E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarCoinbase hisseleri neden yükseliyor?---

Coinbase hisseleri neden yükseliyor?

Coinbase hisseleri neden yükseliyor?
28 Kasım 2023 - 17:35 borsagundem.com

ABD ile Binance arasında varılan anlaşmanın, kripto tarihinde bir dönüm noktası olduğu düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD federal hükümetinin geçen Salı günü Binance ile 4,3 milyar dolarlık bir anlaşmaya varmasının ardından, başka bir borsanın kriptonun kralı olarak geri dönmeyi planladığı öngörülüyor: Coinbase.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto para piyasalarında kritik günler yaşanıyor. ABD’nin Binance ile vardığı 4,3 milyar dolarlık anlaşmanın, hem borsalar hem de piyasalar düzeyinde yeni bir dönemin kapısını açtığı düşünülüyor.

Düzenlemeleri atlatmak artık işe yaramayacak

Yahoofinance’ten Ben Weiss’ın haberine göre, Coinbase hisseleri, CEO Brian Armstrong'un Binance anlaşmasının ‘kripto tarihinin bir bölümünü kapattığını' söylemesiyle bir haftada yüzde 18 oranında arttı.

ABD merkezli kripto borsası Coinbase’in hisseleri önceki haftaya göre belirgin bir artışla Pazartesi sabahı itibarıyla yaklaşık 100 dolardan yaklaşık 118 dolara yükseldi. Coinbase CEO'su Brian Armstrong, Londra'da CNBC ile yaptığı bir röportajda, “Son zamanlarda Binance'e karşı uygulanan yaptırımla önemli bir an yaşadık ve bu, bu konuda yeni bir sayfa açmamıza ve umarım kripto tarihinin bu bölümünü kapatmamıza olanak sağladı” şeklinde konuştu ve şöyle ekledi: “Denizaşırı bir şirket kurmak ve düzenlemeleri atlatmak artık işe yaramayacak.”

Armstrong'un yorumları ve Coinbase'in hisse senedi fiyatındaki yükseliş, Binance CEO’su ‘CZ’nin istifa etmesi ve ABD federal suçlamalarını kabul etmesini öngören yaptırım eyleminin ardından geldi. Bu durum, Armstrong'un kendi firmasının pazar payı kazanması için eline geçen fırsatı değerlendirmesi şeklinde yorumlanıyor.

Kriptonun ‘iyi adamı’

2012 yılında kurulan Coinbase, uzun süredir kendisini kriptonun ‘iyi adamı' olarak pazarlıyor, ABD'li düzenleyicilere memnuniyetle davranıyor ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) gibi düzenleyicilerin kayıtsız menkul kıymetler olarak değerlendirdiği kripto para birimlerini listelemenin cazibesine direniyor.

2017 yılında Tokyo borsasında ve Bloomberg Trading'de programcı olarak görev yapan Zhao Binance'i kurmuş ve bir zamanlar Bitcoin ticareti için tercih edilen borsa olan Mt. Gox'un düşüşünden sonra Coinbase'in kısa süreli piyasa hakimiyetine hızla son vermişti. Zhao, Binance'i hızlı bir şekilde çoğu açıdan hem kripto para birimlerinin basit alım ve satımına hem de daha karmaşık finansal araçlara yönelik piyasaya hakim olan bir kripto devine dönüştürdü.

Coinbase, ilk borsanın kurulmasının ardından aniden kendini yenik pozisyonda buldu ve kısa süre sonra, kötü şöhretli Dogecoin de dahil olmak üzere yeni kripto para birimlerinin listelenmesine yönelik inceleme sürecini hızlandırmak için yeni politikalar başlattı.

Coinbase de yasal sorunlardan muaf değil

2023 yılında ABD'de ve yurt dışında tekrarlanan düzenleyici eylemler Binance'i sekteye uğrattı. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu Mart ayında Binance'e dava açtı ve SEC de Haziran ayında davayı takip etti. Devam eden davaların ortasında Zhao'nun borsasının pazar payının azaldığı görüldü.

Ancak Coinbase de yasal sorunlardan muaf değil. Haziran ayında, Zhao ve Binance'e dava açtıktan bir gün sonra SEC, Armstrong'un borsasına da dava açtı ve dava şu anda devam ediyor. Armstrong, CNBC'ye “SEC ile olan durumumuz ve oradaki şansımız konusunda kendimizi çok iyi hissediyoruz. Sonuç ne olursa olsun, bu durum, mevzuata açıklık getirme hedefimize yardımcı olacak” şeklinde görüş bildirdi.

Binance eski CEO'su CZ'ye ABD dışına çıkış yasağı

 

Binance vakası kripto endüstrisi için ne ifade ediyor?

 

Kripto para borsası Binance'ye 4.3 milyar dolar ceza

 

“Coinbase” davasında tutuklama kararı

 

Coinbase'in CEO'su 'SEC'ten sonra ilk kez konuştu: ABD doğruyu bulacak

 

Coinbase’in hayatta kalma olasılığı yüzde 33

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)