E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan'dan 'Bir süre nakitte kalın' uyarısı---

JP Morgan'dan 'Bir süre nakitte kalın' uyarısı

JP Morgan'dan 'Bir süre nakitte kalın' uyarısı
09 Ekim 2020 - 10:57 borsagundem.com

ABD Seçimleri ve ikinci teşvik paketinin geçmemesi sebebiyle Wall Street’te oluşan endişe verici atmosfer JP Morgan Securities’in yatırım tavsiyelerinde korumacı davranmasına neden oluyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de korona virüs teşvik paketine ilişkin umutların azalmasıyla birlikte yatırım uzmanları da portföyleriyle ilgili kararlarında önemli değişiklikler uygulamaya başladılar. JP Morgan Securities’in Genel Müdürü ve Finansal Danışmanı Colleen O’Callaghan teşvik paketinin Washington’dan geçmemesinin oluşturacağı domino etkisinin Wall Street için en büyük risk olduğu konusunda uyarıyor.

O’Callaghan CNBC’deki röportajında zengin müşterilerinin portföylerindeki nakit pozisyonlarını arttırdıklarını belirtti. JP Morgan danışmanı, “Yapmaya çalıştığımız şey bu sermaye yatırımlarının bir kısmını azaltmak ve bir süre nakitte beklemek” ifadelerini kullandı.

3 milyar dolardan fazla varlık yöneten O'Callaghan, Barrons'un en iyi 20 kadın mali danışmanlarından ve ABD’nin en büyük 50 özel varlık yönetimi takımından birini yönetiyor.

Uzun vadeli bir yatırımcı olarak, O'Callaghan'ın hedefi piyasadaki günlük manşetleri ve volatiliteyi ayarlamaktır. Ancak borsa uzmanı şu anda piyasadaki en önemli gündemin teşvik paketi ya da paketin eksikliği olduğunu kabul ediyor.

O’Callaghan, “Müşterilerin varlıklarını bir miktar yeniden dengelemek, hisse senetlerinin bazılarını geri almak, nakit pozisyonunu artırmak ve bir miktar beklemek sağduyulu bir adım. Teşvik paketini gerçekten görmemiz gerekiyor. Eğer bu teşviki görmezsek daha fazla volatilitenin olacağını düşünüyorum” görüşlerine yer verdi.

Borsa uzmanı paketteki gecikmenin en büyük etkisinin tüketicilerin üzerinde olduğunu ve tüketici harcamalarının ABD gayrisafi yurtiçi hasılasının yaklaşık üçte ikisini oluşturduğunu belirtiyor. O’Callaghan, "Bu insanlara çek vermemiz lazım ki onlar için de bu zor zamanları atlatmak için bir gelir olabilsin" diyor.

ABD’de alışveriş sezonu yaklaşırken, O'Callaghan riskleri arttığını düşünüyor.

JP Morgan finans danışmanı, perakende satışların %30’undan fazlasının dördüncü çeyrekte geldiğini hatırlatıyor ve “Tüketicilerin dışarıda olmasına, harcama yapmasına ve tatil alışverişi yapmasına ihtiyacımız var” diyor.

O’Callaghan ekonomik iyileşme sürecinin ve Beyaz Saray’ı kimin kazanacağının açıklık kazanmasıyla birlikte biriken nakdi yeniden yatırıma yönlendireceğini belirtiyor. O'Callaghan, "Kesinlikle, Mart ayında yaptığımız gibi bu durumdan yararlanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

UBS’ten yatırımcılara ABD Seçimleri yatırım rehberi

 

Küresel piyasalar pozitif görünümünü koruyor

 

ABD borsalarına teşvik paketi dopingi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)