E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da küresel satış dalgası---

Borsa İstanbul'da küresel satış dalgası

Borsa İstanbul'da küresel satış dalgası
15 Ekim 2020 - 18:10 borsagundem.com

Küresel piyasalarda risk iştahı baskılanırken, dün Borsa İstanbul pozitif ayrıştı. Bugün ise küreseldeki negatif havadan kaçamayan BİST 100 endeksinde jeopolitik gerilimlerin de etkisi eklenince kayıp arttı

BORSAGUNDEM.COM

Aşı çalışmalarında ilerlemeyi engelleyen gelişmeler ve ABD teşvik paketine yönelik belirsizlikler risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Avrupa artan vaka sayılar ve sıkılaştırılan tedbirler ile salgın kaynaklı endişeler gündemde yerini korurken, ABD kaynaklı haber akışları yakından izleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü parti grup konuşmasında cumartesi günü Fatih gemisinde Karadeniz gazı ile ilgili açıklama yapacağını ifade ederken, konu ile ilgili gelişmeler yurt içi piyasaların yakın takibinde yer alıyor. 

Fransa ve Almanya tarafından gelen Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığına tepki haberi de Borsa İstanbul'da küresel satış dalgasının da etkisiyle negatif seyreden endekste satışların sertleşmesine sebep oldu.

Haber akışları hisse piyasalarında dalgalı ve hafif satıcılı seyir yaşanmasına neden oluyor. Asya piyasalarında genel olarak satıcılı seyir izlendi. Avrupa borsaları, güne sert satış ağırlıklı bir seyirle başladı. ABD borsası, perşembe gününe düşüşle başladı. Wall Street endeksleri üç gündür üst üste düşüş kaydediyor. Erdoğan'ın dünkü açıklaması sonrasında enerji ve petrokimya sektörü öncülüğünde gelen alımlarla BIST 100 Endeksi dün günü %1,24'lük yükselişle 1.189,29 puandan tamamlarken bugünü düşüşle tamamladı. 

Paris ve Berlin'den Türkiye'ye tehdit! Bir hafta süre...

Borsanın hızlı hisselerine iyi hal raporu

BORSA İSTANBUL

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumartesi günü Fatih sondaj gemisine giderek yeni rezerv miktarını açıklayacaklarını bildirmesinin ardından küresel piyasalardan pozitif ayrıştı ve günü yüzde 1,24 artışla 1.189,29 puandan tamamladı. 

Analistler, Kovid-19 aşı çalışmaları, teşvik paketi ve ABD başkanlık seçimlerine ilişkin haber akışının yanı sıra, Doğu Akdeniz, Suriye, Azerbaycan ve Libya başta olmak üzere jeopolitik gelişmelerin gündemin odağında kalmaya devam ettiğini söyledi. 

Bugün ABD'de açıklanan bilançoların ve AB Liderler Zirvesi'nden gelecek açıklamaların takip edileceğini aktaran analistler, makroekonomik veri tarafında ise yurt içinde konut satış istatistikleri, özel sektör kredi borcu ve merkezi yönetim bütçe dengesinin, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, ithalat ve ihracat endeksleri ile New York Fed İmalat Endeksi'nin izleneceğini belirtti.

Teknik açıdan dün 1.189,66 ile 1.175,59 seviyeleri arasında dalgalanan BIST 100 endeksi uzun vadeli düşen trendde 1.137 ve orta vadeli düşen trendde ise 1.171,09 dirençleri üzerinde hareketini sürdürerek alıcılı seyrin devam etmesi durumunda 1.206-1.215 güçlü direnç seviyeleri olarak öne çıkıyor. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1.171-1.150-1.133 ara destek seviyeleri konumunda takip ediliyor.

Piyasalarda bugün takip edilen veriler yurt içinde 10.00'da eylül ayı konut satış istatistikleri, ağustos ayı özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu ve 14.30'da haftalık para ve banka istatistikleri, 15.30'da ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, ekim ayı New York Fed İmalat Endeksi, eylül ayı İthalat - İhracat Fiyat Endeksi ve ekim ayı Philadelphia Fed İş Dünyası Görünümü oldu. 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,14 azalışla 1.187,64 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, 1,65 puan ve yüzde 0,14 değer kaybederek 1.187,64 puana geriledi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,33 ve holding endeksi yüzde 0,14 düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,26 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok kaybettiren ise yüzde 1,20 ile orman kağıt basım oldu. 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,36 değer kaybederek 1.185,06 puana geriledi.

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 4,23 puan azalışla 1.185,06 seviyesine indi. Toplam işlem hacmi 11 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Endeks, günün ilk yarısında en düşük 1.181,45, en yüksek 1.191,52 puanı gördü.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,95 ve holding endeksi yüzde 0,39 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,77 ile KOBİ sanayi, en çok gerileyen ise yüzde 1,83 ile orman, kağıt, basım oldu.

Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 0,40, hizmetler endeksi yüzde 0,10 ve teknoloji endeksi yüzde 0,09 değer kaybederken, sanayi endeksi yüzde 0,01 değer kazandı.

Önceki kapanışa göre günün ilk yarısında BIST 100 endeksine dahil hisselerden 36'sı yükseldi, 64'ü değer kaybetti. En çok işlem gören hisse senetleri Petkim, Zorlu Enerji, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Eczacıbaşı İlaç ve Kardemir (D) oldu.

Endeks 15.00 sonrasında gelen satış dalgasıyla yüzde 1'in üzerinde eksi seviyede işlem görüyor. BİST 100 endeksi 15.20 itibarıyla yüzde 1,05 oranında değere kaybıyla 1.177,12 puandan gördü. 

BİST 100 endeksi günü yüzde 0,74 oranında düşüşle 1.180,43 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul BİST 100 endeksi günü yüzde 0,74 oranında 8,86 puan değer kaybıyla 1.180,43 puandan tamamladı. İşlem hacmi 23,3 milyar TL olarak gerçekleşti. Endeks gün boyu en yüksek 1.191,52, en düşük 1.175,20 puandan işlem gördü. 

Bankacılık endeksi yüzde 1,32 ve holding endeksi yüzde 0,69 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,14 ile KOBİ sanayi, en çok gerileyen ise yüzde 2,20 ile madencilik oldu.

Önceki kapanışa göre mali endeks yüzde 0,78, sanayi endeksi yüzde 0,34, hizmetler endeksi yüzde 0,29 değer kaybetti, teknoloji endeksi ise yüzde 0,01 değer kazandı.

BIST 30 endeksi, önceki kapanışa göre 13,30 puan ve yüzde 1,01 düşüşle 1.299,92 puandan kapandı. BIST 100 endeksine dahil hisselerin 32'si prim yaptı, 68'i geriledi. Eczacıbaşı İlaç, Petkim, Zorlu Enerji, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Kardemir (D) en çok işlem gören hisse senetleri oldu.

Turkcell için geri sayım başladı

Borsada kullanılan kredi miktarı 4 milyarı geçti

KÜRESEL PİYASALAR

Küresel piyasalar, yeni tip korona virüs (Kovid-19) vaka sayısındaki artış karşısında Avrupa'da tedbirlerin sıkılaştırılmaya başlaması ve ABD'de teşvik paketinin açmaza girmesiyle dün negatif bir seyir izlerken, bugün yurt içi ve yurt dışında yoğun veri akışı ile AB Liderler Zirvesi'nden gelecek açıklamalar takip edilecek.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Kovid-19 salgınının etkilerine karşı hayata geçirilmesi planlanan ekonomik destek paketine ilişkin dün bir görüşme daha gerçekleştirse de herhangi bir anlaşmaya varamadı.

Mnuchin, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, 3 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinden önce bir anlaşmanın sağlanmanın zor olacağını ve her iki tarafın belirli konularda ilerleme kaydederken bazı konularda hala çok uzak olduğunu ifade etti. 

Kovid-19 salgınına ilişkin haber akışı tarafında, Avrupa'da "ikinci dalga" tehlikesi karşısında İngiltere'nin ardından Fransa ve Almanya'nın da yeniden tedbirleri sıkılaştırmak durumunda kalması öne çıktı.

Almanya genelinde geçerli uygulamaya göre son 7 günde 100 bin nüfus başına vaka sayısının 50'yi aştığı kent ve ilçelerde tedbirler sıkılaştırılacak. Almanya Başbakanı Angela Merkel, son günlerde artış gösteren vaka sayılarından duyduğu endişeyi dile getirerek, "Bunu durdurmalıyız. Kontrol edilemeyen bir artışın meydana gelmesini önlemeliyiz. Zaten üst aşamadayız ve salgının bu aşaması ciddi. İkinci bir dalgayı sağlık sisteminin yanında ekonomik olarak da kaldıramayız." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise Kovid-19 vaka sayılarında rekor artışların ardından başkent Paris başta olmak üzere birçok şehirde 17 Ekim itibarıyla 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

Öte yandan dün ABD'nin büyük bankalarından Bank of America, Goldman Sachs ve Wells Fargo, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin bilançolarını açıkladı. Goldman Sachs'ın yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği kar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 93 artarak 3,6 milyar dolara çıktı. Aynı dönemde Bank of America'nın net karı yüzde 16 azalışla 4,9 milyar dolara, Wells Fargo'nun net karı yüzde 56 düşüşle 2,04 milyar dolara geriledi. 

ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) eylülde yüzde 0,4 artışla beklentileri geride bırakırken, bu gelişmelerle New York borsasında Dow Jones endeksi yüzde 0,58, S&P 500 endeksi yüzde 0,67 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,80 değer kaybetti. ABD endeks vadelilerinde ise işlemlerin negatif tarafta gerçekleştirildiği görülüyor.

Avrupa tarafında İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın bir ticaret anlaşmasına varılması için Avrupa Birliği'ne (AB) verdiği sürenin dolmasına az bir süre kalmasına rağmen taraflar arasındaki anlaşmazlığın sürdüğü belirtildi. Bugünkü AB Liderler Zirvesi öncesi AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir görüşme gerçekleştiren Johnson, son iki hafta içinde fazla bir ilerleme kaydedilmemesi karşısında hayal kırıklığına uğradığını dile getirdi. AB tarafı ise İngiltere ile bir anlaşmaya varılması için "yapılacak çok iş" olduğunu vurguladı.

Bu gelişmelerle dün Avrupa tarafında Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,12 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,58 değer kaybederken, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,07 yükseldi. 

Asya tarafında bugün Çin'de eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 1,7 artarak beklentilerin altında kalırken, Üretici Fiyat Endeksi yüzde 2,1 ile piyasa öngörülerinin üzerinde düşüş kaydetti. Veriler sonrası kapanışa yakın Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,1 artarken, Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,5, Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,4 ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1 geriledi.

Avrupa borsaları, güne sert satış ağırlıklı bir seyirle başladı. Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 1,5 azalarak 365 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 1,7 gerileyerek 12.797 puan oldu. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,9 azalışla 5.827 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,4 düşüşle 4.872 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 1,4 kayıpla 6.820 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 1,6 gerilemeyle 19.290 puanda seyrediyor.

ABD borsası, perşembe gününe düşüşle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, 300 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 1,14 azalışla 28.189,44 puandan işlem gördü. S&P 500 endeksi yüzde 1,26 düşüşle 3.444,60 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 1,61 azalışla 11.578,73 puandan işlem görmeye başladı.

30 yaşına basmadan önce uygulamanız gereken 5 yatırım stratejisi

Hisse seçimlerinde yönetim kurullarına dikkat

PARA PİYASASI 

İstanbul serbest piyasada dolar 7,9320 liradan, euro 9,3360 liradan güne başladı.

Serbest piyasada 7,9300 liradan alınan dolar, 7,9320 liradan satıldı. 9,3340 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,3360 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,9130 lira, euronun satış fiyatı ise 9,3090 lira olmuştu.

Euro/dolar paritesi ise 1,1720 ile yaklaşık 10 günün en düşük seviyesine gerilemesinin ardından bugün yüzde 0,1 artışla 1,1756 seviyesinde bulundu.

Dolar endeksi dün 93,2-93,7 bandında hareket etmesinin ardından bugün 93,4 seviyelerinde yatay hareket etti. Risk iştahı azalan yatırımcının tahvil piyasasına yönelimi ile ABD 10 yıllık tahvil faizleri dün yüzde 0,7090 ile 10 günün en düşük seviyesine gerilemesinin ardından bugün yüzde 0,71 seviyelerinde bulundu.

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 7,9230'dan işlem gördü.

Dün en düşük 7,8993, en yüksek 7,9589 seviyelerini gören dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 7,9106'dan tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 09.35 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,2 üzerinde 7,9230'dan işlem gördü.

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 artışla 9,3080'den, sterlin/TL yatay bir seyirle 10,3010'dan satıldı.

Dolar endeksi, yüzde 0,1 artışla 93,5 seviyesinde dengelendi. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışın hemen altında 1,1745 seviyesinden işlem gördü.

Gün ortasında Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda işlem gören gösterge kağıdı 4 Mayıs 2022 vadeli tahvilin, bugün valörlü işlemlerinin saat 13.00 itibarıyla basit getirisi yüzde 13,20, bileşik getirisi yüzde 13,64 seviyelerinde bulunuyor.

Uluslararası piyasalarda saat 13.00 itibarıyla euro/dolar paritesi 1,1710, sterlin/dolar paritesi 1,2960 ve dolar/yen paritesi 105,3 düzeyinde seyretti.

İstanbul serbest piyasada dolar 7,9360 liradan, euro 9,2910 liradan satıldı.

Gün sonunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 7,9061 lira, satışta 7,9377 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 7,9150 lira, satışta 7,9467 lira olarak belirlemişti.

Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda işlem gören 4 Mayıs 2022 vadeli tahvilin bugün valörlü işlemlerinin basit getirisi yüzde 13,20'den, bileşik getirisi de yüzde 13,64'ten gerçekleşti.

Uluslararası piyasalarda, saat 18.10 itibarıyla euro/dolar paritesi 1,1697, sterlin/dolar paritesi 1,2914, dolar/yen paritesi de 105,27 düzeyinde seyretti.

Serbest piyasada aynı dakikalarda TL karşısında dolar 7,9368 liradan, euro 9,2939 ve sterlin de 10,2656 seviyesinden işlem gördü.

Vatandaşın döviz talebi sürüyor

Hazine: Bütçe eylülde 29,7 milyar lira açık verdi

EMTİA 
 
Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 43,22 dolardan işlem gördü.

Dün 43,43 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 43,32 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.44 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,23 azalışla 43,22 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 40,95 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatlarındaki kısmi düşüşte, dünya ekonomisini olumsuz etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında "ikinci dalga" tehlikesinin piyasalarda oluşturduğu "küresel petrol talebinin zayıf kalmaya devam edeceği" endişesi etkili oldu.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 38,5 milyonu aşarken, can kaybı 1,1 milyona yaklaştı. Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD 7,9 milyonu aşan vaka sayısıyla ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi 7,3 milyondan fazla vaka sayısıyla Hindistan ve yaklaşık 5,1 milyon vakayla Brezilya izledi. 

Libya'da ocaktan bu yana sekteye uğrayan petrol üretiminin tekrar başlaması ve ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki üretim faaliyetlerinin toparlanması da petrol fiyatlarındaki düşüşü etkileyen diğer faktörler arasında yer alıyor.

Amerikan Petrol Enstitüsü'nün dün açıkladığı tahminlere göre, ABD'nin ticari ham petrol stoklarında yaklaşık 5,5 milyon varillik düşüş gerçekleşti. Piyasa beklentisi stokların 2,8 milyon varil düşeceği yönündeydi.

Öte yandan, kış sezonunun yaklaşmasıyla petrol talebinde artış beklentisi ise fiyatlardaki düşüşü belli ölçüde yavaşlatıyor.

Bugün, petrol piyasalarında ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin açıklayacağı resmi petrol stok verileri takip edilecek.

Brent petrolde teknik olarak 43,20 ile 43,27 dolar aralığının direnç, 43,13 ile 43,06 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 484,3 liradan işlem gördü.

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 483,6 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni güne de değer kazancıyla başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 484,3 lira seviyesinden işlem gördü. Aynı dakikalarda çeyrek altın 795 lira, Cumhuriyet altını da 3.245 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın hemen üzerinde 1.902 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Avrupa'da artan tedbirler ve ABD'deki teşvik paketi görüşmelerine ilişkin olumsuz haber akışının risk iştahını azalttığını, bu durumun da altının ons fiyatını desteklediğini bildirdi.

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ile New York Fed İmalat Endeksi'nin takip edileceğini ifade eden analistler, jeopolitik gelişmelerin de yatırımcıların odağında bulunduğunu söyledi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.880 doların destek, 1.940 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

Gün ortasında İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 483,60 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 3.207,00 lira oldu.

Altının onsu ise uluslararası piyasalarda 1.894,90 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı yüzde 2,6 azalışla 42,5 dolardan işlem gördü.

Gün ortasında İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 786,00 lira, Cumhuriyet altını 3.217,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,21 düşüşle 485,20 liradan işlem gördü.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) en düşük 470 bin lira, en yüksek 485 bin 950 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,5 azalışla 484 bin 300 liradan tamamladı.

Altının onsu, uluslararası piyasalarda saat 18.10 itibarıyla 1.900,18 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, yüzde 2,25 kayıpla 42,58 dolardan işlem gördü

TCMB'nin brüt döviz rezervleri 291 milyon dolar azaldı

ABD seçimleri öncesi Çin savaş hazırlıkları başlattı

VADELİ PİYASALAR 

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne düşüşle başlamasının ardından 1.311 seviyesinde dengelendi.

Ekim vadeli endeks kontratı, açılışta en düşük 1.309,25 puanı görmesinin ardından önceki normal seans kapanışının yüzde 0,7 altında, 1.311 puandan işlem gördü.

Dün alıcılı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı yüzde 2 artışla 1.319,75 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında ise hafif geriledi.

Analistler, ABD'de görüşülen teşvik paketine ilişkin olumsuz haber akışının küresel pay piyasalarında risk iştahını törpülediğini söyledi.

Avrupa'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakalarındaki hızlı artışın da piyasaları tedirgin ettiğini belirten analistler, bununla birlikte Brexit görüşmelerinin de piyasalarda risk algısını artıran bir başka etken olmaya devam ettiğini bildirdi.    

Teknik açıdan endeks kontratında 1.308 ve 1.300 seviyelerinin destek, 1.325 puanın ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erdi16 Ekim 2020 08:04

    Reis gazı verdi ky mala girsin çıkmasın elinde kalsın diye

  • EFG16 Ekim 2020 01:01

    Ne dünyaya uyması 16-17ekim tarihinde s400 denemesi var.

  • Arif15 Ekim 2020 23:23

    Gariptir ki garanti bankasından sonra en çok para çıkışı 18 milyonla şok market olmuş.

  • Tiktak15 Ekim 2020 22:28

    Yükselişlefrde değil düşüşlerde uyuyor bİST, cıssss

  • Selim canlar15 Ekim 2020 21:41

    Bırakın bu işleri millete gaz veriyorlar...gaz cikaracaciklar nerde yalannn yaa sen daha yeni yeni osurmaya başladın sana ancak kuru fasulye verirler.sende alıp hisseyi bol bol. Gaz çıkarırsın ortalık kokudan geçilmez...

  • Piston Yukarı15 Ekim 2020 20:58

    Yarın şortçuların eline verme günüdür akşam mallananlar keyifli olun şortçular ve bütün hafta açık yapanlar ayvayı yediniz sabah.

  • Hızır15 Ekim 2020 19:53

    Marketler pandemi korkusuna gene hareketlenmiş. Aslında patronlar ilk aşamada gıdaları uçurmuştu. İkinci dalga başlarsa satış fırsatı yaparlar. Hazır müşteriyi bulmuşken üç beş misli yüksekten hisseleri verirler.

  • Hee15 Ekim 2020 18:24

    Eveeet akşam oldu şu bankacılara bir hal hatır soralım nasıl eğlenmeye devam mı ? İyi topluyormu yabancı bankaları he? Nerdesiniz la üzümlü kekler millete banka aldırmaya çalışanlar alıoooo ne oldi şortunuzmu yırtildi ?

  • Yasin15 Ekim 2020 17:40

    Şok markette değişik mal verme yapıyorlar. Gıdalar koronada yükselecek beklentisi gıdalardaki speklerin mal çıkmasına yarıyor.

  • Fuat15 Ekim 2020 19:55

    Şok geçmiş yıl zararları çok yüksekmiş. Zaten arz yapılırkende sermaye eksideymiş.

  • Dilaver15 Ekim 2020 16:39

    Bizim market ve migros iyi gidiyor. Diğer marketler dağıtılıyor sanki

  • Zeki15 Ekim 2020 16:25

    Dün dedik gaz haberini mal ybermek için söylediklerini. Borsanın sahibi bunlar.

  • ŞAZİMENT KILTIR15 Ekim 2020 15:28

    bumu sert düşüş dax o zaman ne oldu söylermisiniz.

  • Viopçu15 Ekim 2020 13:39

    Şok market yatın viopa girecek. Yüksekten girmek ister ve yarın viopa girince shortu basabilirler.

  • Yasin15 Ekim 2020 12:35

    Şok market gel gel yapma. 12.60 altında kaldıkça düşmeye mahkumsun. Migros yükselince sende mal dağıtmak için uğraşıyorsun.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ15 Ekim 2020 10:48

    Hep 1200 civarında sert düzeltmeler olmadımı.ha 1200- ha 1900 ne fark eder ki bu seferde buralardan ele verirler.

  • TAMİZ KARTALGÖZ15 Ekim 2020 10:46

    bende bugün sortcuların yanında yerimi aldım.

  • Selim15 Ekim 2020 10:38

    Tamamen nakite geçip short açtım. Avrupa çökmüş bizide tutamazlar.