E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsada yükseliş trendi kırıldı mı?---

Borsada yükseliş trendi kırıldı mı?

Borsada yükseliş trendi kırıldı mı?
26 Şubat 2022 - 08:37 borsagundem.com

Savaş, yükselen enflasyon, faiz artırımları, yüksek enerji fiyatları ve giderek azalan risk iştahı piyasalar kritik bir döneme giriyor?

Pandemi sürecinde rekor üstüne rekor kıran borsalar 2022 yılına sıkıntılı başladı. Yıllık bilançolara tutunmaya çalışan borsa endeksleri Ukrayna-Rusya savaşıyla yeni bir sarsıntı yaşandı. Savaşın şoku kısa sürede atlatıldı ama hala çok sayıda belirsizlik söz konusu…

Moody's Rusya ve Ukrayna'yı incelemeye aldı

Halka arzlar tüm hızıyla devam ederken yatırımcıların daha dikkatli olması gereken bir dönem başlıyor. Borsaya para girişi her geçen gün azalırken, halka arzlar ve bedelli sermaye artırımlarıyla paranın bir kısmı da dışarı çıkarılmaya devam ediliyor. 2021 yılında yaşanan pozitif dalganın bu yıla yansımayacağı ilk iki ayda ortaya çıktı. Bir de önümüzde faiz artırımları ve 2008 yılından bu yana piyasalara verilen paranın geri çekilmesi dönemi başlayacak. Artan enflasyon ısınan ekonomilerin soğutulması çalışması ve yüksek enerji fiyatları bu yıl ekonomi gündemine meşgul edecek konular olarak görülüyor.

Borsada toparlanma çabası

 Son yaşanan sert dalgalanmalardan sonra yatırımcıların en çok merak ettiği “Borsada kritik seviyeler neresi?” sorusuna yanıtı Ufuk Korcan Dünya’daki köşesinden veriyor:
“Savaş haberiyle birlikte 18 Ekim 2021 tarihinde 1.404 puan seviyelerinden başlayan yükseliş trendi aşağı yönlü kırıldı. Şu an için en kritik destek 1.837 puan seviyesinde. Endeks şimdi bu seviyenin üzerinde almaya çalışacak. Başarılı olamazsa 1.758 puan desteğine kadar geri çekilme riski var. Bu noktanın altında ise trend desteği olması açısından da önemli olan 1.720 desteği bulunuyor. Bunun yanında yaşanan sert düşüşle birlikte 1.979-1.953 puan aralığında bir ‘boşluk’ oluştu. Bir tepki hareketinin gelmesi durumunda öncelikle olarak bu boşluğun dolması beklenebilir. Ancak endekste bir rahatlama için tekrar 2.062-2.100 bandının üzerine çıkılmalı.”

Yeşil yatırımcılar neden kirli şirketleri satın alıyor?

DOLARDA KRİTİK SEVİYE NERESİ?

Korcan’ın döviz kuruyla ilgili tahmini ise şöyle:
“Dolar/TL paritesi Rusya-Ukrayna gerginliğinin savaş durumuna dönüşmesiyle sert bir yükseliş yaşadı. Gerginliğin parite üzerindeki etkisi 04 Şubat 2021 tarihinde 13.54 TL seviyesinin yukarı kırılmasıyla görülmüştü. Savaş durumu ile 13.95 TL seviyesinde bulunan direnç noktasının üzerine çıkıldı ve 14.61 TL direnci test edildi. Ancak tekrar 13.95 TL seviyesinin altına gelinmesi olumlu. Zira bu noktanın üzerinde kalıcı olunması paritenin sırasıyla 14.61-14.83 ve 15.73 dirençlerini kırmasını tetikleyebilir. Olası geri çekilmelerde 13.95 TL seviyesinin altında kalınması kısmi bir rahatlama getirdi. Ancak en önemli nokta 13.62 TL trend desteği. Bu seviyenin üzerinde kalınması durumunda trendin yukarı olduğu söylenebilir.”

Putin'in 'masa' yanıtı piyasalarda heyecan yarattı

TCMB piyasayı 76 milyar TL fonladı

Wall Street borsaları savaşın ortasında nasıl geri döndü?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yap bi çay26 Şubat 2022 17:47

    Sadece bir gün önce tabanda satılmayı bekleyen ama alıcısı olmayan onbinlerce lot vardı hatta milyon adet,aaaa o da ne ertesi sabah birden bırak satmayı almak için sıraya girdiler,sonra bunun adına yatırım vs deniyor açık açık kumarhanedir ne yatırımı sanki savaş çıktı ve bitti bir günde pazartesi ne olur? Uzlaşmaktan vaz geçtiler putin devam dedi o zaman bu durumda cuma alanları pazartesi yine terste bırakacaklar adınada testere diyorlar yanlış tarafında kalmak sermayeden olmak demek onun için hiiç bulaşmam kenarda beklerim.

  • Yorum26 Şubat 2022 16:12

    Bu arada modiys önce avrupayı incelemeye alsın birde Rusya da lüks tüketim azalır ukrayna da da öyle ama Avrupa gaz yakıp ekmek yemek zorunda o sebeple AB ülkeleri için yüksek fiyatlı gaz var gelecekte

  • Yorum26 Şubat 2022 16:09

    Bu savaş 10 gün sürmez ne rusya nede batı bunu göze alır 10 güne kadar Rusya ele geçirdiği yerleri pazarlık masasında koz olarak masaya koyacak eğer bu pazarlığa kadar yönetim değişir ise Rusya istediğinin tamamını almış olacak bu olmaz ise pazarlık masasında zelinskiye baybay yapacak yeni bir yönetim isteyecek Rusya yanlısı olacak ve işgal ettiği toprakları bu şartla bırakır çıkarım diyecek Rusya ukraynayı istese düm düz ederdi ama böyle kanlı bir savaş istemiyor çünkü gelecekte birlikte barış içinde yaşayacağı kardeş halkı çokta incitmek istemiyor emin olun eğer ukrayna halkı yerine başka bir millet olsaydı sokakta gördüğü tüm insanları vururdu halkı statlarda topladı açık alanda tehtit olmaktan çıkarırdı ve koz olarak kullanırdı

  • BORSACI26 Şubat 2022 12:38

    acımasız piyasa dolandırıcısı patronlarımız onlar elinden gelse küçük yatırımcının gırtlagındaki lokmayı bile alacak kadar aç gözlüler malesef ülkemizde bu yöneticiler saraylarda karşılanıp insan sıfatı veriliyor bu sarmal durmalı galip öztürk,rıza kutlu ışık, mücahit örenden hesap sorulmalı varlıklarına el konup şirketlerine kayyum atanmalı.

  • Ben26 Şubat 2022 12:03

    Paranizi betona gommeyin, oturdugunuz ev disinda almayin, teknoloji, bilisim, sanayi, tarim, hayvancilik alanlarindaki yatirimlar ulkeyi guclu kilar, aksi durumda o betonlar sadece dusman fuzelerinin hedefi olacaktir.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ26 Şubat 2022 11:50

    borsa hep dolar üzerinden hesaplanır. 1,4 $ al 2 dolar dan sat.mart ayında borsaya hep satış gelmiştir.nisan ayının ortalarında durumlara bakmak lazım.

  • Sabah patates açacak26 Şubat 2022 09:56

    Trend falan kalmadı dünkü dönüş çabası güzeldi ama her güzelin bir sonu vardır ulaşım bile savaş yokmuş gibi geri döndü pazarteside terse dönecektir cuma günü savaşa ara verildi ptesi devam.