E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMorgan Stanley'den 7 milyar dolarlık satın alma---

Morgan Stanley'den 7 milyar dolarlık satın alma

Morgan Stanley'den 7 milyar dolarlık satın alma
09 Ekim 2020 - 14:26 borsagundem.com

Morgan Stanley, E*Trade'in ardından Eaton Vance'i 7 milyar dolara satın aldığını duyurdu

Morgan Stanley'nin CEO'su James Gorman'ın en son gerçekleştirdiği iki büyük anlaşma, y kuşağı ve diğer bireysel yatırımcıların peşinden gitmek için E*Trade Financial Corp. ve şimdiyse Perşembe günü açıklanan 7 milyar dolarlık varlık yöneticisi Eaton Vance Corp.'un alınması, kriz sonrası dönemde Wall Street'in büyük bankaları arasında kaydedilen en büyük satın almaları oluşturuyor.

Her ikisi de 10 ay kadar kısa bir süre içinde gerçekleştirilen alımlarla birlikte Morgan Stanley'nin servet ve varlık yönetimi grubu, bankanın Wall Street'teki esas faaliyetlerini gölgede bırakacak. Morgan Stanley'nin servet birimiyle yükselen ve bu yıl diğer Wall Street devlerini geride bırakan hisse performansından destek bulan Gorman, Eaton Vance'in kabaca 500 milyar dolarlık varlığını kazanmak için ödediği yüzde 38 primin değdiğini söyledi.

Bloomberg Television ile Perşembe günü gerçekleştirdiği mülakatta "Bunun için iyi bir para ödedik, bunu saklamıyorum." diyen Gorman, harika şirketleri ucuz fiyata almak isteyen birçok kişi tanıdığını, ancak sonunda hiçbir şey alamadıklarını söyledi.

Kariyerine avukat olarak başlayıp McKinsey & Co.'da danışman olan ve sonrasında bankacılığa yönelen Gorman, Morgan Stanley'de riski düşürmek için gereken neyse onu yaptığını, Wall Street'in kararsız servetine bağımlılığını azaltarak, on yıl önce devraldığı yatırım bankasına daha az benzeyen bir şirket ortaya çıkardığını söylüyor.

Artık şirketi güçlendirmeyi tamamladığını belirten Morgan Stanley'nin CEO'su, E*Trade ve Eaton Vance ile entegrasyona odaklandığını belirtti. Gorman, "Daha fazla yapmıyoruz. Yatağımızı hazırladık ve artık uzanmak istiyoruz." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)