E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBUD: Borsada işlemler 6 Şubat’tan itibaren iptal edilmeli, 5 gün daha kapatılmalı---

BUD: Borsada işlemler 6 Şubat’tan itibaren iptal edilmeli, 5 gün daha kapatılmalı

BUD: Borsada işlemler 6 Şubat’tan itibaren iptal edilmeli, 5 gün daha kapatılmalı
11 Şubat 2023 - 10:15 borsagundem.com

“Güçlü ve sürdürülebilir sermaye piyasaları güçlü bir ekonomik yapı ile ilişkilidir” denilen Borsa Uzmanları Derneği açıklamasında, depremin piyasalardaki etkisini azaltacak 'kriz dönemi' önerileri sıralandı.

BORSAGUNDEM.COM

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yürekleri yakan acısıyla yaşayan, 'mucize hayatlar'la sevinç duysa da, moral bulsa da, her gün enkazdan çıkarılan binlerce canını toprağa veren Türkiye, devletiyle, kurumlarıyla, 85 milyonuyla, uluslararası destekle, asrın felaketiyle topyekün  mücadele ediyor. Ekonomi de öyle... Sermaye piyasaları da...

6 Şubat 04.17’de gerçekleşen felaketin sabahı, piyasaların açılmasıyla başlayan volatilite ve olağandışı fiyat hareketlerin kesilmemesi, değer kayıplarının artması üzerine, Borsa İstanbul yönetimi 8 Şubat'ta aldığı bir kararla BİST’in 14 Şubat akşamına kadan kapalı olacağını, aynı gün yapılan işlemlerin iptal edildiğini açıkladı.

“Güçlü ve sürdürülebilir sermaye piyasaları güçlü bir ekonomik yapı ile ilişkilidir”

Felaketin ekonomiye etkisinin şiddetini azaltmak, piyasaları sakinleştirmek, halka açık şirketleri, borsada işlem gören hisseleri ve yatırımcıları korumak adına alınan kritik kararla ilgili çeşitli görüşler dile getirilirken, konuya yönelik bir bakış da Borsa Uzmanları Derneği’nden (BUD)  geldi. “Kamuoyuna ve Sermaye Piyasası Paydaşlarına” başlıklı açıklamada, “Güçlü ve sürdürülebilir sermaye piyasaları güçlü bir ekonomik yapı ile ilişkilidir... Teknik olarak zorluklar barındırsa da 6 Şubat (depremi yaşadığımız gün) itibarıyla borsanın kapatılmaması ciddi sorunlara yol açmıştır. Bu nedenle o günden başlayarak gerçekleşen işlemlerin geriye doğru dönük iptali yerinde olabilecektir. BIST bünyesinde bulunan piyasaların kapalılık süreleri en az 5 iş günü daha uzatılmalıdır” denildi.

Borsa Gündem’in tarihi “hisseni geri al” çağrısına destek

Bu arada Borsagundem.com’un “Halka açık şirket patronlarına yönelik tarihi çağrı haberi, "hissene, ülkene sahip çık, şimdi tam geri alma zamanı” manşetine destek veren BUD yönetimi açıklamada, “BIST' deki halka açık olan şirketlerde hisse geri alım programlarının teşvik edilip yasal süreçlerin yumuşatılması” ifadesine de yer verdi.

“BIST bünyesinde bulunan piyasaların kapalılık süreleri en az 5 iş günü daha uzatılmalı”

Borsa Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle...

"Olağanüstü bir doğal afet yaşayan ülkemizde 10’dan fazla şehri doğrudan etkileyerek yıkımlara neden olan felaketin, Sermaye Piyasaları açısından da çok önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bu zor süreci el birliği ile en kısa sürede atlatmak önem taşımaktadır. Sermaye Piyasalarının sürdürülebilirliği ve kanununda yazdığı üzere, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir işleyişin sağlanması, başta yatırımcılar olmak üzere tüm paydaşların haklarının korunmasını teminen aşağıdaki önerilerimizin dikkate alınmasını kamuoyu nezdinde belirtmek istemekteyiz.

• Yaşadığımız felaket çok önemli insani kayıplar ve sonuçlar yaratmıştır. Bu sürecin ekonomiye etkisi kaçınılmaz bir şekilde olacaktır. Bu bağlamda enflasyonla mücadele ve uygulanacak ekonomi politikaları son derece önem taşıyacaktır. Şartların getirdiği olumsuzluklarla mücadele etmek ve ekonomik dengeyi sağlamak amacıyla iktisadi politikalarda lüzumlu değişikliklerin yapılması hem toplumun büyük kesimi hem de sermaye piyasaları açısından önem taşımaktadır.

• Güçlü ve sürdürülebilir sermaye piyasaları güçlü bir ekonomik yapı ile ilişkilidir.

• Çok hızlı bir şekilde acil finansal eylem planı ve komitesi oluşturulup (piyasadaki tüm paydaşları temsil yeteneği olan) bu yapının alacağı olağanüstü durumlardaki kararların hemen hayata geçirilmesi gerekmektedir.

• Teknik olarak zorluklar barındırsa da 6 Şubat (Depremi Yaşadığımız Gün) itibarıyla borsanın kapatılmaması ciddi sorunlara yol açmıştır. Bu nedenle o günden başlayarak gerçekleşen işlemlerin geriye doğru dönük iptali yerinde olabilecektir.

• BIST bünyesinde bulunan piyasaların kapalılık süreleri en az 5 iş günü daha uzatılmalıdır. Söz konusu sürede ‘likidite ihtiyacı’ yaşayan kişi ve kurumlar için hisse ve teminat garantisi ile Takasbank üzerinden kaynak sağlanmalıdır.

• Varlık Fonu içinde oluşturulacak portföy yönetimi yapısı ile piyasa yapıcısı olarak kendi ortaklığı olduğu şirket hisselerinde geri alımlar ve dengeleyici işlemler yapmasının sağlanması,

• BIST' deki halka açık olan şirketlerde hisse geri alım programlarının teşvik edilip yasal süreçlerin yumuşatılması ve geri alım yapan kurumların belli bir süre beklemeden varlık satış işlemlerini de yapıp vergisel kolaylık sağlanması- BIST 100 şirketlerinde bu süreçleri de yönetebilecek belli tecrübeye sahip lisanslı personelin zorunlu olarak istihdamının sağlanması,

• Kredili işlem durumunda olan hesaplarda temerrüt faizi ya deprem sürecinden borsanın açılacağı zamana kadar kaldırılsın ya da çok daha düşük bir oran uygulansın (%280 civarında temerrüt alan kurumlar olduğu piyasada bilinmektedir).

• SPK’ın kredilendirme ve faiz uygulamaları üzerinde denetimlerini sıkılaştırması da yerinde olacaktır. Kredilendirmeler banka mevduat faizi ortalamasının maksimum yüzde 30 üzerine konarak uygulanması daha yerinde olabilecektir.

• Bu şekilde olağanüstü durumlarda BİST Sermaye Piyasası araçlarında düşüşlerde günlük marjlar %5 indirilmesi, devre kesici %3’lük düşüşlerde devreye girmesi iki defa devre kesici durumunda olan hisse günlük olarak işleme kapatılması yerinde olabilecektir.

• SPK - BIST - MKK - TAKASBANK gibi kurumlarda en az 20 yıl piyasa tecrübesine sahip, lisansları ve eğitimi uygun, piyasaca bilinen saygın isimlerin Yönetim Kurulu veya Üst Düzey İstişare kuruluna ivedilikle alınıp ilan edilmesi,

• Emeklilik fonlarında hisse limiti %10 dan daha fazla bir düzeye çıkarılması,

• Açığa satışlarda piyasa şartları düzelinceye kadar yukarı adım kuralının devam etmesi,

• Algoritmik makinelerin işlem durumlarının çok sıkı takip edilmesi,

• Virmanlı satış, ödünç işlemleri geçici olarak durdurulmasının sağlanması,

• Borsanın açılışından önce yetkili kurum yöneticilerinin kamuoyuna bilgi verip, yatırımcıyı sakinleştirecek bir basın toplantısı da yapması yerinde olabilecektir,

• Deprem bölgesinde bulunan yatırımcıların tamamının vefat etmişlerse varislerinin zarar gören hesapları Yatırımcı Tazmin Merkezince karşılanmasının sağlanması,

• 1994-1997 yıllarında Borsa Başkanlığı yapan Tuncay Artun döneminde Borsa da geri alım yapılarak piyasanın düşüşü önlenmiş daha sonra bu hisseler satılarak ortaya çıkan kazançlar eğitime katkı olarak kullanılmıştı,

Yukarıda sıralanan tüm öneriler büyük önem arz etmektedir.

Bu bahsinden söz ettiğimiz durumlar Borsa da kriz dönemlerinde uygulanması gereken durumlar olarak düşünülmekte olup bazıları hariç ‘geçici’ olmalı ve piyasanın serbest işleyişine normal zamanlarda zarar verilmemelidir.

Borsa Uzmanları Derneği (BUD) olarak SPK’nın 1981 yılında kurulduğu günden itibaren Kurumsal hafızaya sahip bir paydaş olarak mesleki sorumluluğumuza giren her platformda yer almaktayız. Finansal piyasaların en önemli bacaklarından birisi olan sermaye piyasalarında uzmanların, çalışanların ve yatırımcıların sivil toplum kurumu olarak diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliğimizi sürdürmekteyiz. Gerek içinden geçtiğimiz felaket gerekse finansal piyasaların hassasiyeti göz önüne alındığında tüm paydaşları öncelikle depremin yaralarını sarmaya ve itidali olmaya davet ediyoruz. Saygılarımızla.”

Borsada bugünkü işlemler iptal edildi, 5 iş günü kapalı olacak

Kritik dönemde patronlara büyük görev

Borsa Gündem yazdı, iki dev şirket ‘geri alım’ı başlattı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (284)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa14 Şubat 2023 13:50

    Bosyere milleti gazlamayin. Bu kezde kar eden zarara geçirecek o benim paramı ver diyecek borsanın risk olduğunu bilmeden girenler ağlamaya başladı

  • yarın14 Şubat 2023 08:41

    belli oldu bile  yarın borsa açılıyor işlemler ise iptal olmadı.yarın borsanın açılması doğru değildir.

  • kaportacı salim usta sanayiden14 Şubat 2023 07:47

    tam komedi .neyi iptal ediyonuz.millet satış paralarını aldı bilem .bizler sattık aldık paralaralırımız nasıl geri alacakalr .bunu yazan arkadaşlar hesap bilmiyo.hesaplara çoktan geçti altına yatırıldı o paralar çoktan .yok iptal falan neyi iptal olacak nasıl olacak.ha doru olan o sabah borsa açılmamaalyıdı hesabını açanlar versin mi versin tabi .o ayrı .doru olan açılmamasıydı .işlem yapamayan binlerce yatırımcı oldu o dönem .mucbir sebeb aslında .nasıl çözerler drseneiz satan sattı karını aldı bugün açılırsa devletimiz el koyar varlık fonları bes falan borsa 3 tavan yapar fişyatlar geri gelir .sorun çözülür.tabi bunu yapacak bir akapa parti rejimi yaapermı yapmaz bizce.onun ,ç,n seçimi, ve millet ittifak iktidarını bekleyecek herkes .

  • Mahallenin Delisi14 Şubat 2023 01:59

    Yahu iyice b.. sardınız işi... Pazartesi depo şartı dedin çoğu bilmiyordu salı iptal ettin Çarşamba iptal etti vs. LİYAKAAAATTTTTTTTTT. 25 yıldır bu piyasadayım USD almadım altın almdım ama güven bırakmadınız. Böyle yönetemeyecek kurda bizi kuzu edecekseniz sorun yok hodri meydan %30 da aşağı düşürseniz satar çıkarım kendiniz ÇALINNNN kendiniz oynayın...Benim gibi kerizler çıkınca birbirinizi yersiniz artık...Ne bu aracı kurumu ayrı temerrüde düşürüp çökme derdinde manüpilasyoncusu spekülatörü patronu ayrı sövüşleme derdinde. Bulursunuz sermayeyi yayacak tabanı devam edin bakalım SİZİN İŞİNİZ SİMSARLIK Yatrırımcıyı kaçırırsanız İŞSİZ KALACAK SİZSİNİZ...

  • Aysel Arabacı 14 Şubat 2023 01:42

    İptal edilmeli suçlular kamuoyuna ifşa edilmeli şok komple işine son verilmeli resmen birileri fırsatçılar caak tuttu menfaati olanlar kim millet canıyla uğraşırken soktayken yapılan çok pis adilik fırsatçılık başka diyecek çok söz var ama burası Türkiye demekten bıktık artık.

  • x14 Şubat 2023 11:12

    Ne suçlusu,  Doğal olarak borsa tepki verir.  Normal şartlarda düşşmez zaten bu kadar. 

  • ziya halıcı13 Şubat 2023 22:00

    Takaslar yapıldı insanlar parasını çekti.. Fiilen mümkün değil maalesef..

  • x13 Şubat 2023 23:35

    Kabahat bunlarda değil ki bunun olmayacağını bile bile bunları gaza getiren siyaset şerefsizlerinde!  

  • yatırımcı13 Şubat 2023 21:36

    pazartesi ve salı günkü işlemler iptal edilecek

  • Bzzz13 Şubat 2023 23:33

    Mümkün değil.  Yabancı satmış gitmiş.  Parayı getir mi diyorsun?  Saçmalıyorsun.

  • Manipülatör13 Şubat 2023 21:00

    Ey ağlaşan garipler, borsa bir kumardır, kumar ise bir günah, günah işlemekten vazgeçin! Bu size son ikazım!

  • Manipülatör13 Şubat 2023 23:01

    Yatırımcı olduğunu ima etmeye çalışan günahkar Veliye sakın kanmayınız, aksi taktirde çok kötü çarpılacaksınız!

  • Veli13 Şubat 2023 21:22

    Haramsa borsadaki elektrik şirketlerinin elektiriğini, gazını, suyunu, ununu, uçağını aklına gelen herşeyini kullanıyor ve yiyorsun. Senin gibi İslam'ı anlamayan cahiller yüzünden ülke bu halde.

  • Manipülatör13 Şubat 2023 20:33

    Herkes rahat olsun, Sn. Kılıçdaroğlu' nun  bugünkü açıklamaları SPK ve patronların ödünü patlattığı için açılışta endeks tavan yapacaktır, tren kaçmadan bütün gücünüzle alış talimatı verin (6) 

  • Faizci kurumlar 13 Şubat 2023 19:12

    Kurumlar bizi mahfetti faiz faiz faiz bunuda konuşalım tartışalım

  • PROTON13 Şubat 2023 18:48

    ZATEN SON 3 AY BOYUNCA BORSAYA TABİRLE DEPREM YAŞATAN SIRTLANLAR ; 6 VE 7 OCAK TA BORSADA HİSSESİ OLUP DEPREM BÖLGESİNDE CEBELLEŞEN CANINI KURTARMAYA ÇALIŞAN 381 BİN DEPREMZEDE CANLARIMIZI ENKAZ ALTINDAN KURTARMAYA ÇALIŞAN AFAD BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM STK LAR İLE CAN HAVLİYLE AKRABASINI YAKINLARINI TANIDIKLARINI BİR HABER ALMA VE KURTARMA ÜMİDİYLE BÖLGEYE GİDEN VE BORSADA HİSSESİ OLANLAR I TOPLADIĞINIZDA 400-500 BİN ÜZERİNDE İNSANIMIZIN İŞLEM TAKİP EDEMEMESİNİ VİCDANSIZCA FIRSAT BİLDİLER MALESEF. ASIL SORULMASI GEREKEN BUNLARA BU FIRSATI TANIYAN YETKİLİLER NERDE !? BU İŞİN ADALETİ NERDE !? YÜCE ALLAH KATINDA HİÇBİR YAPILAN EYLEM KAYITSIZ DEĞİLDİR HERŞEY KAYIT ALTINDADIR HELEKİ KUL HAKKI YEMEK, KAYIT EDİLENLER ARASINDA EN BAŞTA GELMEKTEDİR. BU İŞİN TÜM  SORUMLULARINI VİCDAN MUHASEBESİNE DAVET EDİYORUM. BENDE HAKKI YENENLER ARASINDA BİR ky OLARAK HAKKIMI HELAL ETMİYOR TÜM SORUMLULARI DA YÜCE ALLAH A HAVALE EDİYORUM.

  • Atom13 Şubat 2023 21:09

    x doğru söylüyor proton, kendi düşen ağlamaz! Bence de tövbe et ve borsadan uzaklaş, yada kaderine razı ol!

  • x13 Şubat 2023 19:39

    Allah a havale et tabi!  Borsanın şartlarını bilerek imza attıktan sonra işlem yaptığını da sana ben hatırlatayım.  

  • Ilginli13 Şubat 2023 18:14

    İşlemler iptal edilmelidir.

  • SPK13 Şubat 2023 21:18

    Emrin olur Ilginli (A) 

  • Buzzz13 Şubat 2023 21:17

    Emrin olur.

  • Hasan Ali Türkmen 13 Şubat 2023 16:17

    İptal iptal diye orasını burasını yırtanlar gerçek yatırımcılar değiller, kredili işlemlerle anlık saatlik günlük vurgun peşinde koşan ganyancılar iddiacılar tipinde vurgunculardır. Tasarrufu ile hisse almış Gerçek yatırımcı bilir ki ebediyen düşmeyecek, bir noktada düşüş duracak yükseliş başlayacak. Devedişi şirketler holdingler bankalar bir koy beş kazan misali kârlar açıkladılar, hisseler yükseldiği gibi güzel temmettüler de yolda. Kumarbazlar vede nakit ihtiyacı olmayanlar öz nakitleriyle alım tarafında olsunlar , düşüş olmaz, yükseliş çabuklaşır.

  • Yorum14 Şubat 2023 01:03

    Arkadaş anlamıyorum. Ülke seferber olmuşken, toprağın altında insanlar can verirken kim kredili işlem açar. Sizin aklınız alıyor mu? İnternet, telefon, elektrik yok yok! Şubatın ilk haftası işlem açan varsa ona göre tedbir alınsın. Yıkılan hayatlara bir darbede aracı kurumlardan gelmesin. Piyasayı mahvettiler zaten.

  • Hakkı 13 Şubat 2023 23:21

    Murat efendi (aşağıdaki cevaba cevap) Hasan Ali Türkmen aklının bastığınca dilinin döndüğünce en makul olanı söylemiş. Uçuk kaçık uygulanması imkansız afaki talepte bulunmamış. Tek sen konuşacaksın başkası sussun mu ? edep asıl sende noksan.

  • Murat13 Şubat 2023 17:34

    Burada depremzede ya da vefat etmiş insanların birikimleri bir iki manipülatör yağmacıdan korunmaya çalışılıyor. Bunu anlayamayacak kadar ya safsın ya da nakittesin ve ucuza yağmalamaya iştirak etmeye çalışıyorsun. Bence ya destek ol ya da edebinle otur.

  • Hasan Ali Türkmen 13 Şubat 2023 17:34

    Son cümle eksik olmuş. Tamı şöyle : Kumarbazlar, kredililer vede nakit ihtiyacı olanlar satsın, nakit ihtiyacı olmayanlar öz nakitleriyle alım tarafında olsunlar , düşüş olmaz, yükseliş çabuklaşır.

  • Ali Avaz 13 Şubat 2023 16:09

    Bud'çular budu götürmüşler, kolu, gerdanı hasılı tüm gövdeyi götürmek üzre iken deprem patladı, yüklü kredili hisseleri kucaklarında buldular. Tüm dertleri sıkıntıları hiçbir ezik çizik yara bere almadan kredili maldan kurtulmak. Yani hep kazanmak daha fazlasını kazanmak müşterileri olan para baronlarına kazandırmak. Arkasına saklandıkları argüman da deprem/depremzede, bu da ayrı sırtlanlık, çakallık.

  • Abdülsamet Kızıler 13 Şubat 2023 16:03

    10 şehir veTürkiyenin 4 taraftan yakınları can derdindeyken.internet elektrik ve suyun olmadığı ortamda.Borsada hiç bir işlem şansı yokken birileri lağım fareleri gibi bunu fırsat olarak acımasızca vicdansizca yaptı sanki Türkiye bitti gibi .Ancak deprem anı itibariyle tüm işlemler menfaatci birilerin işine gelmese de kesinlikle iptal edilmelidir.Depremzadelerin mahkeme hakları saklıdır.

  • Borsa13 Şubat 2023 16:48

    Bütün derdin onlarsa SPK ve akıl veren BUD  BORYAD  onları tazmin eder. Ha derdin kendi cebinse bak o biraz zor.  

  • tuğbey13 Şubat 2023 15:49

    BUD un önrilrini tammıyl dstkliyorum.SPK nun deprem bögsindki yatırımcıyı korumak adına 6 şubattan itibarndki işlemleri iptal edip borsayı 5 iş günü daha kapatma kararı almalıdır.

  • kurt borsacı13 Şubat 2023 15:09

    borsada işlemler iptal edilire yigit yatırımcılar zarar eder.o yuzden onları korumak adına işlemler iptal edilmesin ve borsa derhal açılsın.

  • AHMET ÖZBİR13 Şubat 2023 14:59

    6-7 şubat tarihleri iptal olmazsa tazminat davası açarız söke söke hakkımızı faiziyle geri alırız. SPK ve BİST yönetimi düşünsün gerisini. Açılacak binlerce tazminat davasını düşünsünler.

  • kaan13 Şubat 2023 13:51

    borsanın işleyiş tarzının ve kurallarının , değişmesi lazım , yoksa bu durum Kıbrıs'taki kumarhaneleri hatırlatıyor

  • Soner coşkun Bıyık13 Şubat 2023 13:19

    6 şubat günü borsanın kapatılmaması büyük hatadır yanlıştır.Asrın felaketi olmuş sen borsayı açık tutuyorsun 99 depreminden haberin yok mu o zaman hemen kapatılmıştı.şimdi yapılması gereken yatırımcının kaybının telafisi için 6-7 şubat borsa işlemleri tümüyle iptal edilmelidir.Deprem bölgesinde ki 380 bin yatırımcı zaten borsaya ujaşamamıştır bile sorumluları yanlışı düzeltmeye davet ediyorum.Olumlu adım atılmazsa hukuki işlemler başlatılacaktır.

  • Yorum13 Şubat 2023 13:46

    Borsa başkanı iki gün telefon açmış ama ulaşamamış

  • Toplantı13 Şubat 2023 13:18

    Bugün baya toplantı yaparlar

  • Yirmi13 Şubat 2023 13:15

    İptal etmezler 7 sinde hacim çok.yatırım fonları tarafıda var.piyasa 20 şubat açılır

  • vatan 🇹🇷Toprak 13 Şubat 2023 12:31

    borsanın büyük çoğunluğu depremde borsanın açılmasınını bile yanlış bulurken SPK VE DİYERLERİ depremde binlerce kişinin hayatını kaybetmesini yaralı olmasını bunların içinde hisse seneti olanları görmemesi yangın dan mal kaçıran yağmalayan haramiler gibiler birde forumda ağlamayın diyen çimetocu şerefsizler var YAZIKLAR OLSUN NİYETİ KÖTÜ OLANLARA

  • Yorum13 Şubat 2023 14:20

    Şu soruşturmalar Bi başlasın binalardan kartlar alınsın sonra o hazır beton uçları çimentocuarı görürüz mütahitler salak değil heralde karotlardan alkali deniz kumu çıkarsa veya dayanımsız mukavemetsiz çimento örnekleri çıkarsa ne olacak sizce tüm bunlar laboratuvarlarda belirlenebiliyor

  • mucahit erişir13 Şubat 2023 12:24

    yorumlarda kandan beslenen bazı borsacılar görüyorum. 200bin kişi enkaz altındayken shorttan vioptan kazandığınız paralar size hayır getirmez arkadaşım. 6 şubat iptal edilecek başka yolu yok

  • borsacı13 Şubat 2023 12:22

    borsa riskli yatırım oldugu aşikar olmasına ragmen tedbirli yatırımcı olmayıp her şeyini borsaya basarsan suçlu sensin burda suçlu aramak anlamsız.şişmiş borsaya gelip girersen kaybıda göze olacaksın.benimde kaybım olmasına ragmen tek suçlu benim diyorum.

  • Yorum13 Şubat 2023 13:50

    Bu borsada godamanlar borsa şişil diyorsa şişiktir iyide bu f/k lar hiç şişik demiyor hadi 20 tane şirket şişik abuk subuk fiyatta onlarsız hesap edersen borsa çok ucuzdur

  • Kâr Patlaması 13 Şubat 2023 12:50

    Konu depreme bağlı düşüşler iken siz şişmiş borsadan bahsediyorsunuz. Mesela Kocholdingin karını biliyor musunuz ? Yine Akbankin karini duydunuz mu ? Ve son sorum Akbank hayatinda mesela 750 milyon dolar kar hiç açıklamış mı ? Dikkat 1 milyar diyemiyorum... Elbette bu şirketlerimizin faaliyet kârını sorgulamiyorum bu arada zira bunlar yasal faaliyetlerdir ...

  • Alpertunga 13 Şubat 2023 12:10

    Kesinlikle pazartesi ve sonrası iptal edilmeli. Küçük yatırımcı, depremzede yatırımcıların hakkını yemeyin...

  • mezarci 13 Şubat 2023 11:27

    borsada esas dusus baslamadi cunku kredide olanlarlarin zoraki satislari baslamdi haalen.....

  • IDAM13 Şubat 2023 11:18

    herkez keseri kendine yontar.borsa acik kalsin ,borsa kapansin .acik kalsada kapansada ,bu havada dusmeye mahkum cunku onu gorulmedimi borsa duser .kapital dunyanin kurali....

  • Sssscccc 13 Şubat 2023 11:16

    Bir hafdir faiz ödüyoruz kapalı günlerin faizi silinmelidir soygun bu

  • Hikmetli öneri13 Şubat 2023 10:37

    Alıyoruz almalıyız düştükçe, para yettikçe. 2-3 sene beklemesini bilen zararını kurtarmakla kalmaz hatırı sayılır kâr eder. Alım tarafında olunmalı ki düşmesin. Burası borsa, hisse düştü işlemlerimi iptal et yaklaşımı borsaya uymaz, yapılırsa buna borsa denmez. Borsa emir komuta ile işleyen mecra değildir. Budcular, endeksin önü açık çok gidecek tahiminine dayalı alım yapmışlar, yanlış birşey değil yaptıkları, deprem olmasaydı çok gidecekti ama deprem oldu zarar yazdılar, vadeli mevduat gibi getirisi belli ve kesin olan bir yatırım değil ki borsa. Kesin ve tek çözüm Tüm yatırımcılar alım tarafında olmalı , hisseler düşmez hatta yükselir ihtiycı olanlarda zarar etmeden satabilir.

  • Cavit 13 Şubat 2023 10:31

    Borsa işlemleri acil iptal edilsin ve önlem alınsın

  • Ahlak13 Şubat 2023 09:35

    İşi sulandıranlar var görüyorum bunlar belliki cuma günü malı alan ve pazartesi depo kararı getirten ekibin adamları Eğer çarşambayı iptal ettinse 6 ve 7 Şubat’ı da etmelisin sadece adil olun yeter Anlatırken asrın felaketi bu büyük deprem diyorsunuz ama borsayı kapatmama konusunda direniyorsun bizler ne olduğunu gayet iyi anlıyoruz

  • Okie Dokie13 Şubat 2023 08:53

    Tüm zarar eden yatırımcılar yatırım ekstrelerini kanıt göstererek Borsa İstanbul AŞ ile SPK hakkında hem suç duyurusunda bulunmalı hem de bireysel tazminat davası açarak zararlarının tazminini sağlamalı. Çok çok çok büyük olasılıkla zararlarını tazmin ederler.

  • Ottt13 Şubat 2023 12:04

    Ne oldu canınmı yandı yıllardır Türkiye’yle yatırımcıyla dalga geçiyordun

  • Ali Haydar13 Şubat 2023 11:26

    Aklın başında mı veya ne içiyon. Borsada çok yüksek kesin kazanç garantisi mi veriliyorda alemin haberi yokta tek senmi farkındasın .

  • Kaçan Grup13 Şubat 2023 08:45

    zarar yabdığım işlemlerin ibdal edilmesini reca ediyorum. kar yabdıklarım ibdal edilmesin. ayarlayın böyle.

  • PişmanYatırımcı13 Şubat 2023 08:17

    Hiç açılmaması gerekiyordu. Yöneticiler bilgisiz, çıkarcı ve art niyetli olduğundan böyle oldu. Eşitlik ve adalet beklememek lazım. Suç bizde bile bile borsadayız.

  • Ferit13 Şubat 2023 07:33

    İşlemler iptal olmazsa herkes tam yargı davası yani görev ihmali davası açsın SPK BİST ve kurumlara 1 yıl sürer ama kaybı büyük olanlar kesin kazanır basit bir dava 3-4 celsede biter direkt Ankara idare mahkemesine

  • Mn13 Şubat 2023 02:09

    Hisse geri alım şart

  • Yorum13 Şubat 2023 02:00

    Merak etmeyin sabah iptal olduğunu borsanın kapalı kalacağı haberi gelir ky cı da satışa geçtiği için büyükler istediği dümeni çeviremiyorlar yani piyasanın durulması ı istiyorlar küçükler satmazsın biz satalım sonra düştükten biz toplayalım derdindeler ama ky da satışa geçince hacim 3.5 milyarda kalınca işleri bozuldu bence sıkıntı değil böyle 3 milyar la tabana gidiyorsa her gün taban olsun bakalım sonra ne olacak

  • kurt borsacı13 Şubat 2023 00:34

    hiçbir iptal olmamalı .bu duşuşten kuçuk yatırımcılar karlı çıktıgı için en başta onlar karşı çıkacaktır.her şey yigit kuçuk yatırımcılarımızın kazanması için.her şey guzel olucak.heheheeee

  • Kasım 13 Şubat 2023 10:32

    Tam bi ötsün iç

  • Ll13 Şubat 2023 02:10

    Lan iç dalga geçecek zamanmı çimenteco

  • Reco13 Şubat 2023 00:09

    Edilse ne olacak. Yandaş gene açılır açılmaz borsayı çökertecek. Nebati güvenin gelin dediğinde borsa 5 bine dayanmıştı. Borsa 5 binken hisse alanın şansı yoksa yüzde 50 kayıpta. Hisseler borsadan çok düştü. Malı köklediler yeni gelenlere.

  • Selim Tez canlı13 Şubat 2023 00:02

    İptal edilse ne olacağını sanıyorsunuz.Yine ne olacaksa o olacak.İstrr 1 gün kapalı tutulsun ,ister 30 gün.Örneğin 5 gün düşeceği varsa,o yaşanacak ..kaçarı yok bu işin.1 ay sonra işlemlere başlasaydı ,sanki hiç bir şey olmamışgibü mi davranacağını sanıyorsunuz.27 yıldır borsadayım. Az çok bilirim bu durumları...şubandan 2 gün taban olmuşuz zaten bundan sonra da 2,3 geriler en fazla ondan sonra yatağa bağlar...zamanla yükselir...keşke yanılsama ama..maalesef gerçekler bu....kapalı kalsın diyenlere sadece şu bakımdan hak veririm,adam depremzedeler,satacak hali yoktur, o yüzden onların hakkı yenir...ama maalesef kapitalist sistem acımaz,acımıyor zaten.

  • Hakkı 12 Şubat 2023 23:59

    Yorumlardan anladığımız ky.cı cellatlarına aşık olmuş. Borsa uzmanları taifesi balinacıdır, ky.cı celladıdır. Bunlara destek verirken ky.cı kendi ayağına sıkıyor.

  • İşin gerçeği budur12 Şubat 2023 23:44

    Minnaklar miniminaklar hiç akıllanmaz, alayı da umutsuz vaka . Sanıyorlar ki budcular, uzmanlar, analistler ky.cı kazansın diye yırtınıyor, oysa onlar balinanın ırgatları, günlük işlem hacmi 1 milyon üzeri para baronların ameleleri, tüm çalışmaları onların kazanması içindir. Yani ky.cı ütülecek balina ütecek, usmanlar pay alacak.

  • Bilgilendirme12 Şubat 2023 23:32

    Borsada sadece islemler durdu borsada haftanın 5 günü mesai devam ediyor takaslar gerceklesti paralar ve hisseler hesaba persembe cuma günü yattı geri alınamaz bu kadar saf olmayın bebek gibi ağlamayın yapacaksa spk o bölgedeki insanLr için biseyler yapar size ne oluyor

  • Ayfer Akbaş 12 Şubat 2023 23:19

    6 şubattan itibaren iptal edilmeli

  • Dursun 13 Şubat 2023 00:02

    Emrin olur derhal, başka emirlerinde bekleniyor.

  • Ok yaydan çıktı12 Şubat 2023 23:11

    Sn. oyuncular istediğiniz tarihten itibaren işlemlerin iptal edileceğini kabul edelim. Peki elinize ne geçecek? Elinizdeki senetleri satıp kara geçeceğinizi, yada zarardan kurtulacağınızı mı düşünüyorsunuz?

  • Çorumlu 12 Şubat 2023 22:55

    Borsa depremin ilk günü kapatılmalı idi. Lütfen gereken yapılsın.

  • misafir12 Şubat 2023 22:53

    kesinlikle iptal edilmeli bir de bedelli başvuru yapan firmaların bedellilerini iptal etmeli patronlar küçük yatırımcıyı soymamalı 

  • Doğru söz 12 Şubat 2023 22:33

    Depo uygulaması gelmeden 10 dakika önce günlük ve kredili işlem açtım, sonra depo kuralı geldi satamazsın iki gün dediler ödediğim temerrüt faizi ve ettiğim zararın haddi hesabı yok. Bu üç günde sadece deprem değil, seans içinde bile saçma sapan kurallar konup kaldırıldığı içinde 6 şubattan itibaren işlemler iptal edilmelidir. Kapalı borsada bile temerrüt faizi işliyor bu nasıl bir tezgahtır.

  • Ali 13 Şubat 2023 12:52

    Sen yatirim mi yapıyorsun kumar mi oynuyorsun .iyi olmuş ama çoluk çocuğun ve ailene üzülürüm. Git iddia oyna

  • Hakkı 13 Şubat 2023 00:05

    Borsayı batıran sen gibi ganyancılar.

  • Deli12 Şubat 2023 22:25

    Seçim sonrası düşerse seçimler de iptal olsun der bunlar.gidin misket oynayın.

  • Yorum12 Şubat 2023 22:06

    Borsada patronlara geri alım zorunluluğu getirilirse bist pozitife döner enazından defter değerinin altında olan şirketlere geri alım zorunluluğu getirebilir ama bist ve spk bunu yapmıyor her nedense hisselerin dibe gidip patronların ve yabancıların birde balinaların bedevadan hisse toplamasını istiyorlar heralde

  • Medet12 Şubat 2023 22:04

    6-7 şubat işlemleri bitti unutun onu,daha kötü olmaması için birsey yapmak lazım.Spk tedbir almalı ve 15 şubatta hızlıca uygulamalı.

  • Yorum12 Şubat 2023 21:40

    Bu borsada patronların tüm işlemleri özellikle yabancı bankalardan yaptıkları işlemleri spk ve bist biliyor bu patronlar ifşa edilmeli ayrıca tüm şirketlere ve patronlara geri alım zorunluluğu koymalı özellikle defter değerinin altında olan şirketlere bu zorunluluğu getirmeli bazı patronlar ellerindeki hisseleri satmak istediklerinde şirket bilançolarını abuk subuk kar rakamları ile açıklayıp yükselen hisse fiyatlarıyla ellerindeki hisseleri ky ya devrediyorlar hisseyi toplamak istediklerinde de kötü bilançolar gönderip düşen fiyatlarla hisseyi topluyorlar tüm bu işlemleri denetleyici kurumlar biliyor patronlarda biliyor ama bunlara müdahale etmiyorlar

  • İşitme engelli borsacı12 Şubat 2023 21:31

    ptesi gunu satan carşamba sabahi borsa açıkken parasini almistir. Sadece Salı işlemleri iptal edilebilir.

  • Edilemez12 Şubat 2023 23:30

    Edilemez haftanin 5 gunu borsada mesai devam ediyor sadece alim satim durdu takaslar gerceklesti paralar hesaba yatti hisselerde

  • Bir durum12 Şubat 2023 18:09

    Ayın 7 sin de sattım parayı harcadım neyini iptal ediyorsun?  Niye sattın mı diyeceksin?  Kuru gürültü yapmayın.

  • Bir durum12 Şubat 2023 23:59

    Cahile laf anlatmak ne de zormuş.  Borsa senin neyine al misketlerini oyna.

  • Bir durum12 Şubat 2023 23:52

    Bist te takas işlemeleri ayın 8  i hariç devam etti.  Tatil olmadı.  Aracı kurumlar seni bilgilendirmiş olmalı.   Ya da işine gelmiyor!  Bir daha başkasının parasına saldırma!  Fesat ergen daha çok yol alman lazım.  Hepimiz zaman zaman kaybetmiş ya da kazanmışızdır. Sağa sıola mal mal laf etme. Moralin bozuk olabilir ya da benim yazdıklarıma da inanmazsan sabah aracı kurumunu arayıp doğrusunu öğren.  Öyle hemen zıplama!  Yoksa kısa pantolonla gezmek zorunda kalırsın.

  • Bir durum12 Şubat 2023 23:45

    BBoş yapma Yorumcu.  Olanı yazdı  Başkasının elindekine göz dikme! Takas işlemlerinde attil yok. Senin niye haberin yok.  Sen en iyisi annene söyle sana kısa askılı pantolon giydirsin. Misketlerinde benden.  Oyna dur!  Bu işlerden de uzak dur. Çocuk bahçesi değil buralar. Kaldı ki ben de zarardayım ciyak ciyak bağrmıyorum. 

  • Hey12 Şubat 2023 23:30

    La borsada ssdece islemler durdu borsa haftanin 5 gunu mesai yapiyor paralar hisseler takas yapildi hesaplara gecti siz neyin kafasini yasiyorsunuz

  • Yorum12 Şubat 2023 23:25

    Haa hesaba geçtiyse takasanktan Bi bak istersen

  • Yorum12 Şubat 2023 23:19

    Nasıl hesaba geçiyor 7 sinde sattığın hissenin parası veya aldığın hisse iyi bak bence imkansız kullanılabili bakiyede gözükür Sattıysan tabi ama o parayı çekemezsin o aracı kurumların takası gerçekleşeği garantisi olduğu için likiditeyi artırmak için uyguladığı bişey yani sen o parayı keş olarak bankadan çekemiyorsun ne fesat olacam senin paradan banene sen aldım sattım yedim içtim demişsin bize e senin alıp sattığın dan yiyip içtiğinden

  • Bir durum12 Şubat 2023 23:17

    Yorumcu bay sizin derdiniz ne?  Başakasının alımı satımı size niye battı!  Nerede yediğimi yazacakmışım!  Şerefsize bak!  Fesatçının fesadı ancak kendinedir.  Bak takas işlemlerinde tatil yok sadece çarşamba gününden itibaren işlemler durduruldu . Takaslar devam etti.  Bunun bilgi ile bir ilgisi yok. Çalıştığınız banka ya da aracı kurumun bunu size bildirmesi gerekirdi.  Cahilliğine verip fazla uzatmıyorum.  Dediğim gibi senin ne yaptığın beni ilgilendiğimediği gibi benim de satış yapmış olmam seni ilgilendirmez.!  Bu kadar basitleşme.

  • Yorum12 Şubat 2023 23:04

    Yorumun yazdıklarına kırmızı butona basacağına parayı hesaba geçmeden nerede yediğine cvp ver ayrıca teknik olarak mümkün değil diye yazıyorsun sürekli sen hiç bişey bilmiyorsun öyle olsaydı 8 inin işlemleri iptal olamazdı ayrıca 7 sinin işlemlerinde daha hesaba geçmedi 8 i iptal olduğu için haftaya salı hesaba geçecek pazartesi yapılan işlemlerde yani 6 sının işlemleri de 8 i iptal olduğu için pazartesi hesaba geçmesi gerek yani tüm haftanın işlemleri iptal olabilir buna ne mevzuat nede teknik engel değil önümüzdeki hafta işlemler yani yarın ayın üçünün işlemlerinin devamı gibi yapılabilir bilmiyorsun bari yazma

  • Bir durum12 Şubat 2023 22:34

    Hesaba geçti!  Başkasının parasından sana ne?  Bu kadar fesat olmayın.  

  • Yorum12 Şubat 2023 21:59

    Nerede harcadın ayın 7 sinde sattığın hissenin parasını para hesabına geçmeden

  • İbrahim ÜZGÜNÜM12 Şubat 2023 18:09

    Borsa ticari bir faaliyettir. Kar da zarar da vardır bu. Yorumları okuyorum da, 6 ve 7 şubatta satış yapanlar mutlu, alım yapanlar ise mutsuz görünüyor. Adamın eli kolu bağlı enkazın altında, internet yok, ailesini, yakınlarını veya komşularını kurtarmak için çırpınıyor. Bu ne anlama geliyor; satımda da, alımda da fırsat eşitliği yok yani serbest piyasa şartları mücbir sebep nedeniyle oluşmamış. Belki de depremden etkilenen bölgelerdeki yatırımcılardan bazıları bu afet yaşanmamış olsaydı satım emri verecekti veya bazıları da alım emri verecekti. O zaman şartlar eşitlenmiş olurdu. Herkes hür iradesiyle karar verdiğinden dolayı, yaptığı işlemler nedeniyle yaptığı işlemlerin sonucunu kabullenirdi. Mesele; kimin aldığı, kimin sattığı değil, mücbir sebeplerden dolayı borsa faaliyetinin bir kısım yatırımcı için kısıtlı olması hatta imkansız hale gelmesidir. Bu nedenle borsadaki 6 ve 7 Şubat 2023 işlemleri İPTAL EDİLMELİDİR.

  • Bir durum12 Şubat 2023 19:33

    Teknik olarak mümkün değil.  Spk nın yapacağı tek şey yeteri kadar düştüğünü ileri sürerek % 3 ten aşağı düşüşlere üzün vermemelidir.   Karşılıklı alım satım yapanların hisse senetlerine el koymalıdır.  

  • Yy12 Şubat 2023 17:56

    Spk uyuma geri alım zorunlu hale getir

  • Ağlama12 Şubat 2023 17:45

    Bebek gibi ağlayacaksanız borsaya girmeyecektiniz deprem bahanesi oldu bu işin zaten düşecekti

  • Klm12 Şubat 2023 22:40

    Hakli bir talep falan degil bu borsa açılmış işlem yapılmış hesaba geçmiş is bitmiş...

  • Orhan dindr12 Şubat 2023 21:48

    Neden haklı bir talebe bu şekilde karşı çıkış

  • Ali Cingöz 12 Şubat 2023 17:29

    Belli bir milat (10 Eylül 2022 olabilir) tesis edilsin. Bu tarihten sonra düşen hisselerin fiyatı 10 Eylül fiyatına çekilsin üstüne de %50 eklensin, 10 eylülden sonra, yükselenlerin üzerine %20 ilave edilsin. . . Nasıl beğendiniz mi parası çok küçük ama cingözlüğü dağlar kadar pek muhterem yatırımcılar.

  • FİNSOR12 Şubat 2023 16:56

    Daha önceki depremlerde olduğu gibi , şayet açacaksanız bile geri alım zorunluluğu getirmeliler . Salı günü her durumda iptal zatem. Hala ne bekeliyorlar anlamadım .  bi düşünün yaaa . salı iptaalll. günah yazık .

  • Hakan uz12 Şubat 2023 16:49

    Spk nın borsa istanbulun sesi çıkmıyor neden acaba deprem bölgesindemi çalışıyorlar depremin afetin olduğunu fark ettilermi acaba yoksa yatırımcıyı daha nasıl zor durumda kalır nasıl zarar ettiririz hesabımı yapılıyor söylenecek çok şey var bunlara ama işde ALLAHA havale ediyorum o aldıkları paralar nasıl boğazlarından geçicek bir sarı gazoz isteyen çocuğumuzun gazozunu kendi çocuklarına nasıl

  • ne denir ki.12 Şubat 2023 16:42

    Allah muhafaz bir savaş hakllinde olsa demek ülke perperisan olacak,ama borsanın gercek bir ticaret yeri olduğu başka bir kesinliknicerebilecek yetkilerin olmadığını gördük zayıf bir gücün etkisi az olur,ben bu ülkede 41 yılda çok şey gördüm bunuda arasına koydum ...

  • Kk12 Şubat 2023 16:05

    Spk uyuma depremzedelerin hakkını gasp etme

  • Musa12 Şubat 2023 15:57

    Adam belki enkazın altında can çekişiyordur, dışarıda olanlarda çoluk çocuk eş dost ne oldu derdinde koşuşturuyordur, bu durumda spk başkanı başta olmak üzere diğer yetkililer borsayı açık tutarak yatırımcılararasında eşitlik olmadan deprem bölgesindeki yatırımcıların soyulmasına öncülük eymişlerdir

  • Bir dost12 Şubat 2023 16:31

    Deprem bolgesi soygunculari yakalanip dovuluyor tutuklaniyor

  • Mustafa Türkiş12 Şubat 2023 14:31

    Borsanın 7.2.2023 tarihli (salı günü) işlemleri de iptal edilmeliydi. Çünkü T1 günüydü ve satanların hesaplarına para yatmamıştı. Bu hâla pekâla olabilir.

  • Sana 13 Şubat 2023 02:29

    Maalesef borsa açık tutularak asıl hırsızlık yapıldı enkaz altındakilerden ve onların yardımına koşanların mallarını yediler iptal edilmeli spk başkanına istifa etmeli

  • Bir dost12 Şubat 2023 14:27

    Kredili islemi olanlar cok var, gadi bakalim araci kurumlar borsa kapali kaldigi surede faizleri iptal edinde görelim boyunuzu durustlugunuzu yoksa ekonomide acima yoktur ezer geceriz mi anlayisiz.

  • Borsaci12 Şubat 2023 14:00

    Patronların hepsine hisse geri alımı getirilmesi lazım bu zaruri mecburi olması lazım yıllardır ceplerini doldurdular şimdi ellerini taşın altına koyma vakti

  • Kurt borsacı12 Şubat 2023 13:58

    Borsa ilk açıldığı tarih olan 1983 yılı baz alınıp tüm işlemler iptal edilmeli.hehehhee

  • Bir dost12 Şubat 2023 17:35

    Cok kurtmussun...! 1986 yili imkb acilis.

  • Nn12 Şubat 2023 13:57

    Spk sınıfta kaldın istifa et

  • uzar12 Şubat 2023 13:49

    20 şubata kadar uzatacaklar  kapatılma süresini.çok kapalı tutmak istemiyorlar.ama 1 marta kadar beklemek faydalı olur.ama  20 şubat açarlar piyasayı.işlemler bence iptal etmeyecekler.

  • Selim12 Şubat 2023 13:20

    Takas gerçekleşti iptal artık imkansız. Spk amatör olduğunu bir kez daha ispatladı. Yazıklar olsun

  • Bİr durum12 Şubat 2023 18:16

    Zararına sattım hesaba geçmiş para!  Kimse kusura bakmasın o para bana lazım.

  • Nah olmadı12 Şubat 2023 17:35

    Nah olmadı paralar gecti hesaba suan

  • takas12 Şubat 2023 13:46

    takas olmadı henüz t+2 olmadı

  • Aydın12 Şubat 2023 13:11

    borsa bu hafta kapatılmalı,spk ne yin derdinde koyun can derdindeyken spk yag derdindemi,allah a havale ediyorum,vicdan olmuş

  • Işitme engelli12 Şubat 2023 15:00

    ptesi gunu satan carşamba sabahi borsa açıkken parasini almistir. Sadece Salı işlemleri iptal edilebilir

  • Cemil12 Şubat 2023 12:52

    Kimse aptal salak değil hepimiz biliyoruz neyin ne olduğunu cuma günü mal alanlar pazartesi günü eşleşme ile birlikte mali sattılar sonra 15 20 dakika sonra depo kararı geldi mal küçük yatırımcıda kaldı Sonra Salı günü depoyu kaldırdılar küçük yatırımcının elinden mal aldılar akılları sıra çarşamba tekrar bize satacaklardı küçük yatırımcı ama evdeki hesap tutmayınca sadece çarşambayı iptal ettiler maalesef kul hakki yemek bu insanlar için fıstık yemek gibi

  • Ah 🇹🇷🇹🇷BE AH12 Şubat 2023 12:29

    Deprem nedeniyle borsayı kapamayan SPK yönetimi borsayı açık bırakarak ky cıya satış yasağı getirip fırsatını bulup ilk kaçan SPK banka şirket patronları tahtacılar para baronlarını korumak için her türlü yardımı yaparken spk elindeki baltayla her zaman ky yatırımcıyı budayan karanlığa gömen bir kuruluştur ky cıyı korumayalar bir gün gelicek ky cıyı bulamayacaklar SPK ve aracı kurumlar ve patronlar para kazanmak için işte sizin gerçek yüzünüz Budur

  • Mm12 Şubat 2023 12:25

    Spk bu çağrıya kayıtsız kalma

  • Necla kalkan 12 Şubat 2023 12:13

    Kesinlikle yerinde bir karar 6 Şubat ve sonrası iptal edilip bir hafta daha kapalı kalsın

  • Bu da Başka bir fikir12 Şubat 2023 11:52

    En gerçekçi veya doğrusu yıkılan binaları, evleri satanlar geri almalı, aldığı paraları vade farkı üstüne konarak iade etmeli.

  • aziz12 Şubat 2023 11:49

    HESAPLARA GEÇENİ NASIL İPTAL EDECEKSİN BUNU PAZARTESİ SABAH DÜŞÜNECEKLERDİ SİMDİ GEÇ OLDU YENİ MAĞDURLAR ÇIKARMADAN BİRAZ DAHA UZATILMASI İYİ OLUR AYRICA BORSAYI DÜŞÜRENLER HİSSELERİ DÜŞÜRENLER UTANSINLAR YÜKSELER DEĞER KAZANAN HİSSELER HERKESE KAZANDIRIR MİLLETİN İHTİYACI OLAN PARA ABUK SUBUK NEDENLERLE UÇMAMALI BURSA HİSSELER YÜKSELMELİ MİLET VE ÜLKE KAZANMALI

  • Öneri güleni12 Şubat 2023 11:42

    Sadece deprem bölgelerindeki insanların deprem öncesi hisselerinin cuma fiyatlarından aracı kurumlarca ve firmalarca alınıp hesaplarına yatırılmalı.

  • Safak12 Şubat 2023 11:35

    Bora mi kaldı.Kucuk yatırımcıyı Soyup Soğana çevirdiler.Yetmezmis gibi depremle beraber yerin dibine gömdüler.Bakan Nebati beyin yonlendirmesiyle 4 milyon küçük yatırımcı borsaya girdi.Sonuc..Sonuc ortada.Borsa Şubat ayı sonuna kadar toparlanıp eski yükselişlerin yapmaz ise borsa da değil 4 milyon 40 kişi kalmaz.Yani 4 milyon yatırımcı borsadan kacacagi gibi bundan böyle hiç kimse borsaya girmeye tenezzül bile etmez.Hani denirdi ya Türk yatırımcı nerede? Küçük yatırımcıyı kusturmustuk.Nasil? Yeniden borsaya gelmesini sağlarız diye kara kara düşünülen günler aylar yıllar unutulmamalı.Eee şimdi Bakan Nebati sayesinde küçük yatırımcı 4 milyon olarak giriş yaptı.Degerini bilin.Yoksa borsada 40 kişi kalmaz.

  • Mky12 Şubat 2023 21:10

    Ky zirveden mal alir sonra hep küser sonra hep geri gelir yine zirveden mal alir

  • Adil12 Şubat 2023 10:38

    borsada kaç canını kurtar formasyonu oluşmuş milet fiyatlama derdinde yok açılışta kapanış fiyatının altında işlem yapılmasın önerileri (bu tam komedi borsa kapalı kalsın demek) 400.000 yatırımcı parasını kendisi varisleri yolu ile kurtarma derdine düşecek,millet kurtarıcı arıyor.Bu 500 lira yardım parası göndermeye benzemez sizin hissenizi devletin dışında bu şartlarda kimse almaz devlet ben hisse alıyorum derse (bu japonyada süreki oluyor) ancak borsada zararların önü kesilir tabi vergiler borsacılara aktarılmış olur hayaldi gerçek oldu gibi talih kuşu konar birilerinin başına.Biz yaptık oldu diyenlere kulis yapın belki ikna edersiniz

  • şüpheci12 Şubat 2023 10:27

    380.000 Kişi toprak altındayken Borsa açık tutuldu,fırsat eşitliği ve hak hukuk alt üst oldu.

  • Haydar 12 Şubat 2023 10:26

    Yok yok 1999 depreminden sonraki işlemlerdeiptal olsun

  • Ali YILDIZ 12 Şubat 2023 10:16

    6 şubat 2023 tarihinden geçerli olmak üzere tüm işlemlerin iptal edilmesi gerekiyor.

  • Oflu12 Şubat 2023 10:01

    Hisse patronları geri alım yapmalı

  • Bay Kus12 Şubat 2023 09:55

    İptal olabileceğini düşünmüyorum. Ama çarşamba açılışta, ve sonraki günlerde açılış fiyatının altında alım satim yasağı uygulanırsa yerinde olur. Yukarı marj açık olması kaydıyla.

  • Okuyucu12 Şubat 2023 09:25

    Bera holding niye geri alım yapmıyor. Yok değerleme yok bedelsiz diyerek ocağıma incir ağacı dikti.

  • Muhyettin çevik 12 Şubat 2023 09:19

    Böyle bir felakete herkes ülkesine büyük yatirimcilarda kendi hissesine sahip çıkmalı geçmiş olsun Türkiye

  • Adil12 Şubat 2023 09:00

    1999 depreminden sonraki bütün depremlerde borsa açıktı .6- 7 şubatta depremin boyutu bilinmediğinde borsa açık kaldı işlem ler kısmi önlemle yapıldı.13 milyon  insanın etkilendiği öğrenilince borsa kapatıldı.Çarşamba hisse altın %5 düşünce tepkide satarım diye hisse taban oldu sonra işlemler iptal oldu %5 zarardan kurtuldum şimdi borsa açılacak aldığım hisseye 2 gün alım girmeyeceğim ne oldu şimdi çarşamba nakit ihtiyacı olup satan bana sattığınndan oldu faydalımı oldu hayır şimdi 6-7 şubat iptal olsun diye yayagara koparanlar mal alan uyanıklardır .Para para para depremde bu kafa onbinleri öldürdü....Yazık utanın kendinizden

  • Bam Bam12 Şubat 2023 08:49

    iptal edilsin diyenlerin tamamı mal alanlardır kurtulmak için iptal diye bağırıyorlar asıl fırsatçılık budur .Vicdanları körelmiş dalavereciler.

  • Basri bayraktar12 Şubat 2023 07:58

    Evet belirtilen tedbirler çok doğru ve yerinde bir an önce uygulanalıdır

  • Özüyılmaz12 Şubat 2023 07:51

    Sadece 8 Şubat günü işlemler açılmadan iptal edilebilirdi.Artık geç kalındı.Şirket sahiplerinin hisselerine sahip çıkması,ve geri alım açıklaması lazım birazda onlar taşın altına elini koysun.

  • AHMET HAKAN12 Şubat 2023 07:33

    İptal....iptal......hemen.....

  • Deli12 Şubat 2023 07:13

    Yok yetmez 2005 e ocak itibariyle iptal edilmeli ve hatta merkez kasa anahtarları çoğaltılıp Küçük yatırımcılara dağitılmalı.

  • Oktay12 Şubat 2023 04:26

    Küçük yatırımcı bitti el insaf insanlık bitti menfaat en önde açık ara oturtup konuşturan ağaları herkesten dürüstler masadan kalkan dürüstlüğüde çöpe atıp yola devam ediliyo ender atmayanlar dünya malı dünyada kalır bakın dünyanın dörtte üçüne sahip olan insanlar nerede ve son nasıl oldu bin ton altının olsa ne arkandan iyi sösler söylenmiyosa gemiler dolusu yakıtın olsa ne en kıral bineceğin yakıtı olmayan lüks olan dört kollu getiren kişiler dürüst olmadımı ne olmayan içinde geçerli çalan hayatından çalar Çaldıran da selametle kalın siz siz olun kimse aç kalmaz alında yazılanlar oluşur nefsimizi terbiyesini bozmayın selamlar

  • Ahmet ARDA12 Şubat 2023 03:55

    Depremden sonra borsayı açık tutmak yanlis bir karardı.Deprem sonrasi yapilan islemler iptal edilmeli deprem bolgesinde olan yatirimcilar dusunulerek en az 20 iş günü borsa islem yapmaya kapatilmalidir.

  • Sedat Bayrakal12 Şubat 2023 02:39

    Borsa Uzmanları Derneğinin görüşleri sağlıklı, zarar önleyici, Türk insanının ve şirketlerinin menfaatinedir. Yöneticilerin bu durumu dikkate almaları zorunludur.

  • Mustafa Türkmen12 Şubat 2023 02:18

    Ülkenin nüfusunun ve ekonomisinin %25 minin olduğu bölge deprem de yıkılmış insanlar enkaz altında kalmış o bölgede bütün kurumlar ve bankalar kapanmış SPK borsada işlem yaptırıyor bu nasıl insanlık bu hukuka aykırı değil mi nasıl adalet bu düpedüz suç bu kararı alanlar hemen sorgulanmalı ve hesaba çekilmeliler .

  • RÜŞTÜ ŞENOL12 Şubat 2023 00:57

    6 Şubat itibaren borsanın iptal olması lazım küçük yatırımcı kolanmıyor yine büyükler ucuza topladılar İnşallah iptal olur

  • Hakkı erdal12 Şubat 2023 00:30

    Ptesi borsayı açıyorsun normal işlemler alım satım serbest herşeyden habersiz yatırıncı al sat yapıyor 1 saat sonra depo uygulaması diye bieşey çıkarıyorlar borsa geri gelmeye başlayınca satmak istiyoruz satamıyoruz neden herkesten habersiZ depo uygulaması var ertesi gün sanki herşey süt liman olmuş gibi herşyi serbest bırakıyorlar ve borsa çöküyor spk nın buyaptıkları bile araştırsanız belkide yönetmeliklere aykırıdır işte tamda bu yüzden son 3 işlem gününün iptal edilmesi uygun olacaktır yoksa ne spk ya ne de hükümete ve borsaya güven kalmayacaktır

  • x12 Şubat 2023 06:14

     her şeyden habersiz?  Deprem olduğunu sağır sultan duydu!  Borsa da al sat yapan her gelişmeyi dikkate almalı!  Spekülatörler ve bankalara karşı erteleme geriye dönük iptalin hiç bir faydası olmaz.  Yine aşağı basarlar.  

  • Mersinli12 Şubat 2023 02:43

    Gerçekten SPK küçük yatırımcıyı mağdur ediyor 32 yıldır bu işin içindeyim Boyle rezalet yok

  • Ilhan12 Şubat 2023 00:20

    6subattan itibaren yapılan işlemler ve fiyat hareketleri iptal edilmeli.

  • Ali Uyanık 11 Şubat 2023 23:57

    Yoo, Ocak başından hatta Aralık işlemleri de iptal edilsin . Malûm bazı hisseler Kasımdan itibaren tepetaklak oldu.

  • T.C11 Şubat 2023 23:54

    Pazartesi 6500 tl kârim vardi satamadım,neymiş depo getirmisler beni koruyacakmış.. Sonuç satamadım ve zararim iki günde  35700 tl,yazıklar olsun böyle borsaya

  • Güle güle11 Şubat 2023 23:48

    Şu son 6 ayda borsaya gelen arkadaşlar, umarım  zararınızı tez zamanda çıkarır borsaya tövbe eder bi daha dönmemek üzere gidersiniz..., Giderken lütfen şu hakikatte hiç bi halttan anlamayan Twitter sözde üstatlarınızı da yanınızda  götürürsünüz...şu deprem olayı PARA söz konusu olunca insanların ne kadar iki yüzlü olduğunu yine göstermiştir.

  • Kk11 Şubat 2023 23:47

    Spk hatanı düzelt yoksa para dolara kayıyor

  • bist yetkililerine11 Şubat 2023 23:36

    8 şubat işlemlerini iptal eden 6 7 şubat ıda iptal etmeli ve önümüzdeki hafta kapalı kalmalı

  • İbrahim Mert 11 Şubat 2023 23:31

    1 Marta kadar kapatılmalı. Kucuk yatırımcı böyle korunur.

  • kurt borsacı11 Şubat 2023 23:06

    hiçbir işlem iptal edilmesin son gun de işlemler iptal edilmesin.hemen p.tesi gunu işlemler başlasın.borsanın duşmesi kuçuk yatırımcı yurttaşlar için fırsattır heheheeee

  • Koyapali 13 Şubat 2023 09:02

    eeeee lerin hepsi "go.. ne" girsin birdaha hiç çıkmasın !!!

  • Abdullah 11 Şubat 2023 22:59

    6 Şubat tan itibaren kapatmasalar borsayı halkın elinki tahsilat karı gasp etmiş olursunuz

  • Koyapali 13 Şubat 2023 08:59

    o, (eeee) g ..ne girsün...

  • Yavuz Selim Vatansever11 Şubat 2023 22:47

    Asrın depremi meydana geliyor SPK bakıyor, çökertmek çin pusuda bekleyenlere gün doğuyor. "SPK 6 Şubat'tan itibaren en az 15-20 gün borsada işlemler durdurulmalıydı, ancak devam edildi ve küçük yatırımcı perişan edildi. Sn. Devlet Büyüklerimiz kusuru olanlardan hesap sormalı ve 6 Şubat'ta itibaren bütün işlemler iptal edilmelidir. Saygılarımla.

  • Vatan11 Şubat 2023 22:39

    HANİ İMKB DEN SES SEDA YOK İŞLEM İPTALLERİ İÇİN

  • Hasan11 Şubat 2023 22:35

    Borsa haber sitesinde en başta olması gereken manşet en sonda

  • Borsa11 Şubat 2023 22:24

    Spk bu adaletsizliği temizle yoksa güvenin kalmaz

  • T.C11 Şubat 2023 22:18

    Kırbaç cezasi çekilsin,falakaya yatirilsinlar

  • Yavuz soyyiğit 11 Şubat 2023 21:51

    Borsalar 7/24 açık tutulmalı sabah açılıp akşam kapanması yatırımcıyı başka yerlere itiyor madem bir hamle yapacaksınız bunu nasıl yaparız bunu düşünün kapanma açılmalarda oluşan dalgalanmalar bittiğinde ve 7/24 açık olan bir piyasa yatırımcı için elzem olacaktır saygılar.

  • Süper borsacı11 Şubat 2023 21:38

    Lütfen  spk düşüşü yasaklansın ,cuma fiyatlarının altına düşüşe asla izin verilmesin sadece yükseliş olsun,vf devreye girip alım yapsın ,satış yapıp fiyatı düşürmeye çalışan hainler tek kişilik hücrelere atılıp aç susuz bırakılsın

  • Hasan KAÇMAZ11 Şubat 2023 21:33

    6 şubat dahil işlemler iptal edilmel, yüklü hisse sahiplerinin hisse satışları sınırlandırılmalı, 5-6 Şubatta yüklü satışlar soruşturulmalı

  • İbrahim 11 Şubat 2023 21:19

    Derhal borsa 6 ve 7 Şubat'ta ki işlemleri iptal etmeli . Herkes can çekisirken küçük yatırımcıyı soymak gayrı ahlakidir

  • Hakan uz11 Şubat 2023 20:13

    6 şubata kadar iptal edilmesini borsa açılacağı zaman aşağı%2 yukarı %5-6 şeklinde uygulanması için cimer spk borsa istanbul iletişim kanallarına yazalım

  • Adem Akçam11 Şubat 2023 20:12

    Borsa İstanbul 3 şubat cuma kapanış rakamı olan 4990 olarak açılmalıdır en erken 20 şubatta borsa İstanbul yöneticileri depremin bu denli büyük olduğunu fark edemediler malesef

  • RAMAZAN UĞUR KARAKAYA 11 Şubat 2023 20:07

    Depremi fırsat bilen yahudi para baronları,içimizdeki işbirlikçileri ve iş bankası insanlar can derdinde iken fırsatçılık yaptılar. 6 şubat Pazartesi dahil işlemler iptal edilmeli.

  • Hakan uz11 Şubat 2023 20:07

    6 şubat dahil işlemler iptal edilmeli borsa açılacağı zaman aşağı%2 yukarı %5-6 sınırı getirilmeli yüklü hisse sahiplerinin hisse satışları sınırlandırılmalı en azından paraya ihtiyacı olan insanlar da zor durumda kalmamış olur

  • Ali C.11 Şubat 2023 20:05

    Pazartesi,salı mal alıp zarar edenler hariç kimseye zerre kadar faydası olmayacak bir olay insanlar zannediyor ki işlemler iptal edilirse zararlarımızdan kurtuluruz,hayır kardeş kurtulamayacaksın!üzgünüm,spk bu twitter çetelerine pabuç bırakırsa bundan sonra bu işin başını alamaz,spk nın twitter da büyük bir temizliğe girişmesi gerekli

  • Ben patronum11 Şubat 2023 20:05

    Tüm dünya ülkeleri bir felaket yaşadımı hemen piyasalar borsa kapatılır bizde tam tersi batan geminin malları zihniyetiyle adeta küçük yatırımcı çarpışıyor kaldıki bu yatırımcı içinde deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızda var acilen 3 şubat 2023 yılı kapanış fiyatları üzerinden piyalar kapatılmalı bugünleri unutmayacağız ey AKP ve MHP önümüz seçim ve ben patronun. Herşeyi fırsata çeviriyorsunuz birazda vatandaşın yanında küçük yatırımcıyı düşünün kamu bankaları çüvalla kar açıklıyor temettü vermiyor ve sermaye artırımıda tahsisli yapılıyot Yatırımcı ya birşey yok seçimde tozlu raflar sizi bekliyor az kaldı halk uyandı herşeyi görüyoruz bayy

  • Koyapali 13 Şubat 2023 09:06

    Bu yazdıklarına abaca kendi inaniyon mu? Sor bakayım ..,.........!...?....₺. .$>¢>^👿💣...💩💩💩💩 Karar; bende inanmadım.

  • Kaçan Grup11 Şubat 2023 20:04

     neden pazartesi borsa kapatılmadı, peki ya salı günü neden kapatılmadı. acaba neden?.

  • A.Yavuz11 Şubat 2023 19:58

    BUD (Borsa Uzmanlar dernegi)'nin açıklamaları çok yerinde vede uygulanması gerekir. Umarım bu uyarılara kulak tıkamazlar. Yoksa 6ve 7 Şubat 'daki işlemler hepsi yargıya taşınır. Bu tarihlerde yapılan işlemler ayıplı işlemlerdir. Haksız kazanç elde edilmiştir. Bunlar hakkında yasal işlem başlatılmalıdır. Depremde yağma ve talan yapandan farkları yoktur. Sermaye Piyasa Kurulu lütfen duyarlı olup mağduriyet yaratmayınız.

  • Veli11 Şubat 2023 19:45

    İptal olsun. Satacaksa ihtiyacı olan deprem bölgesindekiler satsın. Depremden önceki fiyat neyse bir gün boyunca o tek fiyattan işlem görsün borsa

  • Erdi Topuk11 Şubat 2023 19:31

    Borsa 6 şubat sabahına götürülmeli deprem olmuş Türkiyemin yarısı canının derdinde bir kısımda onların malını hiç etme telaşına girmiş Burada adalet ve eşitlik söz konusu değildir Borsa en erken 20 Şubatta açılmalı

  • N KORKMAZ11 Şubat 2023 19:09

    İMKB halkın güvenini kazanması için mutlaka 6/7 günü iptal etmesi gerekiyor ufak yatırımcı bizleri 1.5 aydan beri yıldırdı kazandığımızı fazlasıyla elimizden aldırdı bize sahip çıkmalı biz varisez Yatırım var görmezden gelemez sonu coinler gibi olur kimseyi bulamaz

  • Bist11 Şubat 2023 19:08

    15 inde borsa açılmayacak

  • İptal11 Şubat 2023 19:04

    İptal için ne bekleniyor takası bile geçmedi o işlemlerin.pazartesi açıklasınlar iptali

  • Tutku11 Şubat 2023 18:56

    Bazi yeni yetme aptal borsacilar islemler iptal edilirse borsada kazanacagini zannediyor. Aptal yeni yetme borsaci borsada kazanma sansin yuzde 1 den az.

  • Benim ki hep tavanda12 Şubat 2023 03:02

    Yanlış çok yanlış

  • Mehmet 11 Şubat 2023 21:37

    Ulan çimentocu musun yoksa

  • Tutku11 Şubat 2023 18:48

    Açıldığı anda taban taban satis yiyecek. Isterseniz 1 ay kapatin. Ekonomi batikti. Iyice batti.

  • noury11 Şubat 2023 18:21

    cumhurbaşkanımız asrın felaketi dedi li zaten öyle o açıdan borsa pazartesi den itibaren yok sayılmalı doğrusu budur .

  • Sss11 Şubat 2023 18:11

    Spk uyuma bu günaha alet olma

  • Hakan11 Şubat 2023 18:03

    6 ve 7 şubat iptal edilirse mantıklı olur. Zaten yazida da bunu söylemiş. Nedenlerini ve alınacak önlemleri yazmışlar. Tebrik ediyorum doğrusu. Piyasa istikrari ve duzeni için bunlar yapilirsa guzel olur sanirim

  • Bir durum12 Şubat 2023 18:25

    7 sinde zararına sattım hesaba geçti!   Boşuna zırvalama!  Tekrar geriye dönük işlem olmaz.  Ayrıca iptal hiç bir işe yaramaz.!  

  • Şenol11 Şubat 2023 18:02

    Burada iptal edilmesi hiç sorun değil isterse yaparlar ama acaba kendi adamları üçbeş tane büyük spekülatör ve siyasetçiler de varsa bu işin içinde iptali engelli olabilirler mi hak ve vicdan varsa kesinlikle iptal edilmeli yani savaşa girmiş olsaydık borsa açık mı kalacaktı yahut bu deprem İstanbul’da olsaydı borsa açılacaktı namuslu insanlara sesleniyoruz pazartesiden itibaren işlemleri iptal edin

  • Sabahattin ılçi11 Şubat 2023 21:14

    İşte bu teşekkürler

  • Yılmaz11 Şubat 2023 18:00

    T +2 den bahsediyorlar bu bir teknik konu Cuma’ya geri dönersek adamın hisselerini geri gelecek dolayısıyla parasını çekmiş olsa bile hisseleri rehin alınabilir yani kuruma geçer ufak tefek hesap açık kalırsa da kişi kurma bunu marjın kol gibi vadeli piyasada olduğu gibi yatıracaktır

  • Bir durum12 Şubat 2023 18:27

    Kısacası bu iş olmaz!  Spk nın alacağı tek önlem yeteri kadar düştüğünü ileri sürerek % 3 ten aşağı harekete müsaade etmemelidir.  

  • Barış 11 Şubat 2023 22:19

    Teminattaki hisseni sat borcunu öde dediğinde mevcut düşüş tekrar percinlenir. Tutar 800milyarlik kayip boru degil. Acildiginda en az subat sonuna kadar satışlariniz acilis fiyatinin uzerinde teklifi mantikli duruyor.

  • Agah var11 Şubat 2023 17:56

    Küçük yatırımcıyı bitirmek için her şey yapılıyor spk seyrediyor çanak tutuyor

  • Ali tekin11 Şubat 2023 17:55

    Özellikle 6 Şubat pazartesi kurumlar yatırımcılarına hisseleri aldırdıktan sonra depo kararı getirip milletin elinde patladılar 6 Şubat günü millete mal satan kimler ise onlar incelenmeli artık bu iş ayyuka çıktı rezillik diz boyu pazartesi işlemleri de iptal edilmeli

  • Köroğlu11 Şubat 2023 17:54

    6 Şubat dahil işlemler iptal edilip borsayı 20 Şubat da o günkü şartlar uygunsa açalım

  • Yavuz Türk 11 Şubat 2023 17:43

    Depremde ölen yaralanan insanlar borsada işlem yapıyordu bu insanlar hiç bir işlem yapamadı.Borsayı açık tutmak ne kadar doğru.spk suçu iktidara atıyor iktidardan ses seda yok.6 Şubat dahil bütün işlemler iptal edilmelidir yoksa o insanların vebalini ne iktidar ne de spk ödeyemezzzzz

  • Yaman11 Şubat 2023 17:35

    Borsada işlemler 6 Şubat’tan itibaren iptal edilmeli, 5 gün daha kapatılmalı

  • Baba11 Şubat 2023 17:35

    Borsada işlemler 6 Şubat’tan itibaren iptal edilmeli, 5 gün daha kapatılmalı

  • Bb11 Şubat 2023 17:33

    Borsada işlemler 6 Şubat’tan itibaren iptal edilmeli, 5 gün daha kapatılmalı

  • Ss11 Şubat 2023 17:33

    Borsada işlemler 6 Şubat’tan itibaren iptal edilmeli, 5 gün daha kapatılmalı

  • Süleyman uyar 11 Şubat 2023 17:04

    Çok doğru pazartesi dahil iptal edilmeli.

  • Borsa xmen11 Şubat 2023 16:58

    Kesinlikle iptal edilmeli. Ve borsa ile ilgili kararlar alınmalı. Devlet teşvik etti. Küçük yatırımcı geldi. Bunlar korunmalı. 20 şubattan önce acilmamali.

  • Öneri güleni.11 Şubat 2023 16:52

    Kesinlikle açığa satış kredili işlemler , robotik işlemler sonsuza kadar yasaklanmalı, ve tatbiki de hiç açılmamalıydı.

  • Tarık 11 Şubat 2023 16:52

    Küçük yatırımcı bitti, zarar çok fazla kesinlikle borsa uzun süre kapatılmalı ve 6 şubattan itaberen zarar karşılanmalı

  • AHMET ÖZBİR11 Şubat 2023 16:31

    6 ŞUBAT'tan itibaren BORSA YOKSA sayılmalı, böyle zor günde "DÜŞÜRELİM, ALTTAN TOPLAYIP YÜKSEKTEN GÖMELİM"cilerin PEŞİNE DÜŞMENİN tam zamanıdır SPK! Haydi vazifebaşına, vatana, vatan evlatlarına YAMUK yapanı YAKALA, acımasız cezayı ÇAKSANA!..

  • Hakan uz11 Şubat 2023 16:12

    6 şubat dahil işlemler iptal edilmeli borsa açılacağı zaman aşağı%2 yukarı %5-6 sınırı getirilmeli yüklü hisse sahiplerinin hisse satışları sınırlandırılmalı en azından paraya ihtiyacı olan insanlar da zor durumda kalmamış olur

  • Bir dost11 Şubat 2023 16:08

    6 7 subat iptal olmali 8 9 10 kapali kaldi. Daha fazla kapali kalmasi ekonomiyi sarsar. Kredili alanlar var kapalilik uzatilamaz

  • HSN11 Şubat 2023 15:57

    Bu haber ana manşet kalmalı

  • Özüyılmaz11 Şubat 2023 15:53

    Şu yazı bile çok geç yazıldı.İnsanlar mağdur edildi,bir daha yatırımcı gelirmi bu borsaya.Bu yazıyı kaldırmayın hergün durmalı sayfada.

  • Rmz11 Şubat 2023 15:52

    Akıl alır gibi değil 400 bin yatırımcı can derdinde vefat etmiş hırsızlara fırsat veriyon bu paralar soyanların çoluk çoçuğundan çıkmayacakmı spk borsa İstanbul iki işlem yapsak incelersin ceza verirsin vbs yaparsın siz dost değilsiniz yatırımcı düşmanısınız Allah bildiği gibi yapsın topunuzu

  • Ali 11 Şubat 2023 15:43

    Borsa kapatıldı, şimdi  ''kapatılmama yüzünden'' panikle düşmüşse, açıldığında yükselerek bunu telafi etmesi gerekir değil mi? o zaman bu neyin yaygarası bu kadar? 

  • Bedir11 Şubat 2023 15:39

    Spk uyuma rahmetli olan insanların belki sağ kalan çocuklarına mirasıydı bu biran önce deprem gününden intibaren iptal et

  • Longman11 Şubat 2023 15:27

    deprem günü borsada işlem yapmakla uğraşmış, zarar yapmış. şimdi de gelmiş vicdan edebiyatı yapıyor.

  • Fehmi mend11 Şubat 2023 15:05

    Hemen deprem sabah ına geri çekilmeli borsa ist Milletin bu kadar acısı varken neden kapatmadınaız beyler kime bu soygun 100 binlerce yatırımcı enkaz altında Ülke top yekün seferber olmuş beyler borsayı kapatmıyor 2 günü de geri verin o garibanlara

  • Hakan uz11 Şubat 2023 14:55

    6 şubat dahil işlemler iptal edilmeli borsa açılacağı zaman %2 yukarı %5-6 ile sınırlandırılmaşı büyük hisse sahipleri satışları sınırlandırılmalı en azından paraya ihtiyacı olanda zor durumda kalmaz

  • ulvi11 Şubat 2023 14:53

    İnsanları yanıltmayın. böyle büyük bir afetten sonra borsa da düşüş kaçınılmaz, 10 gün de kapatsan ,20 gün de kapatsan düşecek, film bi kere oynamış misal aselsan 47 görmüş sen buna 60 dan açarsan buna kim alıcı gider daha???,filmi başa sarar yine aynı oynatırsın, borsa düşer dengesini bulur yine yükselmeye başlar ,doğruları duymak herkesin hoşuna gitmeyebilir kusuruma bakmayın.

  • mart11 Şubat 2023 14:42

    borsayı 1 martta açmakta fayda  var öncesi açmak gene devre kesicileri sağlayabilir.15 şubatta  borsayı yani önümüzdeki hafta 3 işgünü piyasayı isteseler bile açamazlar

  • yedi11 Şubat 2023 14:41

    7 şubatta hacimli ciddi düştü hacim çoktu

  • sıfır11 Şubat 2023 14:40

    işlemler iptal olurmu bilmem ama  çarşamba günü piyasanın açılma ihtmali  0 

  • Numan11 Şubat 2023 14:29

    Kazanma garantili borsa istiyorsunuz 11 Eylül ABD'de borsa yüzde 30dustu kazanma garantili borsa olsa herkes girer

  • Bir durum12 Şubat 2023 18:28

    Kriptocu ergenler biraz akıllı olun! İptal olmaz bunu unutun. 6 sın da ve 7 sin de sattım hesaba geçen para geri verilmez.

  • Mm11 Şubat 2023 15:41

    Salak normal bir günden bahsedilmiyor olağan üstü durum var aptal yetimin hakkınımı yiyeceksin yada öksüzün cuma gününe geri dönülmeli ayın 20 kadar borsa kapanmalı

  • Melih11 Şubat 2023 15:33

    Çimentocu herhalde bu argadaş

  • E.g.11 Şubat 2023 14:26

    SIRADAN GÜNLER YAŞAMIYORUZ DEPREM ŞARTLARINDA BORSA/BİST AÇIK KALMAMALI İŞLEMLER 10 İŞGÜNÜ DAHA ERTELENMELİDİR AKSİ HALDE MADDİ ZARARLAR/DEĞER KAYIPLARI ÖDENMELİDİR

  • Nevzat 11 Şubat 2023 16:11

    11eylul normal birgunmuydu aynı gün açıktı borsa

  • atila11 Şubat 2023 14:11

    çok sevdiğin biri ölünce ister bir gün ister bin gün uyutsalar sonuç aynı olur. borsa risktir ve risk gerçekleşince ağlamak hiç doğru değil. 80 binden 600 bine giderken ohhhh ballı börek yüzde 20-30 düşünce iptal olsun. güçleri yetiyorsa depremi de geri alsınlar iptal etsinler abi??? gerçekleşmiş, hesaplara yatmış işlemi nasıl ve neden iptal edeceksin???? kanunda yeri yok hatta Çarşamba bile iptali skandaldı. saçmalamasınlar işlerine baksınlar para kaybetmek istemeyen faize yatırsın dolar altın alsın...

  • Yaşar 11 Şubat 2023 23:15

    Haydi ve sen herhalde nakittesin can çekişen deprem mağduru neden düşünmesin adı erif

  • A11 Şubat 2023 15:36

    Kardeşim olağan üstü bir durum var anlamanmi zayıf 13.5 milyon insan etkilendi deniyor salak salak konuşuyorsun millet can derdindeyken sen nasıl açığa satış verip kar edersin boğazından nasıl geçiyor o lokmalar normal bir günden bahsetmiyoruz keyfi bir durumda yok aptal

  • Mehmet kurt 11 Şubat 2023 14:06

    Binlerce insan öldü.Bunlar hainler borsayı açık tuttular.6subat dahil geri iptal.edilmelidir.

  • Sel11 Şubat 2023 13:52

    Spk yazdik bakalım ne olacak.sonra YASAL olarak hakkimizi aramamiz lazım.gerekirse mahkemeye basvuru

  • Sel11 Şubat 2023 13:49

    SPK YAPMALI

  • xyz11 Şubat 2023 13:32

    Borsa uzmanlarıymış piyasaları manuple etmekten başka bir halt bildiğiniz yok Her biri kendi portföy durumlarına göre ahkam kesiyor.  İşlerine nsaıl gelirse sallyorlar. 15 Araık sonrası bütün işlemler iptal edilsin ben de böyle istiyprum mümkünse!  Laf olsun torba dolsun!

  • xyz12 Şubat 2023 18:06

    Hakan Uz öküzü duymayan kaldı mı depremi mal mal konuşma!  Sanıyor nusun ki iptal edilince  aşağı hareket duracak.  1 aydan beri sabah yükseltip akşam mal basıyorlardı!  Aklın neredeydi?  Seprem de bunların  işne geldi!  Gerzekliğin alemi yok.  

  • Mustafa boyacı. 11 Şubat 2023 18:12

    6. Şubat dahil işlemler iptal edilsin.

  • Hakan uz11 Şubat 2023 15:34

    Kansız seni siz bukadar soysuzsunuz işde 6 şubatdaki afeti ne olduğunu bile bilmiyorsun dünya kabul etmiş afeti sen 15 aralık diyon beyinsiz

  • Hasan11 Şubat 2023 14:11

    Çimento mu aldın 15 Aralık ne alaka ortadabir afet var 6 şubat boşuna soylenmiyor

  • Yorum11 Şubat 2023 14:06

    Merak etme o işlemlerde tek tek incelenecek zamanı gelince hesap uzmanları sabırsızlıkla o günlerin gelmesini bekliyor

  • Mehmet 11 Şubat 2023 13:29

    6 şubattan itibaren iptal edilmeli enkazın altındaki bir sürü yatırımcı işlem yapamadı balinalar vurdu. Açılması saçma idi. Yorumlara bakıyorum 3 5 cimentocu iptal edilmesin demiş onun harici karda olan yok herkes zarar

  • Ali11 Şubat 2023 13:28

    Bu iptal zaten büyük yatırımcılar için yapıldı. Ky kimsenin umrunda değil.

  • Sedat Bayrakal11 Şubat 2023 13:23

    Herkes elini taşın altına koymuşsa borsa yönetiminde bunu yapmalı. İşlemler 6 Şubattan itibaren iptal edilmeli, en az 5 işlem günü daha borsamız açılmamalıdır.

  • rbbz11 Şubat 2023 13:10

    Ne değişecekmiş?  Yine satışa geçince ne halt edeceksinzi!   Toplu olarak alıma geçme birlikte hareket etme buna benzer stratejiler geliştirmediyseniz spekülatörlere yem olursunuz!  Algoitmik makinelerin hangi birini takip edecekmişler.   Bu aklı verenler şimdiye kadar ne  yapmışlar? Sanki farklı bir şey olacak.  

  • Yorum11 Şubat 2023 13:03

    Viop yön verenler belirlenip yaptılar viop ve spot piyasadaki işlemleri incelenmeli

  • Fikret yokuş11 Şubat 2023 13:02

    Deprem sonrası,borsadaki hesaplarımıza bakmakmı düsünmek bile aklımızın ucundan geçmezken,birileri bunu fırsata çevirmiş.Bu rezilliğin önüne geçilmeli,yapılan yanlış düzeltilmeli.

  • Mağdur 11 Şubat 2023 12:55

    Borsada zarar zarar bide kurumlar vurdu bizi %250 lik faizle bizde deprem etkisi yarattı mahfolduk LÜTFEN BORSA GÜNDEM YARDIMCI OLUNUZ Bİ YARDIMCI OLUN SESİMİZ DUYULSUN

  • Aass11 Şubat 2023 12:53

    Burada ne yapmaya çalışıyorsunuz borsa başından acilmamaliydi. Eger açtıysan yapılmış,hesaba geçmiş işlemi iptal edemezsin böyle bir mantıksızlık olamaz. Borsa yükselirken iyiydi şimdi düşerken depremzedelerin arkasina sığınıp duygu sömürüsü yapmak gerçekten iğrenç...

  • cafer uysal11 Şubat 2023 23:29

    herif doğru söylemiş adını yazsa nolacak yazmasa nolacak insanların acılarını böyle şeylere karıştırmak doğru değil vicdan edebiyatı yapmayın açık olduğu 2 gün para kazansa sesi çıkmazdı kimsenin

  • Cengiz yılmaz11 Şubat 2023 19:22

    Önce şu adını yaz oraya kim olduğunu bilelim

  • VS11 Şubat 2023 12:44

    bi bilaldir çıktı ortaya sen kimsin çık dışarı

  • Yorum11 Şubat 2023 12:41

    Dd sinin altında sürünen tüm hisselere ya patronlar alım yapmalı yada kayyum atanıp tüm yönetime el konulmalı

  • Vurucu Tim11 Şubat 2023 12:41

    Bu milletin gözü sandığımdan daha fazla açmış. Diyecek birşey yok.

  • Yorum11 Şubat 2023 12:38

    Tüm defter değerinin altındaki şirket hisselerinin patronları şirketinin hisse fiyatı defter değerine gelene kadar hisse almalısınız bu şirketlerin mali durumları buna müsait yani yıllarca defter değerinin altında duracak ama şirkette Bi dünya para olacak zaten bu hisse fiyatlarının defter değerinin altında kalması patronlarının marifetiyle oluyor devlet bu şirketleri uyarmalı ve yaptırım koymalı

  • Vd11 Şubat 2023 12:33

    Bu kadar büyük felakette borsa acilirmi iptal olsun deprem sonrası uzatın kapalılık süresini adam enkazın altında sen kağıdına cokuyorsun biraz vijdan

  • İptal edin ve istifa edin, yargı süreci başlatın11 Şubat 2023 12:30

    Borsayı 6 şubattan itibaren iptal edin, 3 Şubat cuma gününü referans alın, milletin hakkını iade edin. Ve istifa edin, bu utançla o makamlarda oturmayin. Sayın Cumhurbaşkanı, bu yetkilileri derhal görevden alsın ve yargı sürecini başlatsın.

  • Dede11 Şubat 2023 12:26

    Tüm halka açık şirketlere hisse alım zorunlulugu getirilmeli bu şart oldu artık acilen bunu yapmalısınız yazık günah yıllardır %1000 kar etti şirketler şimdi ellerini taşın altına sokma vakti

  • Bilal11 Şubat 2023 12:23

    Yaptığınız karlardan zarara mı geçtiniz garibana kitleyemediniz değil mi iptal falan yok kazanırken iyiydi

  • Kaya11 Şubat 2023 12:22

    Spk halka açık sirketlere hisse alım zorunlulugu getir daha sonra bu alınan hisseleri yüksekten sattilarmi deprem bölgelerine bağışlasınlar

  • Gec kalındı11 Şubat 2023 12:20

    Hesaplara paralar yattı insanlar yedi bile imkanı yok bunun 800 milyar tl geri alamazlar t 1 t 2 den cikmadan yapmalari lazimdi

  • Rüstem Öztürk 11 Şubat 2023 12:18

    Bu yapılan depremde yaşam mücadelesi veren onlara yardıma koşan binlerce insanın hakkını yağmalamaktır ve bu durum oradaki yağmacılardan farkı yoktur derhal bu ilgilile görevden alınıp cazelandırılsın ve deprem ulduğu güne döndürülsün

  • Cetin ganioglu11 Şubat 2023 12:12

    Halka arzlara ara verilmeli borsayi dusuren en onemli sebep budur 2 yilda 115 sirket halka arzoldu bu fazladir.halka arz devamettigi muddetce borsa çoker

  • Servet 11 Şubat 2023 12:10

    Anlamıyorum piyasa ve piyasadan limite emrini iptal et bulunduğu rakamdan assagi limit emirlere müsade etme bırak açık kalsın . Çıkarsa çıkar cikmassa en azından düşmez

  • fafa11 Şubat 2023 12:09

    6 Şubattan itibaren iptal edilmesi,küçük yatırımcı için bir teselli olur,ama bu cesaeti kim gösterebilir.

  • N.D11 Şubat 2023 11:50

    Borsanın  altı şubattan itibaren kapatılması gerektiğini BİST yönetimi de biliyordu.Ama bilerek isteyerek kapatmadılar.Hesapları neydi anlamakta zorluk çekiyorum.Çünkü niyetleri kötüydü.Belki vatandaşın parasına çökmek istediler.

  • Ky11 Şubat 2023 12:17

    İptal edilmeli tabi ki bile bile piyasayi çökertmek demek tır bu herkesin satacağı belli yabancı yatırımcı kalmadı zaten yerliyi kg yi de küstürun de kendi kendinize yatirim yaparsınız artik.Piyasayi çökertmek mi istiyorsunuz başarmak uzeresiniz

  • BORSAYI PAZARTESİNDEN İTİBAREN KAPATIN11 Şubat 2023 11:44

    BORSAYI DEPREMDEN İTİBAREN KAPATIN,,DEPREM MADURLARI VAR.BUNUN VEBALİ BÜYÜKTÜR,KUL HAKKI YEMEYİN,,,,,UNUTMAYIN.

  • Faiz mağduru 11 Şubat 2023 11:19

    Allah sizden razı olsun borsa gündem evet çok mantıklı işlemler iptal edilmeli VEDE ŞU KONUYUDA YAZARMISINIZ ARACI KURUMLAR FAİŞ ŞEKİLDE FAİZ TEMERRÜT UYGULUYOR %60 la.LÜTFEN BU KONUYUDA MANŞETLERE TAŞIYIN ÇARŞAMBA İMKB BORSAYI KAPATTI SATTIĞIM HİSSELER GERİ GÖNDÜ HESABIMA BENİM SUÇUM NE %60 faiz vereceğim kuruma

  • fafa11 Şubat 2023 13:31

    Paran yoksa ,başkasının parasıyla ne diye şu ortamda hisse alıyorsun.Kimse önünü göremiyor bu cesareti nereden alıyorsun?

  • Emre11 Şubat 2023 11:12

    Aklı basında birileri varmış şükür

  • Kaçan Grup11 Şubat 2023 11:04

    yapılan işlemi iptal etmek, tamamen yasalara uygun yapılmış kârı iptal etmektir. bu patagonya'da bile olmaz, artık sisteme nasıl güvenebilirsin, en büyük hata bu.

  • Sebahattin YAŞAR11 Şubat 2023 17:27

    Bak hale iptal olmaz diyor geri kafali normal gunlerde bazi hisseler daban yapiyordu veya tavan yapiyordu bunun için hic bir itraz varmiydi şimdi burda bir felaket var haksiz yere kazanclar var ozurlumusun sen neden anlamiyon

  • Aynen11 Şubat 2023 12:23

    Aldığım hisseleri geri almışlar bu nasıl adalet benim rızam olmadan sen nasıl malımı elimden alırsın

  • Vurucu tim11 Şubat 2023 11:40

    Birader sende hiç utanma yok mu? Hangi yasalara uygun? Biraz vicdan. O enkazın altında sen de kalabilirdin. 

  • Erdoğan şahin11 Şubat 2023 10:58

    Borsa işlemleri deprem başlangıçı itibariyle işlemler iptal edilmeli kapalılık süresi uzatılmalı

  • Kadir11 Şubat 2023 10:44

    6 şubatdan itibaren iptal edilmesi mantıklı gün birlik günü belki deprem bölgesinde yüzlerce yatırımcı vardı onlar can derdindeyken bazıları onları soyma derdinde yagmayla aynı eş değerde

  • VS11 Şubat 2023 10:43

    Doğru söylemişler zaten açık kalması yanlıştı spk yönetimi biz ne yaptık deyip istifa etmeli

  • Vatandaş 11 Şubat 2023 10:32

    Çarşamba, Perşembe ve Cuma da taban olacak, kapalılık süresi 10 iş gününe çıkarılmalı. YTD

  • İbrahim Mert 11 Şubat 2023 23:33

    Küçük yatırımcıyı korumak için 1 Marta kadar kapatılmalı.

  • Olsun11 Şubat 2023 12:24

    Olsun piyasa şişik olmasa taban yemez demekki malı yüksekten kitlediler size simdi aglamanız boďa

  • Bülent11 Şubat 2023 10:26

    Spk uyuma borsa gündemin haberine kayıtsız kalma çok haklı iptal edilmeli bencede

  • Salim küçükçınar11 Şubat 2023 22:35

    Borsa süresiz kapatılmalı olagan üstü hal kalkıncaya kadar depremden düzlüğe çıkana kadar