E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPortnoy: “Warren Buffett tam bir ahmak”---

Portnoy: “Warren Buffett tam bir ahmak”

Portnoy: “Warren Buffett tam bir ahmak”
10 Haziran 2020 - 09:57 borsagundem.com

Günlük yatırımın çocuk oyuncağı olduğunu savunan Dave Portnoy, efsanevi yatırımcı Warren Buffet’ın “ahmak” olduğunu söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsanevi yatırımcı Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’in elindeki bütün havayolu hisselerinin korona virüs krizi sırasında satmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Daha önce havayolu hisselerinde ralliyi doğru öngören para yöneticileri bütün havayolu hisselerini satan Warren Buffett’ın büyük bir hata yaptığını iletirken, ABD Başkanı Donald Trump da Buffett’a saygısının olduğunu ve hayatı boyunca haklı olduğunu fakat havayolu hisselerini satarak hata yaptığını söyledi.

Son olarak Barstool Sports’un kurucu ismi olan Dave Portnoy, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada efsanevi yatırımcı Buffett için “ahmak” benzetmesini yaptı.

Havayolu hisselerinden günde 300 bin dolar kazandığını söyleyen isim havayolu hisselerinden erken çıktığı için büyük bir fırsatı da kaçırdığını söyledi. Portnoy’un bu yorumları havayolu hisselerinin geçtigimiz haftaki rekor toparlanmasından sonra geldi. American Airlines’ın hisseleri geçtiğimiz hafta %77 oranında artarken ABD havayolu şirketlerinin oluşturduğu borsa yatırım fonu U.S. Global Jets ETF geçtiğimiz hafta %36 oranında yükseldi.

Öte yandan New York borsası 6 günlük rallisinin ardından geçtiğimiz seansta soluklandı. Dow Jones endeksi yüzde 1 düşerken, S&P 500 endeksi %0,78 oranında değer kaybetti. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise %0,29 ile pozitifte kalmayı başardı.

Trump bile Buffett’ın hata yaptığını düşünüyor

Buffett’ın havayolu hisselerini satması büyük bir hata

Warren Buffett 4 havayolundaki hisselerini sattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup10 Haziran 2020 21:15

    paran kadar konuşacaksın portmanto

  • Zenci10 Haziran 2020 14:19

    W.buffet laf eden karşisinda beni bulur

  • Nedim10 Haziran 2020 11:29

    Aslında hepiniz öylesiniz zengin kapitalistler!  O övünerek üzerine oturduğunuz  servetiniz sizin için bir ateşe dönüşeceği  Allah ın vaadi olduğu kesin.  O servetinizle  insanlığa hizmet etmek yerine ülkeleri ve insanları birbirine düşürmek için harcadığınız insanlar Dünyanın çoğu yerinde bir bardak temiz suya muhtaç olduğu halde umursamadığınız umursamak şöyle dursun bu insanların kanını ve iliklerini emmeye kalktığınız için size ancak cehennem yakışır.  Şimdi ben bunları yazdım ya bazı ahmaklar adam çalışmış kazanmış derler sırf muh. öküz olacak ya; tabi gece gündüz Afrikaya Asyaya mazlum insanlara kısıtlı imkanları ile ulaşıp yardım yapmaya çalışan Hükümete ve vakıflara da çamur atmaktan geri durmaz. Nasıl ahmak olunur bunlara bakın çok iyi öğrenirsiniz.