E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett yatırım yapacak hisseyi buldu: Kendi şirketi---

Buffett yatırım yapacak hisseyi buldu: Kendi şirketi

Buffett yatırım yapacak hisseyi buldu: Kendi şirketi
17 Temmuz 2020 - 17:18 borsagundem.com

ABD sermaye piyasası kurumu kaynaklarına dayandırılan verilere göre Warren Buffett şirketi Berkshare Hathaway’den 5 milyar dolardan fazla şirket içi alım yapmış olabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsalarında geride bıraktığımız hafta oldukça ilginç gelişmelere sahne oldu. Yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü yükselişteki teknoloji hisseleri düşüş gösterdi fakat aynı zamanda kovid-19’dan yara alan ve ekonomik geri dönüşü hedefleyen turizm ve otelcilik hisseleri de düşüşe katıldı.

Bu süreçte finans sektörü hisseleri büyük bankaların bilanço olumlu bilanço açıklamalarıyla birlikte alan kazanmayı başardı. Fakat ilginçtir ki değer hisselerinin bulunduğu enerji, endüstri ve materyal sektörleri de yukarı yönlü hareket etti. S&P 500 değer hisseleri endeksi geçtiğimiz hafta %5 yükselerek endeksin tamamında gerçekleşen %0,08’lik ilerlemeyi geride bıraktı. Bu da bizi en çok bilinen değer hissesine yani Warren Buffett’in Berkshire Harhaway şirketine getiriyor.

Warren Buffett’nin şirketi salgın süreci boyunca durgun bir seyir izledi. Şirketin salgın sürecinde en önemli hamlesi hazırda bulunan 137 milyar doların 10 milyar dolarıyla bir enerji şirketi satın almak oldu.

Wall Street analizi blog sitesi Rational Walk’ın haberine göre Warren Buffett başka bir yatırım aracı daha bulmuş olabilir; kendi şirketini… Blogun temmuz ayı başlarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) dayandırdığı verilere Berkshire Hathaway şirketinde 5 milyar dolardan 5,5 milyar dolara kadar şirket içi alım gerçekleşmiş. Rational Walk’ta yer alan yazıya göre Buffett’nin şirketteki payı ile ödenen oran birbirleriyle uyuşuyor. Fakat bu şirket içi alım ihtimalinin açığa kavuşması için Ağustos ayında açıklanacak şirketin ikinci çeyrek bilançosunu beklemek gerekecek.

Eğer Buffett’nin böyle bir stratejik hamlesi söz konusuysa efsane yatırımcının neden bu hamleyi gerçekleştirdiği de bir diğer soru işareti olarak karşımıza çıkıyor.

Rational Walk konuya ilişkin, “Görünüşe göre Buffett’nin kovid’in neden olduğu ekonomik sonuçlar hakkındaki olumsuz görüşleri azalmış durumda ve 2 Mayıs’taki yıllık toplantıda yaptığı konuşmadaki beklentilerden daha az kötü sonuçlar görünüyor” ifadeleri yer aldı.

Buffett'ın sahip olduğu halka açık şirketlerin bazıları, özellikle de Apple, ikinci çeyrekte ve Temmuz ayında toparlanmaya doğru ilerlese de Berkshire Hathaway'in doğrudan işlettiği Geico Auto Insurance ve Duracell gibi şirketler aynı hızla geri dönüş sağlamış değiller.

Borsalar kritik bir döneme giriyor

 

Yatırım fonlarından nasıl para kazanılır?

 

ABD borsaları yükselişle açıldı

 

Borsa haftanın son gününde kararsız seyirde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU17 Temmuz 2020 18:19

    Bunun gibi zengin olacağıma hiç olmayayım ondan iyi.adam her gün patetis püresi ile besleniyor imiş.