E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalar seans sürelerini kısaltmıyor ---

Borsalar seans sürelerini kısaltmıyor

Borsalar seans sürelerini kısaltmıyor
01 Temmuz 2020 - 14:28 borsagundem.com

Avrupalı yatırımcıların borsalardaki seans sürelerinin kısaltılması talebi şimdilik gerçekleşmeyecek gibi gözüküyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa'nın en büyük borsaları seans sürelerini kısaltma teklifini reddederek yatırımcıların daha iyi bir iş-yaşam dengesi sağlama hayallerini baltaladı.

Avrupa’nın en büyük borsalarından biri olan Deutsche Boerse AG ve Euronext NV’yi temsil eden Avrupa Menkul Kıymetler Borsaları Federasyonu (FESE), geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada borsalarda seans süresinin kısaltılmasının borsalara zarar vereceğini söyledi.

FESE Genel Müdürü Rainer Riess yaptığı açıklamada, “Kovid krizi, yatırımcıların şeffaf fiyat oluşumuna ve günün erken ve geç saatlerinde ticaret yapma esnekliğine ihtiyaç duyduklarını gösterdi.” dedi.

Riess ayrıca yüksek likidite nedeniyle Asya ve ABD borsalarıyla çakışmanın çok önemli olduğunu düşünüyor.

Bu açıklama Londra Borsası’na danışmanlık hizmeti veren Avrupa Finansal Piyasalar ve Yatırım birliği ortak yayınladıkları bildiride, borsalarda seans süresinin kısalmasının çalışanların esnekliğini artıracağını ve artan hacimle birlikte daha fazla bireysel yatırımcının borsaya gireceğini savunmasından sonra geldi.

Seans süresini kısaltma kararı alan Euronext Mart ayında planladığı değişikliği ölümcül korona virüs pandemisinin getirdiği yıkıcı etki sebebiyle 30 Haziran’a ertelemişti. Euronext yöneticilerinin FESE’nin kararına uyacağı düşünülüyor.

Borsacılar seans saatlerinin kısaltılmasını istiyor

New York Borsası'nda seans salonu yeniden açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)