E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarCharlie Munger’dan ABD’ye: Kriptoyu yasaklayın!---

Charlie Munger’dan ABD’ye: Kriptoyu yasaklayın!

Charlie Munger’dan ABD’ye: Kriptoyu yasaklayın!
03 Şubat 2023 - 13:15 borsagundem.com

Borsa efsanesi Charlie Munger kripto para birimlerinin denetimsiz kumar sözleşmeleri olduğunu ve ABD’nin tıpkı Çin’in yaptığı gibi kripto ticaretini yasaklaması gerektiğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett’ın ortağı ve Berkshire Hathaway Başkan Yardımcısı Charlie Munger ABD hükümetini kripto paraları yasaklamaya çağırdı. Wall Street Journal’ın haberine göre Munger ABD’nin kripto para alanında Çin’le benzer bir hamle yapması gerektiğini düşünüyor.

99 yaşındaki borsa efsanesi perşembe günü, “Kripto para birimleri bir para birimi, bir emtia veya bir menkul kıymet değeri değildir” açıklamasında bulundu.

Munger kripto para birimleri için, “Daha çok kumar sözleşmelerinin geleneksel olarak sadece umarsızca rekabet eden eyaletler tarafından düzenlendiği bir ülkeye giren, kasanın neredeyse %100 kazandığı bir kumar sözleşmesidir. Açıkçası ABD’nin hemen bunun olmasını engelleyen yeni bir federal yasa çıkarması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Munger ve ortağı Buffett uzun zamandır kripto paralar konusunda şüpheci olmalarıyla biliniyor. Borsa efsaneleri kripto varlıkların maddi bir değeri olmayan veya üretken olmayan varlıklar olduklarını iddia ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto sektörü son dönemde dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan FTX’in iflası gibi büyük projelerin çöküşüyle ve küresel piyasalardaki likidite sıkışıklığıyla mücadele ediyor. Kripto para piyasası geçen yıl 2 trilyon dolardan fazla değer kaybetti.

Coin Metrics verilerine göre dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatı 2022 yılında %65 değer kaybetti. Daha sonra %40’lık bir geri dönüş sağlayan Bitcoin 23.418 dolardan işlem görüyor.

Ünlü yatırımcı, son yıllarda özel sektöre ait şirketlerin binlerce yeni kripto para birimi ortaya çıktığını ve herhangi bir hükümet ön onayı olmadan halka açık hale geldiklerini söyledi. Munger, bu kripto para birimlerinden bazılarının neredeyse hiçbir değer karşılığı olmadan bir organizatöre satıldığını, ardından halkın "organizatör lehine” fiyatların önceden sulandırılmasını tam olarak anlamadığını ve bu kripto birimlerini yüksek fiyattan satın aldığını söyledi.

Munger ABD'yi sağlam bir eyleme yönlendirebilecek iki "ilginç emsal" listeledi. Bunlardan ilki Çin’in sanal para birimlerine ticaret, sipariş eşleştirme, token ihracı ve türevlerini sunan hizmetlerin kesin olarak yasaklanmasıydı. Borsa uzmanı ikinci olaraksa 1700’lerin başında İngiltere Parlamentosu’nun yeni adi hisse senetlerinde tüm halka açık ticareti yasaklamasını ve bu yasağı yaklaşık 100 yıl boyunca yürürlükte tutmasını örnek gösterdi.

Charlie Munger, “ABD, kripto para yasağı yürürlüğe girdikten sonra ne yapmalı? Bir hamlenin daha yapılması mantıklı olabilir: Çin komünist liderine sıra dışı muhakemenin muhteşem bir örneğini sergilediği için teşekkür edin” ifadelerine yer verdi.

 

Cathie Wood: Bitcoin 2030’a kadar 1,5 milyon dolar olacak

 

Bitcoin'de Fed coşkusu

 

Bitcoin ve borsalar arasında artan korelasyon yükseliş göstergesi mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Psiko03 Şubat 2023 17:01

    Moruk millet borsaya gelsin de paralarını tokatlayım diyor.pis herif domuz

  • Mucise Reis ;)03 Şubat 2023 13:50

    Sanki borsalar yasal.. altın olmadan para basan devletlerın yaptıgı yasal :D kendi düzeni bozulanlar gelecekte paralarının yok olacağından korkuyor :D 

  • Bh15 Şubat 2023 22:44

    O kadar boş bagaz birisiniki sacmalamakta üstüne yok

  • baran03 Şubat 2023 16:16

    Tam bir aptalsın!  Devletlerin kanunu vardır parası vardır düzeni vardır!  Cahilsin  sözünün nereye gittiğini bilmiyorsun!  Birisi ilahlığını ilan etmeye hazırlanıyor sen de secde etmeye hazırlanıyorsun!  Tekrar uyarıyorum ardına düştüğün şey şeytanca ve ahlaksızca bir düzenleme ulus devletlerlr oyuncak gibi oynayıp hallaç pamuğu gibi din düzen dirlik alt üst etmeye hazırlanıyorlar.  Amerika Şirketler topluluğuna o kadar güvenme!