E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBu dönemde hisse senedi alım satım kılavuzu---

Bu dönemde hisse senedi alım satım kılavuzu

Bu dönemde hisse senedi alım satım kılavuzu
26 Şubat 2022 - 14:10 borsagundem.com

Artan riskler hisse senedi piyasalarında dalga boyunun artmasına neden oluyor. Analistler ise bu dönemde doğru sektör ve hissede olanların her zaman kazanacağını öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ
Enflasyon, faiz artırımı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin petrol fiyatlarının varil başına 100 doların üzerine çıkmasına, artan enerji fiyatları hisse senetleri piyasalarında kırmızı bayrak sayısını artırdı.

BIST 30’da hisselerin hareketli ortalamaları

 Avrupa'nın en büyük varlık yöneticisi olan Amundi'de Yatırım Baş Sorumlusu Vincent Mortier de dahil olmak üzere stratejistler, yükselen enflasyon rakamlarını petrol fiyatlarındaki artışın daha da körükleyeceğinin altını çiziyor. Son gelişmelerin ışığında küresel ekonomide stagflasyon riskinin de gündeme olduğu belirtiliyor.

Getiride son bir haftanın öne çıkan hisseleri

BORSADA YENİ YATIRIM STRATEJİLERİ

Küresel ekonomilerde değişen şartlara bağlı olarak
Bloomberg’in fon yöneticileri ve stratejistlerden derlediği yeni dönemin yatırım kılavuzu şöyle:
Bank of America Corp analistleri yükselen enerji fiyatlarını "şok" olarak değerlendiriyor. Bunun da Avrupa piyasaları üzerinde büyük baskı oluşturması bekleniyor. BofA'dan Goldman Sachs Group Inc.'e kadar olan stratejistler AB merkezli şirketlerden uzak durulmasını öneriyor.

Enerji, petrol, maden ve emtia hisselerinde önemli yukarı harekelerin yaşanması bekleniyor.
Avrupa borsalarından çıkacak paranın bir kısmının İngiltere’ye yönelmesi bekleniyor.

Borsada hacim 41 milyar lira oldu

Doğalgaza alternatif arayışı nedeniyle yenilenebilir enerji ve bu alanda üretim yapan şirketlerin hisselerinin daha yoğun talep görmesi bekleniyor.

Özellikle de son dönemde kötü performans sergileyen Avrupa borsalarında Yenilenebilir Enerji Endeksi bu hafta %10'dan fazla yükselişe dikkat çekiliyor. Güneş enerjisi şirketi olan Sunrun Inc. Perşembe günü %22 ile Temmuz 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı ve dünyanın en büyük güneş modülü üreticisi Longi Green'in hisseleri Cuma günü, ABD'nin görünümünü iyileştirme beklentileriyle yükseldi.

Borsa için kritik tarih 31 Mart

 JPMorgan Chase & Co.'nun enerji krizinin ortasında Exxon Mobil başta olmak üzere enerji şirketlerini önerirken, petrol ve gaz, S&P 500 endeksinde bu yıl şimdiye kadarki en iyi performans gösteren sektör oldu. Rusya’nun Ukrayna’yı işgalinde sonra bölgede silahlanma çalışmalarının hızlanacağı ve orta vadede savunma sektörü hisselerini avantajlı konuma geleceği belirtiliyor.

Borsada yükseliş trendi kırıldı mı?

Yeşil yatırımcılar neden kirli şirketleri satın alıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Domat27 Şubat 2022 07:09

    Hangi Anal istler onlar takozfende 650 milyon kar bekleyen ama 350 milyon zarar gelmesine rağmen al tavsiyemizi koruyoruz diyen Anal istler mi,ben almayayımda siz isterseniz dibine kadar alın Anal istler.