? Sizin masada oturacak yer yok şimdiden yedi veya sekiz oldu. Resmen yağma ittifakı.

  • Ş,ttr05 Mart 2023 00:39

    Hdpkk ile iş birliği yapanlara oy yok 🇹🇷

  • xyz03 Mart 2023 12:58

    HASAN HÜSEYIN KIZILIRMAK denen yalancı neymiş şehit yakınıymış PKK ile masaya otururken, OSLO da hainlerle görüşürken, çadır mahkemeleri kurulurken, açılım yapılırken, apo akil ve bilge insan ilan edilirken, apo mektubu okutulurken ve bunların hepsini yapan iktidar iken aklına şehit yakını olduğun gelmiyor. Bunları yapmayan altı lider sana göre hainlerle birlikte oluyor. Asıl hain şehit yakınıyım diye burada hainlik yapmaktır. Sen git o saçmalıkları tarikat şeyhinin kucağında yetişenlere anlat. Hainsiniz ve hain kalacaksınız. PKK teröristleri Karadeniz gezisinde Kılıçdaroğluna suikast düzenleyecek ama hain o olacak öylemi.

  • xyz03 Mart 2023 12:47

    Çakalların hepsi kurda saldırmış. Kurdun umurundamı? Biz sizin gibi kasabın önünde kemik bekleyen uyuz it değiliz. Dağda özgürce dolaşır aç kalırız ama haramzade kasaba minnet etmeyiz. Bilmem anlata bildim mi? Sizin gibi binlerce değil milyonlarca olsa doğru yine doğrudur. Sizler harama ve yalana alıştığınız için mideniz her şeyi götürür. Çapsız yobaz sürüsü. Nasipsizler. Din ve iman ile milleti dolandıran haramzadeler. Maaşlı devlet parasıyla trollük yapan zavallılar.

  • Ozzy osbourne03 Mart 2023 12:42

    Bu millet haketmiyor ucuzluğu reisim 4 milyon olsun togg

  • Mucise Reis ;)03 Mart 2023 11:48

    Başka bir örnek, yazmış olabilirim özet geçiyorum. bir x kobi  iş yapıyor asansör işleri, bir x inşaattan alacağını alamıyor onun yerine 1 kat daire alıyor. Başka esktra işler yaparak. Paramı alayım, daire bitince satarım diyor. 10 kişilik kobi sgksı, ulaşımları, esktra malzemeler vb. derken iyi kötü 1 yıl sonunda kurumlar vergisinde bir   x kar yapıyor... dediği şu... benim 1 yılda onca kredi çekıp para çevirip, personeller masrafları ,kiralar vb ile elde etitğim kar.... sadece 1 dairenin satılması ile elde ettim ... Sonra kendime sordum. Ya ben neden ev alıp satmıyorum diye :D yani buda ekonomık olarak incelenip, yetkililerce  çözüm bulması gereken bir durum. epistomolojık, teterobilmem ne ler felan boş. reel piyasa ile ilgili çalışmalar olması lazım. buda başka bir kahve molası örneği olsun : )

  • Mucise Reis ;)03 Mart 2023 11:44

    Bir başka örnek yazayım. Bir kardeş aile işletmesi çeviriyor, kendi yağında... sabah akçak deliler gibi sosyal aktivite sıfır ve çalışıyorlar... arı gibi. sabah 8 akşam 12 lere iş iş iş work work work... neyse... 5 yıl akdar geçti bir yerde tat vermeyen işlerini mekanlarını bırakmak istediler kapadılar öylesine...tamam geçim yaptım, kazandık ama istediğimiz olmadı. sonra ellerine geçen para ile ev alalım dediler... ne mi oldu ? ev fiyatları öyle bir uçmuş ki, ev alamadılar :D ama zamanında işe başlarken aynı yerden bir ev alabiliyorlardı, zaten emekliler maaşları var.... Bu ekonomıye mudahalenın sonucudur. Bazı yanlışlıklar 1-5 yıl kıyaslaması ile nasıl bir girdap içinde insanların olduğunu gösteriyor. üreten kazanamıyor, üretmeyen kazanıyor.  Peki faiz artışı bu durumu nasıl destekliyor ? ne katkı sunuyor reel piyasaya ? Gerçekleri görmeden tartıştık, sonuçlarına milletçe çekmek zorundayız.

  • YUSUF KALEKAPISI03 Mart 2023 12:10

    10 sene yabancılara ev satılmamalı yalnızca ülkemize kritik görev yapıp da ülkemize oldukca menefaat sağlayacaklar hariç yoksa bizim gelir düzeyimiz onlardan düşük olduğu için bu enflasyonların devam etmesi ile ev fiatlarıda da artacaktır.

  • Mucise Reis : )03 Mart 2023 10:50

    Bir kaç yıl oluyor. yazdığım şudu.. korkmayın sadece kredi çekin ve alın diye... :D o zaman linç edilmiştim. Gerçmiş kayıtlarda vardır. Ev alın. otomobil alın, vb dite çünkü enflasyon var demiştim., frenlenmezi ABD de fed vb olacak zart zurt... neyse.. o zaman ev alan 600 bin tl ye kredi çekti 1,200 tl temınatlı vb... ev oldu 3,500 milyon :D KAR cebe... otomobil aldı 650 bine... birazı kredi ama yüksek faizli kredi... ne oldu araba oldu 950 bin tl kredi üzerinde getiri :D yani iktisad herşeyi anlatıyor. Yaşanmış olayların sonuçlarını beklemek saçmalık. :D enflasyon varsa artışlar olur. sen bütçene uygun yatırım ile her alanda kazanırsın.... Bir iş insanı kardeşim derdi... "enflasyon den herkes korkuyor, maaşlar çalışanlar, paramız eriyor vb. üniversite işletme iktisad vb okumuşlar diyordu... ben okumadım, Ama evim, dükkanım, iş makınası, otomobiller, ticari araçlarımın bedeli artıyor ..." derdi. birazda şans demek : ))

  • VS03 Mart 2023 09:11

    bu ülke iyi yönetiliyor diyenlere duster bayi liste fiyatı 750 bin tl aynı araç bayide yok avukattan 1050 bin tl galeride 925 bin tl berberde 950 bin tl inanmayan varsa ilanlara baksın jorney pk

  • Nokta03 Mart 2023 09:02

    Tabi geç kaldınız bir araba kendinize alırken bir tanede devlete alacaksınız soygununa devam ne alırım nede o parayı veririm.

  • xyz03 Mart 2023 08:32

    Bu milyonluk elektrikli araçları Allah aşkına kim alacak. Bu ülkenin yüzde ellisinden fazlasì asgari ücretle çalışıyor ve karnını zor doyuruyor. Kızılay başkanı gibi 12 ayrì yerden 12 maaş almıyor. Ülkenin hayır kurumu bu halde ise gerisini siz düşünün. Ahlak yerlerde sürünüyor. Kızı Yeşilayda ballı ve kaymaklı maaş oğlu kendi yanında ballı kaymaklı maaş sonra din iman dillerde. Onlara elektrikli otomobil biz garibanlara tabana kuvvet. Ülke koktu. Bu basına saklanana rağmen olanlar. Foseptik patladımı kokuyu siz dūşünün.

  • ALİ KODUŞ03 Mart 2023 12:13

    Bir sene olmuş daha başkanlarını seçemeyen 7 masa bu ülkeyi nasıl yönetecek söylermisin.isterseniz verin oyunuzu boyunuzun ölçüsünü kat ve kat alırsınız.umarım ülkeyi tamamen çökertmezler.suriye ırak ve libya dan çekilir isek kürdistan rahatlıkla kurulur daha sonrada ülkemizin yarısınıda tıpış tıpış alacaklardır bir daha da operesyonları bize yaptırmazlar.ayrıca ege ve akdeniz abd bizden alacak balık dahi tuturmazlar buralarda.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM03 Mart 2023 11:54

    chp nin onun üzerinde belediyedeki yolsuzlukları ispatlandı ve hepsi içeride neden onlardan bahis etmiyorsun.

  • ZALIM ÇILPIRT03 Mart 2023 11:48

    Sana rahatlık ve bolluk battı sen 1970 yılındaki chp yönetimdeki kıtlığı görsen bu sözleri konuşmaz idin .

  • HASAN HÜSEYIN KIZILIRMAK03 Mart 2023 11:47

    Ben şehit yakınıyım teröristlarin savunucusu ve uzantısı HDP ile ortaklık yapanlara asla ve asla oy vermem.

  • ALİ RIZA GÜZELKALE03 Mart 2023 11:38

    Ali babacan biz iktidara gelince baykar makinaya dokunacağız ve kapatacağız, Anayasanın değişmez 4 maddesini değiştirip Türklüğü ve Türk dilini kaldırıp kürtceyi resmi dil yapacağız, kürtlere özertlik verip ülkeyi parçalayacağız demiyormu aç basından bak senin gibi hain.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA03 Mart 2023 11:36

    Eğer 6+1 masa iktidara gelir ise ülkemiz sefaletlik içine girecek ve bir daha toparlanması 30-50 senede olmayacaktır.

  • DIMBIL03 Mart 2023 11:35

    Oyunuzu verin 7 masaya bak bakalım ülkeyi bir sene sonra ara hatiritada bulabilicekmisin.Seni fötcü ve pkk.

  • Baran03 Mart 2023 11:22

    Oyumuzu kandil destekcilerinemi verelirim bunumu istiyorsun.