E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett kısa vadede ahmak gibi görünmeyi göze aldı---

Buffett kısa vadede ahmak gibi görünmeyi göze aldı

Buffett kısa vadede ahmak gibi görünmeyi göze aldı
20 Temmuz 2020 - 17:48 borsagundem.com

Geçtiğimiz ay ünlü borsacı Dave Portnoy efsanevi yatırımcı Warren Buffett için ahmak tabirini kullanmıştı. Wall Street fenomeni Shane Parrish ise Buffett’ın uzun vadede haklı çıkacağını düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Barstool Sports’un kurucu ismi olan ünlü borsacı Dave Portnoy, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada efsanevi yatırımcı Warren Buffett için havalimanı şirketi hisselerini satması nedeniyle “ahmak” benzetmesini yapmıştı.

Wall Street’in popüler borsa bloğu Farnam Street’in yazarı Shane Parrish ise bunu büyük planın bir parçası olarak görüyor. Parrish, Buffett’a yapılan yakıştırma konusunda, “Uzun vadeli sonuçlar elde edebilmek için kısa vadede bir ahmak gibi görünmeyi kabul etmek gerekir. Borsaların geleceği giderek belirsizleştiği için onun çok daha uzun dönemli geniş çaplı bir şeye hazırlandığını düşünüyorum” dedi.

"Wall Street'in en büyük fenomenlerinden" olarak nitelendirilen Parrish, Business Insider'a verdiği son röportajda Buffett'ın mevcut yatırım stratejisini böyle tanımladı. Belirli bir kesinlik derecesine ulaşana kadar beklemenin daha doğru olduğunu belirten Parrish, Buffett'ın kaostan kâr elde etmede daha aktif bir rol alması gerekirken nakit topladığı yönündeki eleştirilere de değindi.

Parrish Berkshire'ın gittiği yöne emin olduğunu söyledi. Berkshire'ın yıllık toplantısına uzun zamandır katılan Parrish, Business Insider'a verdiği demeçte, "İnsanlar her zaman şu an için en uygun çözümü istiyor gibi görünüyorlar ve bu yüzden de zaman zaman temastan uzak görünüyor. Ama farklı sonuçlar elde etmek için farklı bir şey yapmaya istekli olmak zorundasınız" ifadelerine yer verdi.

Buffett, geçtiğimiz haftalarda 137 milyar dolarlık likidite havuzunun bir kısmını harekete geçirmiş ve 10 milyar dolarlık yatırımla doğalgaz şirketi Dominion Energy’i satın almıştı. Fakat Parrish Buffett’nin halen yatırımcılarını korumakta ve bu keskin iklimde düşüşlerden daha az etkilenmek için yatırımlarını sınırlı tutarak bol likidite bulundurmakta olduğunu belirtti. Parrish konuya ilişkin, "Yüksek belirsizlik dönemlerinde, mümkün olan en fazla seçeneğiniz olduğundan emin olmak istersiniz" ifadesine yer verdi.

Buffett enerji sektöründe atağa kalktı

Parrish birçok şeyi Buffett'a borçlu

Twitter’da yüz binlerce takipçisi olan ve Wall Street’in en büyük isimleriyle röportaj yapmayı başaran Parrish Buffett konusunda uzun yıllardır saplantılı bir konumda. Blog’unun ismi dahi Buffett’ın şirketi Berkshire’ın merkez binasının adresinden geliyor.

Parrish efsanevi yatırımcıyla ilgili yaptığı yorumda, “Buffett bana mutluluk konusunda bilinçli olmayı, gelecek hakkında iyimser olma konusunda geçmişe dayalı bir bilinç oluşturmayı, sürekli gülümsemeyi ve hayatla eğlenmeyi öğretti” yazmıştı.

Portnoy: “Warren Buffett tam bir ahmak”

 

Warren Buffett’ın mal varlığı eriyor

 

Buffett yatırım yapacak hisseyi buldu: Kendi şirketi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI20 Temmuz 2020 19:12

    bence bu kişiyi hafife alınlak asıl ahmak.adam havayolları şirketlerindeki hisselerini garibanların kucağına boşaltıverdi.yoksa öyle bu ünvanı almak kolaymı bu kişi yılların kurt borsacısı.

  • Yorum20 Temmuz 2020 23:22

    Havayolu şirketlerinin önümüzdeki 5 yıl boyunca nasıl hareket edeceğini nereden biliyorsun belkide adam 5 yıl havayolu şirketlerinde saplanıp kalmaktansa satıp nakite durmayı daha mantıklı görmüştür ayrıca önümüzdeki 1.5 yıl havayolu şirketleri için pek iç açıcı da değil bu şimdiden ortada sonrası da belli değil

  • Emrah20 Temmuz 2020 22:44

    Yahu ezbere sallama istersen.Kendine 5 yıl gelemez ettiği zarar yüzünden.

  • Emrah20 Temmuz 2020 18:42

    Daha 3 ay önce hava yolları hisselerinde zararına satış yaptı. Hatasını kabul etti kimse bilemezdi covid 19 oda bilemedi. O kadar çok parası var ki koyacak yer bulamadığı için hava yolu hisselerinde geçtiğimiz aylarda yatırım yapmıştı.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ20 Temmuz 2020 19:39

    sen öyle zannet.o bilir işini.

  • Vb20 Temmuz 2020 18:34

    Buffet'in kendi vadesi ne kadar ki.... Uzun vade yakışmıyor .....

  • dortnala aygir20 Temmuz 2020 18:27

    dow jones uzun vadeli yukselen trendini kirdi, mart ayindan buyana olan yukselis tepki yukselisinden ibarettir,  warrin buffet kurt borsaci olarak cokuste dipten mal toplamak icin nakitte kaldi,  uzun vadeli akilli yatirimci