E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemParis ve Berlin'den Türkiye'ye tehdit! Bir hafta süre...---

Paris ve Berlin'den Türkiye'ye tehdit! Bir hafta süre...

Paris ve Berlin'den Türkiye'ye tehdit! Bir hafta süre...
15 Ekim 2020 - 15:36 borsagundem.com

Fransa ve Almanya Türkiye'yi Doğu Akdeniz'deki varlığıyla Avrupa Birliği'ni provoke etmeye devam etmekle suçladı ve tutumunu netleştirmesi için bir hafta süre verdi.

Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında aylardır devam eden ve Avrupa Birliği ülkelerinin de devreye girdiği gerilim ile ilgili Almanya ve Fransa’dan yeni bir hamle geldi.

Fransa ve Almanya, Türkiye’yi Doğu Akdeniz’deki eylemleriyle AB’yi provoke etmeye devam etmekle suçladı ve tutumunu netleştirmesi için bir hafta süre verdi.

Bu haber Borsa İstanbul'da küresel satış dalgasının da etkisiyle negatif seyreden endekste satışları sertleşmesine sebep oldu.

Sözcü haberine göre, Ankara’yı Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın karşı çıktığı sularda doğalgaz aramaya son vermeye ikna etmeyi amaçlayan 2 Ekim’de AB zirvesinde varılan anlaşmaya rağmen, Türkiye dün bir araştırma gemisinin faaliyetlerini yeniden başlattığını açıklaması Avrupa’dan tepki çekti.

Avrupa Birliği, Aralık ayında yapılacak Avrupa zirvesinde Türkiye’ye yaptırım olasılığını gözden geçireceğini açıklasa da geçen haftalarda toplanan AB liderleri, Türkiye’ye yaptırım kararı almamıştı. Uluslararası medya kuruluşlarında yer alan haberlerde Rum Kesimi’nin Türkiye’ye yaptırım istediği fakat bütün üyelerden “evet” oyu alamadığı için Belarus’a yaptırım kararının da önünü tıkadığına dair ifadeler yer almıştı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian Alman ve Polonyalı mevkidaşlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’nin sürekli olarak kabul edilemez provokatif eylemler gerçekleştirdiği bizim için açık” dedi.

Le Drian sorumluluğun Ankara’da olduğunu, ancak Türkiye’nin diyaloğa dönmemesi halinde AB’nin güç dengesini değiştirmeye hazır olduğunu söyledi.

ALMANYA: BİR HAFTA BEKLEYECEĞİZ

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye’nin gemiyi Akdeniz’e geri gönderme kararının “kabul edilemez” olduğunu söyledi.

AB yaptırımlarını gündeme getirme olasılığı hakkındaki soruya Maas, AB’nin nasıl tepki vereceğine karar vermek için bir hafta bekleyeceğini söyledi. Maas “Beklenen görüşmeler iki seferdir yapılamıyor ve ne zaman yapılacağını bilmiyoruz. Bir hafta içinde ilerleme olup olmadığını görmek için beklemeliyiz ve sonra AB tarafından hangi tavrın benimsenmesi gerektiğini göreceğiz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (46)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)16 Ekim 2020 11:50

    Ne yani, topraklarımızı teslim mi edelim ?  isteyen ev, arsa, tarla, hatta çifçi malı tarlası olan banka satın alabilir.  Parayi veren, istediğini ticari/ev/otel/motel ,fabrika vb. vb. satın alabilir... ama tehdit olmaz haaaaaaaa

  • TÜRK ÜM DE ÖNCE16 Ekim 2020 11:45

    şimdi ATATÜRK olsaydı T.C. nin başında kim kimi tehdit ederdi görürlerdi. gelir gelmez ANDIMIZ I kaldırmakla ATATÜRK ve ESERLERİNE saldırmakla işe başladılar. kıbrıs ta annan planı için rahmetli rauf denktaş a baskı yaptılar.ALLAH tan rum oylarıyla TÜRK TOPRAKLARI kurtuldu.. şimdi  AB ye kafa tutacak adam en başta TÜRKÜM DEMELİ..dinciler onu da söyleyemezler. ..bakalım haftaya göreceğiz AB ve dinciler karşı karşıya

  • bu dünyadan biri16 Ekim 2020 10:50

    Avrupayla aramız açıldı. Bu hangi ülkenin işine gelir? Düşünün bulursunuz. 

  • Net man 16 Ekim 2020 09:20

    Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es.

  • Eczacı Tahir16 Ekim 2020 07:13

    Ülkende bir günde 30000 covid vakası olmuş . Ekonomik krize girmek üzeresin ve batarsin. Kendi işine bak.Artik sana maske ve dezenfektan yok.Git kimden alıyorsan al.

  • kurt15 Ekim 2020 20:05

     bu macronu ıslatıp ıslatıp falakaya yatıracan   cocuk gibi zırt pırt konuşuyor yersiz  laflar ediyor işallah fransanın içi karışırda  bize laf atmayı bırakır 

  • Arazlar15 Ekim 2020 19:38

    Sizin tehtıtleriniz vız  gelir tırıs gider Kendi ülkem topraklarında petrol aramayı size mi soracağız hadi ordan elinizden geleni ardınıza koymayın

  • Emine15 Ekim 2020 19:31

    Macron reis kızdı yine

  • Ahmet15 Ekim 2020 19:11

    Arkadaşlar hükümetin ülkeyi getirdiği durumla Doğu Akdenizde ki uls arası hukuka dayalı haklarımızı ayrı değerlendirmeliyiz Evet Üreten bir ekonomi olsak sanayileşmesini tamamlamış Avrupa bu terbiyesizliği yapamazdı 18 yıldır iktidardalar hala şunu yapacağız bunu yaptık şöyle iyi böyle güzel vallahi bıktırdılar Ülke çökmüş dışa bağımlı bir ekonomiyle nasıl bu avrupanın onların uşaklarının bizi sürüklediği durumdan çıkarız bilmiyorum ama bu iktidarla bu işi çözemeyiz Chp iyi mhp bunlar ilede olmaz ne olacak bilmiyorum Avrupa nın haksızlığı ortada bunlarda yapacakları kötü şeyleri hep Milletçe haklı olduğuğumuz hususların arkasına gizliyorlar

  • abdullah 16 Ekim 2020 00:55

    hassss... çok bilmiş sen yönetsene ülkeyi bu iktidar çözemiyor ya da tavsiyen ne bir bilen olarak. avrupanın yaptığı terbiyesizlik mi senin yaptığının yanında.

  • Gerçek vatandaş15 Ekim 2020 19:06

    Sizin cebinize göre mi karar alacağız

  • Torry16 Ekim 2020 00:55

    Zamlardan nefes alamıyon ama borsada takılıyon. Böyle milli meselede bile çaktırmadan muhalefet yapıyon.

  • Bir senmi milisin15 Ekim 2020 21:19

    Cebinize gore kararmi alacagiz deyip cebinizi doldurdunuz dogru diyorsun kendi cebinize gore karar veriyonuz bu kadar yildir bende oy verdim ama artik gunahimi bile vermem sunuda diyeyim artik cebimizin para gordugu yok market,bakkal,carsi pazar sagolsun üstune elektrik,su faturalari dogal gaz telefon nefes almaz olduk

  • manyak herif15 Ekim 2020 18:46

    alman ve fransız dostlarımızı kırmamak için doğu akdenizdeki tüm araştırma ve sismik gemilerimizi güvenli limanlarımıza çekmeliyiz.Hatta ve hatta balıkçı teknelerini,kayıklarımızı ve takalarımızı da limanlara çekip demirlemeliyiz.atatürkün dediği gibi yurtta barış, dünyada barış.barış herşeyden önemlidir.

  • Zeki Kenan 15 Ekim 2020 18:43

    Sözcü yazmışsa araştırmak lazim

  • Pgsuszede15 Ekim 2020 18:38

    Gerizekalılar , koronadan geverip gidersiniz hale Türkiye ye diklenirsiniz ne bok yiyeceksiniz 1 hafta sonra? Ekonomik ambargo mu koyacaksınız?O zaman sizinde sonunuz olur.Bunu biliyorsunuz.savaş çıkarmaya zaten yüreğiniz ve cesaretiniz yok .Anca böyle havlarsınız it gibi.

  • Düzceli 15 Ekim 2020 18:22

    Biz Türküz ve bizim bizden başka dostumuz yok. Bunu her fırsatta gösteriyorlar. Bizler de gerekeni yapalım. Öyle böyle deyip burun kıvırmadan kenetlenip, ayrılmayalım. Devletimizin ardında dev güç olalım.

  • bir dost15 Ekim 2020 18:15

    geri dönmez bu deniz seferi  yapılacak

  • Fhr15 Ekim 2020 17:27

    Ne soysuz olduğunuzu şu son bir ayda Doğu Akdeniz ve azerbaycan da bir kez daha gösterdiniz Ermeni dilediği gibi saldırıyor gık yok Yunan yapmadığı pislik yok gık çıkmıyor bize gelince havlayun bizde hoşt itler der geçeeiz

  • Aga15 Ekim 2020 17:25

    Bu yonetim tarzi nedeniyle hergun fakirlesiyorsunuz , dolari 1,30 dan devral getir 8 e ama halaa arkanda bu kit akilli guruhu surukle vah ki ne vah ulkenin haline

  • Torry16 Ekim 2020 00:57

    Haber Akdenizdeki haklarımızı koruduğumuz için ab nin ceza kesmesi. Farkındasın değilmi.

  • Hehe15 Ekim 2020 17:22

    Araplar coktan yapti bile ne o arap seviciler sesiniz cikmiyor onlara yas ilan edenler sallamislar burdan avrupaya

  • Bir yorum15 Ekim 2020 19:59

    Senin gibi sersemler bu Dünya da neden ve nasıl yaşar?  Anlamış değilim.  

  • Türk.15 Ekim 2020 19:24

    Senin chpkkb Esad'ın kıçını yalıyor. Buda Arap. Dikkat et Araplarin hepsi chpyi destekliyor. Bir zamanlar mollalar İran'a derdiniz şimdi Türkiye ye savaş açsa İran'ın yanında savaşırim diyen chpliler var. Siz ne utanmaz arlanmaz kişiliksiz birisiniz.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Ekim 2020 17:16

    NE YAPACAKSANIZ KÖKTEN YAPINDA BİTSİN ARKADAŞ HER GÜN TEHDİT HER GÜN TEHDİT.ISIRACAK KÖPEK HAVLAMAZ DER ATALARIMIZ.ISIRACAKSANIZ ISIRIN.ZATEN BİZİ AB ALMAYACAKSINIZ ÇÜNKÜ ORARASI HİRİSTİYAN KÜLÜBÜ OLDUĞUNU İYİ BİLİYORUZ.

  • Yorum15 Ekim 2020 16:55

    BM de tescillenen ne ise o dur hadi yürüü

  • KERİM15 Ekim 2020 16:52

    BİZDE ONLARIN KENDİ SULARINDA YAPTIKLARI ÇALIŞMALARA ENGEL KOYALIM.MEİSİN ACELE İLHAK EDİLİP YUNANLILARIN YAPTIĞI ONLARA KARŞI KULLANILMALI EZERBAYCAN ÖRNEK ALINMALI

  • Nedim15 Ekim 2020 16:47

    Ulan soytarılar sizi daha verdiğiniz  onca vaatten  bir tek sözü tutmuşluğunuz yok!  Hiç birinizin Türkiye ile savaşacak cesareti olmadığı gibi  daha korkak olan Yunanistan ı   Pkk ve Ermeni dangalları  üzerimize sürdükçe rezil ve perişan oluyorsunuz! 

  • 1an15 Ekim 2020 16:38

    1 hafta sonra savaşmı açacaksınız.Ama bir konuda halılar.Net siyaset izleyip suriyelileri avrupaya sıçırmak lazım.Alin Araplarının neden kahrını biz çekiyoruz.Arap ülkeleride bize düşmanlık yapıyor

  • tunc yıldız15 Ekim 2020 16:37

    siz kim oluyorsunuzda türkiyeyi tehdit ediyorsunuz komşu deseniz komşu degilsiniz haydi oradan allahın avrupalısı müdahil oluyor işimize yıllar gecmiş icinizdeki haclı zihniyeti gecmemiş

  • Malak15 Ekim 2020 16:33

    Önce bir yakın yerlerde bulup çıkaralım. Eldeki kuş daldaki kazdan iyidir.

  • Yorum15 Ekim 2020 16:31

    Hiç bekleme bence 1 hafta mafta

  • AHMET ÖZBİR15 Ekim 2020 16:25

    Reyiz bu tehditin altında kalmamalı ve derhal savaş ilan etmelidir. Teker teker yunan adalarına çıkıp, adaları zapt etmeliyiz. Plajdakı cıbıl cıbıl kızlar benimdir.

  • ali15 Ekim 2020 16:19

    şimdi avrupadan şikayetçiyiz desek bıral ab yi olmaz 

  • Hamsi sever15 Ekim 2020 16:19

    S-400 atış eğitimi vardı ne oldu haber yok mu 13-16 Ekim Navtex vardı Karadenizde.

  • yorum15 Ekim 2020 16:05

    bi sorun şunlara ne olur çıkmazsak ne yaparsınız merak ettik...savaşla mı korkutacaksınız bizi he ne olacak

  • özkan15 Ekim 2020 16:04

    Ulan bu ALmanlar her daim başımızın belası Osmanlının yıkılmasına da bunlar sebeb oldu. Zaten Merkel olmasaçoktan çökecekler başımıza

  • Malafat15 Ekim 2020 16:47

    Aynen, Alman makam arabasından inmiyor bizim koftehorlar

  • EFE15 Ekim 2020 16:04

    BU AVRUPDA DANGALAKLASMAYA BAŞLADI

  • Ali15 Ekim 2020 16:00

    Çokta korktuk. Zamanında Ab ye alacaktınız koçum almadınız derdinizi şimdi marko paşaya anlatın.

  • TURK15 Ekim 2020 15:47

    siz kimsiniz kendi sularimizda vize posto koyuyorsunuz hayret bisey

  • Okie Dokie15 Ekim 2020 15:46

    Yeşil soğan kıpır kıpır. Ben gideceğim diyor.

  • Okie Dokie16 Ekim 2020 09:31

    Kudurun fetöcüler.

  • Dd15 Ekim 2020 21:30

    Soğan başlı,mı istiyon.

  • Vatandas15 Ekim 2020 16:44

    Seni birileri bulsa yaaa.becemiyorlarmı.

  • Nedim15 Ekim 2020 16:33

    kendini soğanla mı tatmin ediyorsun  dangalak?