E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa Gündem yazdı, iki dev şirket ‘geri alım’ı başlattı---

Borsa Gündem yazdı, iki dev şirket ‘geri alım’ı başlattı

Borsa Gündem yazdı, iki dev şirket ‘geri alım’ı başlattı
08 Şubat 2023 - 10:30 borsagundem.com

Acı büyük, ölümler ağlatıcı. Ama enkazdan alınan hayatlar sevindiriyor. Artık Türkiye’nin gücü sermaye piyasaları da gülmek istiyor. Borsa Gündem’in borsayı yeniden uçuracak ‘hisseni geri al’ çağrısına 2 dev’den jet yanıt var. İşte o kararlar...

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL

Acı bizim, dert bizim, derman da... Türkiye’yi derinden vuran deprem yarası, her dakika gelen kayıp sayısıyla büyürken, her saat gelen mucize kurtuluşlarla yüreklere moral, yaşam serpiyor.

Türkiye, 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük sarsıntının, yüzlerce artçının yıkımını yerden kaldırmak için topyekün mücadele içinde. Enkazın altına giren cesur kurtarıcılarıyla, ekonomisiyle. Borsa Gündem’in sermaye piyasalarına bomba gibi düşen, SPK’nın aracı kurumlarla kritik zirvesinde gündem olan, halka açık şirketleri harekete geçiren ‘tarihi, hissene sahip çık, ülkene sahip çık’ manşetiyle...

AFAD’cılar, madenciler, itfaiyeciler, gönüllüler, dört bir yandan koşa koşa üzerinden deprem geçen 10 kente dağılmış, saatlere inat hayatlar arıyor. Kara, yağmura, güneşe patlayan çığlıklar gözleri yaşartıyor. Hayat veren eller birbirini kutluyor. Bu günlerin sözde, özde düşmanı yok. Yunan kurtarma ekibi, küçük bir çocuğu yaşama çekmenin sevincini doyasıya, birbirlerine sarılarak kutluyor.

Kağıt gibi yıkılan betonların dibinde, üzerinde, yanında, karşısında çaresiz gözler doluyor. Ağlıyoruz. Hep birlikte...

GELECEĞE GÜVENLE BAKMANIN ZAMANI

Ama şimdi artık o yaşları silmenin, enkaz altındaki her canı nefese döndürmenin gayretini, azmini,  yitirmeden, en az kayıpla çıkma savaşını verirken, ekonomiyi beton afetine kaptırmadan, geleceğe yeni müjdelerle bakmanın da zamanı.

Ekonomi sağlam olursa, Türkiye’nin bugünü de yarına da ‘kağıttan beton’ değil, ‘kaya’ gibi, hiç bir fırsatçı, aç gözlü, provokatör gücün yıkamayacağı ‘beton’ gibi olur.

Dün yaşananlar gösterdi ki, Türkiye’nin yarınlarının en büyük güvencesi sermaye piyasaları, bu asrın felaketinde düzlükte yola devam etmenin çarelerini çoğaltıyor. Otorite kurumlar, geceden gündüze 85 milyona korku yaşatan deprem fırtınasına karşı, ard arda aldıkları kararlarla, cümle aleme ‘ekonomi emin ellerde’ mesajını veriyor.

Bu adımlar, süper devletler ligine dogru emin hedeflerle koşarken yüzüncü yılına hazırlanan Ay Yıldız’ın parlaklığını enkaz karanlığına terk edilmeyeceğinin en büyük kanıtı.

BORSA GÜNDEM ‘TARİHİ ÇAĞRI’YI YAZDI, ŞİRKETLER HAREKETE GEÇTİ, KRİTİK BORSA ZİRVESİNDE KONUŞULDU

Borsa Gündem’in, dün, kamuoyuyla paylaştığı, bu acıya merhem olacak, yatırımcıları, girişimcileri huzur, güven ve heyecan içinde şirketinin yanında yer almaya, ekonomiye destek vermeye devam ettirecek, başta 7.7’lik girdapta endeksi sallantıya uğrayan Borsa İstanbul, sermaye piyasalarını panik havasından uzaklaştıracak, "patronlara tarihi çağrı, hissene, ülkene sahip çık, şimdi geri alım için tam zamanı" haberinin yarattığı büyük etki gösterdi ki, Türkiye’nin hassasiyetlerini kucaklayan ‘halka açık şirketler’ var. İnanıyoruz, hep olacak. Dün 1’di, sabah 2 oldu.  Bugün, yarın, her gün katlanacak.   

Ve Borsa Gündem’in haberi üzerine, herkesin beklediği ‘çok güzel hareketler bunlar’ dedirtecek ilk atak Borsa’nın iki dev şirketinden geldi.

Geri alıma öncülük eden firmalardan Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları (#SISE), 7 Şubat 2023 tarihinde 38,64 TL- 41,54 TL fiyat aralığından (ortalama 39,90 TL) 3.000.000 adet pay geri aldığını açıkladı. Bu alımla birlikte şirketin elindeki payları 57.303.449 adede ulaştı.

İkinci hassasiyet duyurusu KAP’a bu sabah düştü. Türk Telekom (#TTKOM) açıklamasında, “Geri alım için ayrılacak fon, en fazla 500.000.000 TL olarak, geri alıma konu edilebilecek azami pay adedi 2.000.000.000 adet (20.000.000 TL nominal) olarak belirlendi” denildi.

Dün akşam saatlerinde ise SPK yetkilileri ve aracı kurum temsilcilerinin buluşmasında, gündemin önemli anlarından biri Borsa Gündem’in manşetiydi. Halka açık şirket patronlarına ‘tarihi çağrı’mız üzerine, şirketlerin geri alıma yönlendirilmesi konuşuldu

PATRONLAR “TÜRKİYE İÇİN BEN DE VARIM” DİYOR

Büyük ses getiren manşetimizde ifade ettik; deprem için ele ele veren, omuz omuza dayanışma gösteren 85 milyonluk seferberlikte ‘ben de varım’ diyecek, ‘göze girecek’, tüm kalbiyle ortak olacak patronlar, 'geri alım' yapacak şirketler bilmeli ki büyük bir alkışı hak edecek. Ve yarın, acılarını dindirmiş Türkiye, bu sevdalı kararı unutmayacak. Yatırımcısı da girişimcisi de güvenle, ileri görüşle o şirketlerin, o patronların yanında yer alacak.  

Bugün de diyoruz ki, öncü alkışlar Şişe Cam’a, Türk Telekom’a.

Şimdi milyonlarca yatırımcının, ekonomi çevrelerinin gözü, elini taşın altına koyacak diğer patronlarda...

Kritik dönemde patronlara büyük görev

SPK'dan borsa için kritik toplantı: 4 başlık masaya yatırıldı

SPK'dan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle yeni ilke kararları

Günün önemli şirket haberleri 08/02/2023

Borsa depremde kapatılmalı mıydı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 50,70
En Yüksek: 50,60
En Düşük: 48,80
Değişim 4,11 %
FK: 9,07
PD / DD: 1,09
İşlem Hacmi 2.201.102.481
Toplam Adet: 44.103.078
Ağırlıklı Ort.: 49,85
Son Değer: 40,12
En Yüksek: 40,20
En Düşük: 38,90
Değişim 0,60 %
FK: 8,55
PD / DD: 1,43
İşlem Hacmi 815.277.092
Toplam Adet: 20.649.869
Ağırlıklı Ort.: 39,35
YORUMLAR (53)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İbrahim fidan15 Şubat 2023 11:39

    Ben Şanlıurfa'da yaşıyorum Bist yazık ettiniz küçük yatırımcıyı yem ettiniz biz canımız la urğaşırken aç gözlüler ve onlara meydan veren siz yönetim hesap günü vardır deprem öncesine fiyatları getirin ki vicdanınız huzurbulsun

  • Selim akdemir 14 Şubat 2023 23:42

    Devletimiz milletinin yanında olsun ky korunsun 6 7 Şubat işlemler iptal edilsin

  • Investor 14 Şubat 2023 16:33

    Satmadıysanız nasıl zararda oluyorsunuz? Ya da size zorla mı sattırdılar . Çocuk oyuncağı mı burası! O zaman depremden önce ev alanların tapuları derhal iptal edilip paraları geri ödensin. Bunun sonu yok.

  • Mahmut demir14 Şubat 2023 00:11

    bu namusuzlara güvenip parnizi yatirmayin zarada olsa çekilin bu bir soygundur

  • Mızrap BEREKET13 Şubat 2023 14:51

    Ben Hatay'lıyım, 6 şubatta depremi duyar duymaz Ankara dan Hatay'a yola ciktım, Hatay'da bulunan annem, babam ve kardeşlerime sahip çıkabilmek adına ve borsa aklımın ucundan bile geçmedi, bu süre zarfında büyük zararlarım oluştu, SPK orada yaşayan veya oraya koşan küçük yatırımcıyı korumadı malesef yazık ediyorsunuz küçük yatırımcıya, 6 ve 7 şubat işlemleri tamamen iptal edilmeli

  • Yücesoy Orhan 13 Şubat 2023 14:37

    Borsa cuma kapanışa çekilmeli bunu umarım yaparlar yoksa borsa güven kaybediyor birdaha tövbe eden yatırımcı kolay kolay gelmez yetkililer Küçük yatırımcılari koruyun

  • Hacalettin Şener 13 Şubat 2023 14:00

    Allah razı olsun bu aziz mübarek milletin evladı olmak dan gurur duyuyorum içimizde bazı ihanet şebekeleri olsada bunu başaracağız

  • Şerafettin zeyrek 13 Şubat 2023 10:50

    Aç kapa, Aç kapa. Toplum olarak TOPTANCIYIZ. Ak kara. Bunun ortası alaca yok mu var. O zaman güç olanı basarmamiz gerekir. Yani borsayı kapatmadan deprem sabahı önlem alarak açık tutmamız gerekirdi. Yapadik ve kolaya kaçtık. Bundan sorası için ders almalıyız.

  • Ferit Cengiz13 Şubat 2023 00:02

    Benim anlamadığım şu: " SASA " 8.45 artıya geçti diye " SASA " ya bir ay ceza verdiler. Hemen akabinde millet ellerindeki lotları satmaya başladı. " SASA " eksi 9 küsur yapmaya başlayınca kaç gün peş peşe SPK ' nın gıkı bile çıkmadı. Yazıklar olsun ne diyeyim.

  • Erkan Dikimce 11 Şubat 2023 19:53

    Devletimiz bu soyguna dur demeli küçük yatırımcıya bu zulmü kimse yapmaz depremin sabahı olan üstü hal olması gerekiyordu normal olan buydu 6 üzeri depremlerde otomatik olağanüstü hale giriyor o yüzden pazartesiden itibaren kapalı olması gerekiyor küçük yatırımcının hakini kimse yiyemez spk mutlaka bunun çözümü bu şekilde yapmalı.

  • Vatandaş10 Şubat 2023 00:34

    Darısı ihlasların başına

  • Adnan inan12 Şubat 2023 02:32

    Aynı fikrdeyim küçük yatımcı kollanmalı ve borsaya güven artmalı 6 ve 7 şubat ta iptal edilmeli

  • N. Sever09 Şubat 2023 22:44

    Borsa istanbul eşit olmayan şartlarda nasıl borsayı açık tuttuysa .Pazartesi ve salı günkü islemleride gerekirse borsayı 15 gün kapalı tutarak iptal edecek .yada yatırımcının mağduriyetini kendi A.S.DEN KARSILAYACAK VAZIFESINI DÜZGÜN YAPSAYDI.

  • Seyfullah Ak09 Şubat 2023 16:11

    Arkadaşlar burdan yazmakla olmaz hepimiz hazine bakanlığını arayıp bu konuyu dile getirelim.emin olun işe yarar

  • Kaçan Grup09 Şubat 2023 14:48

    borsanın kapatılması anlaşılır, zaten baştan gerekliydi. ancak yapılmış işlemi iptal etmek patagonya'da bile olmaz, bu ciddiyetsiz durumun acısı açılınca çıkar.

  • salı işlemler iptal edilsin09 Şubat 2023 12:02

    en azından salı gunkü işlemler iptal edilebilirdi  teknik olarak müsait di neden iptal etmediler  takası gercekleşmemişdi yöneticiler bu konuya eğilebilirler

  • uğur09 Şubat 2023 11:59

    Geri alım yetmez,temettü hiç çözüm değil.şirketler bedelsiz sermaye artırımları yapması lazım.Borsamız sığlaştı.

  • N.Doğru 09 Şubat 2023 09:32

    Bu ahlâk ve çıkarları uğurlarına Depremi fırsatciliga çevirenlerin kazandıkları paralar çoluk-çocuk ve kendilerine kefen parası olsun bist başındaki yönetim de bunlara çanak tutuyor allah havale ediyorum.Kiniyorum.

  • Kiraz Çınar13 Şubat 2023 23:53

    Allah belalarını versin bütün birikimi gitti

  • Mehmet DEMİRCİ 09 Şubat 2023 08:24

    Spk uyuyor ülke yangın yerinde vatandaşlarımız can derdinde yaşam muc.vermektedunya basını bile büyük felaket diye dile getiriken anında önlem almak varken Küçük yat adeta ceza kesilmektedir spekler bu durumdan çıkar sağlamakta ahlak ve vicdan yoksunu şeref yoksunu adi kişiler adeta avuçlarını oluşturup ne kadar nemalaniriz diye hesap yapar olmuslar. Siz syn yönetim o koltukta vahim tabloyu seyretmek icin mi göreve getirdiler.milli olan değerler etmektedirler hafta yas ilan edilmiş bayraklar yarıya indirilmiş insana saygı adına daha birinci gün en azından on gün kapatılması gerekidi yönetici kimdir anında karar alabilen cesurca uygulama yapan uygulayan demektir.

  • Adil 09 Şubat 2023 00:28

    ne çektiyse ülke bu canbaza bak malı götürcülerden çekti.Geri alımlarla bir kaç para babasının malları nakte çevriliyor görüyormusun şirket sahibi alıyor sende al hikayesi ile kuçük yatırımcıya hisseye gel gel  yapılıyor.

  • Yvz3508 Şubat 2023 23:18

    Ohal sonrası sayılmalı bogle insanları kurtarmakla olmaz günah 400 bin enkaz altındaki yatırımcıya en azından salı günüde iptal olmalı

  • geçmiş olsun 08 Şubat 2023 22:46

    acı büyük Allah tekrar ettirmesin lakin paranın da bir değeri yokmuş ev , araba, herşey bir anda elden gidiyormuş. on bin yada 50 bin kaybetsen ne can gitmiş malın geride kalmış ne yapacaksın sevindiğim ve gurur duyduğum tek şey vardı bu ülke bir bütünmüş halkı bir bütün halkı tek insan halkı tek yürekmiş birinin canı yandı mı halkın canı yanıyormuş diyorum ki iyi ki bu ülkede doğdum ve şükrediyorum bu mübarek halkın bir ferdiyim, şükürler olsun

  • Oehan08 Şubat 2023 20:22

    Pazartesi ve salı gününden itibaren sayılsın.

  • Cihan Buçaklar 08 Şubat 2023 19:48

    Tabiri kapatılmalıdır, hem de depremin ilk saatlerinde kapatilmaliydi

  • Yüksel han 08 Şubat 2023 19:10

    Küçük yatırımcının cebinden %20 kim çaldı Araştırılıp fırsatçılık yapanı yaptıranı göz yumani domaltıp cezasını vermeli

  • Müşerref 08 Şubat 2023 17:57

    Ptesi kapatılması gereken borsa bugunmu kapatiliyor utanmaniz lazım gözünüzü toprak doyursun kendim için uzulmuyorum ama vefat eden göçük altında kalan insanlar var onların yakınları var onların parasının üstüne nasıl cokersiniz yapanci yatirimci yok onlar kaçtılar zaten söyleyecek bişey bulamıyorum size çok yazık cokkk

  • Kuti 08 Şubat 2023 17:43

    Bence sayı artmalı özellikle lokomotif hisseler için,yoksa ağzı salyalı balinalar bunun intikamını almak isteyebilir, bir günlük te olsa dümenleri bozuldu,bu kadar hacimle borsamı çakılırmış,,

  • Peak08 Şubat 2023 17:39

    2 günlük işlemler iptal edilmelidir, ülke felaket ile sarsılmış sen borsayı açık tutuyorsun hangi akla ziyan

  • Alp Ertunga08 Şubat 2023 17:25

    Arkadaşlar hissesine böyle günlerde destek olmayan açgözlü patronların hisselerini almayalım.İddia ediyorum onlar satmasın borsa böyle düşmez...Ben bundan sonra böyle seçim yapacağım...

  • Yorum08 Şubat 2023 17:09

    bu aztek 38 TL yi görmüş ky perişan olmuş şimdiye kadar vicdansızlar bu güne kadar beklemiş

  • Yorum08 Şubat 2023 17:07

    Aztek teknoloji ve almad geri alım kararı aldı

  • AYEN ENERJİ08 Şubat 2023 17:04

    Ayen Enerji Patronu 42 tl den 6 milyon lot mal sattın bari 1 milyon lotunu geri al..

  • Boşversene14 Şubat 2023 21:22

    Tek kelime ile haram olsun

  • Gercek08 Şubat 2023 16:37

    İhlas holdingin patronu mucait bakalım alacak mı. Hiç zannetmiyorum ama belki vicdan gelmiştir biraz bu olaydan sonra

  • Yakup Kaya09 Şubat 2023 21:25

    Ölü Gözünden Yaş Çıkmaz Bunu Mücahit de Bilir.

  • Uğur göçmen 08 Şubat 2023 16:29

    Milletin Anasını ağlattılar paralarını ellerinden aldılar şimdi de alttan mal mı alacaklarmış alkismi tutalım Allah hesap sorsun insallah

  • efe108 Şubat 2023 14:15

    bu yatirim finans ki oda iş bankasi iştiraki gecen de iş bankasi sirf siyasi baskı olsun diye yapilan rekor satişlar bunun hesabi sorulmayack mi?

  • Adem tekin14 Şubat 2023 09:49

    Borsanın içinden geçen son iki gün halk ve vakif

  • aç gözünü09 Şubat 2023 12:05

    boş konuşıyosun efe kafanda oluşan o negatif algıyı sil artık aç gözünü hala aklet meyecekmisiniz

  • Cem08 Şubat 2023 13:12

    Borsanin düşüşüne çare bulunmalı. Bu kadar kısa süre içinde bu kadar düşüş hiç mantıklı değil. Hemde normal günlerde olan işlem hacimlerin çok çok altinda işlem hacimleri ile oluyor. Normalde 600 milyon işlem hacmi ile yerinde sayan hisse bugün 100 milyon işlem hacmi ile %10 aşağı kapatması hiç normal değil. Birde bunu depremden bu yana hergün aynı şekilde aşağı gitmesi hisselerde baya değer kaybina yol açtı. 4-5 gunde Bazi hisselerde %30 bazısında %50 düşüşler oldu. Borsa yonetimi olağandışı fiyat hareketkeri nedeniyle 3 şubat tan başlayarak borsadaki tüm işlem hacimleri durdurup iptal edebilir mesela,. 3-13 şubat arasindaki tüm işlemleri iptal edebilirler. 3 şubat taki fiyatindan (deprem oncesindeki fiyatını baz alarak) tek fiyat olarak 13 şubat ta tekrardan işleme açabilirler mesela. Kayıpların önune geçmek bu zamanda çok önemli. Küçük yatırımcı panikleyip satıyor

  • Tarceva tablet08 Şubat 2023 12:20

    Afet oldugu zaman kapatacaklardı paramızı çaldıktan sonra kapatıyorlar yardım yapacaz paramız borsada buda fırsat oldu onlara egerAllah varsa görsün zehir zıkkım olsun paramı kurtardıkdan sonra yurtdışı borsalarında degerlendirecem alayı hırsız bunlae

  • Özüyılmaz08 Şubat 2023 11:45

    Borsa da işlemlerin durdurulması yetmez Bugün ki işlemler iptal edilmeli.

  • Halil08 Şubat 2023 11:41

    Bırak sende yahu sanki patron hissesi onlar.

  • bravo08 Şubat 2023 14:04

    çok doğru tespit

  • Ali veli08 Şubat 2023 11:11

    Borsayı komple kapatın Türkiye'de olmasın benim paramı çalın şerefsizler ama borsadaki şirketleri de kapatın madem vatandaşın parasını calacaksaniz..hepiniz defolun memleketten bu ülkenin hırsıza ihtiyacı yok!!!

  • Yorum08 Şubat 2023 11:08

    Şimdi borsa kapandı ya tüm patronlar geri alım haberi gönderir biz şirketimizin arkasındayız diyecekler

  • Yorum08 Şubat 2023 12:23

    Galibi en başa yazacaktın o borsaya ky yı düdüklemek için kote olmuş

  • Çakallar 08 Şubat 2023 12:16

    Çakal patronlara gün doğdu , Riza, Mücahit , Galip …..

  • Ferhat kuru 08 Şubat 2023 11:05

    Burda milleti zarara uratiniz size yazıklar olsun

  • Mustafa kaya 08 Şubat 2023 11:05

    Dunyada ,Boyle bir depremde bir tek Bist acik kalir .Yandaslar zenginlesti ,halk soyuldu.kapatilmaliydi borsa.

  • adem08 Şubat 2023 10:57

    İNŞALLAH  TEZ ZAMANDA KAZANDIKLARINIZ  KEFEN PARASI OLSUN 

  • A.Yavuz10 Şubat 2023 10:21

    Amin...Amin..Amin...