E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsacılar seans saatlerinin kısaltılmasını istiyor---

Borsacılar seans saatlerinin kısaltılmasını istiyor

Borsacılar seans saatlerinin kısaltılmasını istiyor
02 Haziran 2020 - 10:43 borsagundem.com

Londra Borsası’nın işlem süresinden şikayet eden borsacılara göre seans süresinin kısaltılması borsalar açısından daha faydalı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra Borsası’na danışmanlık hizmeti veren Avrupa Finansal Piyasalar ve Yatırım birliği ortak yayınladıkları bildiride, borsalarda seans süresinin kısalmasının çalışanların esnekliğini artıracağını ve artan hacimle birlikte daha fazla bireysel yatırımcının borsaya gireceğini savundu. Böylece erkek egemen bir alan olan borsalarda “çeşitlilik” sağlanabilir.

Bildiride ayrıca aşırı uzun çalışma saatlerinin sektörde çalışanların psikolojisini de bozduğu öne sürüldü.

Londra Borsası’nın yöneticileri ise kısalan saatlerin Avrupa’nın geri kalanıyla uyum problemlerini beraberinde getireceğini ve daha fazla bireysel yatırımcıların borsaya girmesi gibi beklentilerin gerçekçi olmadığını savundu.

Borsa süresini kısaltma kararı alan bir diğer Avrupa borsası olan Euronext ise Mart ayında planladığı değişikliği ölümcül korona virüs pandemisinin getirdiği yıkıcı etki sebebiyle şimdilik 30 Haziran’a uzattı.

Borsaların işlem süresinin kısalması işlem hacmini artırıp artırmayacağı tartışması borsa yöneticileri ve aracı kurumlarının arasında süregelen bir tartışma halini aldı. Genel olarak borsa yöneticileri seans sürelerinin kısalmasının işlem hacmini artırmayacağını düşünürken, aracı kurum ve bankalar tersi yönünde fikir beyanında bulunuyor.

Borsa İstanbul yükselişini sürdürüyor

Ucuzlamış hisseler yatırımcılar için fırsat

ABD protestoları küresel risk iştahını bozar mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kabul Müdürü02 Haziran 2020 21:49

    Borsada saat indirimi kabul edilemez

  • Emrah02 Haziran 2020 21:15

    Düşüncemi yazdım.Neden borsa sabah 10:00 açılıyor?Bankalar sabah 09:00 da açılıyor,Döviz büfeleri sabah 09:00 da açılıyor.Piyasa 09:00 da açılmış oluyor zaten.Borsa akşam ha 18:10 da kapanmış ha akşam 19:00 da kapanmış ne olacak.Doğrusu sabah 09:00 borsa açılış.akşam 19:00 borsa kapanış bence olabilir niye olmasın.Hem yurt dışı piyasalarla aynı zaman diliminde daha fazla açık olmuş olur borsa.Robot olayına gelince olabilir ilerde niye olmasın.

  • Dd02 Haziran 2020 17:07

    Nasıl olur. Kumar bazlar 24 saat istiyordu hayret doğrusu. 

  • ky02 Haziran 2020 11:46

    sabahtan akşama kadar borsa olmaz. Yatırımcı çok uzun seans yüzünden yoruluyor doğru karar veremiyor. Uzun stresli  işlemler beyin yakıyor. akşam seanstan çıkanlar yüzlerinden hemen belli oluyor. Dünya piyasalarıyla uyumlu olması yalanıyla eskiden saat 12.00 de biten seansı akşam 18.15 e kadar uzattınız. Hepsini para hırsınız yüzünden yaptınız. Önce sağlık. Önce akıl. Saat 17.00 de bitsin seans. Öğlen de ara olsun. Amerikan olan en iyi olan değildir. Borsamızda amerikan sistemi istemiyoruz. Bak amerikanın haline..İnsanına yaptığına, bozuk sistemine. 

  • YORUM02 Haziran 2020 10:54

    bence de mantıklı, bizim borsamızın da eskiden olduğu gibi öğlen arası vermesi gerekiyor, bir nefes molası olur, bu haliyle sabahtan akşama kadar insanlar ekrana kilitleniyor, bu durum ayrıca sağlık sorunlarına da davetiye çıkartıyor.

  • YORUM02 Haziran 2020 13:54

    arkadaş ne alaka robotlar? ben yatırımcı gözüyle baktım konuya, yatırımcılarda mı robotlaşacak? iyi o halde sabah otur ekranın başına akşama kadar gözünü dik ekrana ve fiyatları takip et. olmadı 24 saat olsun,   arada bir uyku arasında da kalk işlem yap.

  • Gökhan02 Haziran 2020 11:44

    Dünya ile entegre olmak istiyorsak seans sürelerinin kısalması değil uzaması gündeme gelmeli...

  • Emrah02 Haziran 2020 11:27

    Gelecekte hepsini robotlar yapacak o zaman personele ihtiyaç olmayacak.Önümüzdeki 20 yıl içinde gerçekleşir o zaman daha uzun süre açık olur borsa.Görürsün 20 yıl sonra.Belki 20 yıla kalmayacak bile.