E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda tarihi fırsat hangi sektörlerde?---

Borsalarda tarihi fırsat hangi sektörlerde?

Borsalarda tarihi fırsat hangi sektörlerde?
09 Ekim 2020 - 15:15 borsagundem.com

ABD borsalarında volatilitedeki yükseliş yatırımcıları ürkütse de ekonomik geri dönüş yeni fırsatlar sunmayı sürdürüyor. Riskli fon yöneticisi Thomas Hayes mart ayı rallisinde geride kalan sektörlerde bir neslin en büyük fırsatı olduğunu öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalarda volatilite yükselişlerinin devam etmesine karşın hisse senetleri yatırımları için yeni bir fırsat penceresi aralanıyor olabilir. Riskli yatırım fonu şirketi Great Hill Capital’ın Başkanı Thomas Hayes’e artan volatilite ve borsalardaki belirsizliğe rağmen müşterilerine paralarını yatırıma çevirmelerini tavsiye edip etmediği sorulduğunda agresif bir evet cevabı alınıyor.

Ancak Hayes bu yılın en kayda değer yükselişini gösteren Alphabet, Amazon, Tesla, Facebook, Apple gibi teknoloji hisselerine yatırım yapan sürüyü takip etmiyor. Riskli yatırım fonu yöneticisi ilerideki büyük kazançların farklı yerlerde olduğuna inanıyor.

Hayes borsa uzmanlarının piyasa öngörülerinin paylaşıldığı “Hedge Fund Tips” blogunda, “Bu durum, korona virüsün ‘evde kalma’ döneminde geride bırakılmış yavaş kalan sektörlerin bazıları için bir neslin fırsatı. Şimdiyse kovid krizinin 'yeniden açılma' dönemine başladığımıza göre, devam eden tedavi yöntemlerindeki iyileştirmeler ve aşılar öncesinde pozisyon alma fırsatları oldukça fazla” ifadelerine yer verdi.

Hayes sanayi, malzeme, ulaşım ve finans sektörleri gibi döngüsel alanlara dikkat çekiyor. Bu sektörlerin aşırı alım yapılan teknoloji hisselerine göre daha iyi performans göstereceğini belirten Hayes portföylerin teknoloji hisseleri tercihlerini azaltmaya devam etmesini beklediğini belirtiyor.

Riskli fon yöneticisi, “Bu iyileşme emlak ve döngüsel sektörler liderliğinde gerçekleşecek. 85 milyon Z kuşağı kovid’in yayılma hızını arttırmasıyla emlak sektörü çağına pozisyon aldı. Hepsinin ötesinde düşük faizler finans sektörüne destek oluyor ve kentsel göç artan bir trend haline geldi. Bu trend daha yeni başladı” görüşlerini paylaşıyor.

Tüm bu gerekçelerden dolayı Hayes değişim beklentisiyle mart ve nisan aylarında inşaat şirketlerine yönelmesinin ardından son aylarda banka hisselerini satın aldığını belirtiyor. En çok tercih ettiği hissenin Wells Fargo’nun banka hissesi olduğunu belirten Hayes, şu ifadeleri kullanıyor:

Kredi genişlemesi olmadan sürdürülebilir bir iyileşme olamaz

Riskli fon yöneticisi Wells Fargo tercihinin S&P 500’de “en nefret edilen hisse” olmasından ileri geldiğini belirtiyor.

Hayes rotasyon beklentisinin S&P 500’ün kazanç tahminleri ile uyumlu olduğunu söylüyor. Riskli fon yöneticisi "S&P 500’deki çoğu döngüsel sektörler çok daha hızla büyüyecek, teknoloji hisseleri yarı hızında bir kazanç büyüyecek" tahminlerinde bulundu. Hayes, “Yeniden açılmalar ticaretteki bilançoları tersine döndürmeye sürdürdükçe kısa vadeli zayıflıklardaki avantajı kullanmaya devam edeceğiz. Bu süreç doğru konumlandırılmış olanlar için ani ve anlamlı olacaktır” dedi.

Morgan Stanley'den 7 milyar dolarlık satın alma

 

JP Morgan'dan 'Bir süre nakitte kalın' uyarısı

 

Türkiye'de yatırımda öncelikler belirlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)