E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul Türkiye-ABD anlaşmasıyla 98 bine tırmandı---

Borsa İstanbul Türkiye-ABD anlaşmasıyla 98 bine tırmandı

Borsa İstanbul Türkiye-ABD anlaşmasıyla 98 bine tırmandı
18 Ekim 2019 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul ABD-Türkiye anlaşması ile güne 98 bin puanın üzerinde sert yükselişle başladı ve gün boyu 700 puanlık dar bantta dalgalandı. Endeks ekim ayındaki en büyük çıkışını yaparak günü %3.71 oranında yükselişle 98.415 puandan kapattı

BORSAGUNDEM.COM

Yurt içi piyasalarda yatırımcıların Suriye operasyonunun başlamasıyla artan belirsizlikle “bekle-gör” stratejisini benimsemesinden ötürü risk iştahı nötr görünüyordu. ABD’den gelen yaptırım söylemleri Borsa İstanbul’da satışları derinleştirirken, dün Türkiye ve ABD, Suriye konusunda mutabakata vardı.

ABD Başkan Yardımcısı Pence, dün piyasaların kapanışının ardından yaptığı açıklamada Türkiye ve ABD'nin Suriye'de ateşkese karar verdiğini açıkladı.

Pence, “Tabii ki ABD yeni yaptırımlar uygulamayacak. Daimi bir ateşkes ilan edildiğinde Başkan Trump ekonomik yaptırımları kaldıracak” dedi. Ayrıca Pence, YPG’nin 120 saat içinde bölgeden çekileceğini ifade etti.

Türkiye cephesinde ise Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun açıklamaları öne çıktı. Çavuşoğlu, YPG'nin çekilmesi için harekâta ara verileceğini ve ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların kaldırılacağını açıkladı.

Türkiye ve ABD’nin anlaşması belirsizliği dağıtarak, risk iştahını artırmış göründü. Nitekim Bu gelişmeye TL varlıkları hızlı tepki vererek, dolar sert düştü.

Öte yandan ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sık sık övdü. “Erdoğan benim dostum. Türkiye doğru şeyi yaptı. Cumhurbaşkanı’na büyük saygım var. Başkaları böyle bir karar almayabilirdi. Akıllıca davrandı. Tam bir lider” ifadelerini kullandı. Ayrıca Trump piyasaları rahatlatan şu açıklamayı yaptı, “Türkiye ile varılan uzlaşının ardından yaptırımlara artık gerek kalmadı.”

ABD’de hisse senedi piyasalarında ise ana gündem bilançolar. Güçlü bilançolar, Brexit uzlaşması ve Kudlow’un ABD-Çin ticaret anlaşmasında ılımlı konuşmaları ABD’de endeksler dün rekora yakın yükselişle kapandı. Asya piyasaları ise Çin büyüme verisinin beklentilerin altında gerçekleşmesi ile temkinli göründü.

BORSA İSTANBUL SERT YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul, Suriye konusunda ABD ve Türkiye'nin anlaşmasının ardından güne %3.70 oranında sert yükselişle 98.406 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 5,08, holding endeksi yüzde 2,90 yükseliş kaydetti. Tüm sektör endeksleri güne yükselişle başlarken, en fazla kazandıran bankacılık oldu.

Avrupa borsaları satış ağırlıklı başladı

BIST İLK YARIDA YÜKSELDİ: BANKACILIK ENDEKSİNDEKİ PRİM %5'İ AŞTI

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 3.608,01 puan artarken, toplam işlem hacmi 3,6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 5,61, holding endeksi yüzde 3,68 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran bankacılık oldu.

New York borsası düşüşle açıldı

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul ABD-Türkiye anlaşması ile güne 98 bin puanın üzerinde sert yükselişle başladı ve gün boyu 700 puanlık dar bantta dalgalandı. Endeks ekim ayındaki en büyük çıkışını yaparak günü %3.71 oranında yükselişle 98.415 puandan kapattı. Bankacılık hisselerindeki prim %5.72 oranında olurken, sanayi endeksi günü %2.76 oranında artıda kapattı. Hacim 6 milyar lirayı aşarak Ekim ayı ortalamasının altında seyretti.

Günün önemli şirket haberleri 18/10/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 18/10/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 14:02 itibariyle 5.7826 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7547 lira, en yüksek 5,8301 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4402 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1132 seviyesinde. Gram altın 276.2 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 14.58 seviyesinde.

ABD-Türkiye anlaşması dolara darbe vurdu!

 

BORSA İSTANBUL DÜN YÜKSELİŞLE KAPANDI

Dün Brexit haberiyle satış yiyen BIST, Erdoğan-Pence görüşmesiyle kapanışa doğru artıya geçti. Endeks günü %0.81 oranında yükselişle 94.896 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

TÜRKİYE-ABD ANLAŞMASININ DETAYLARI AÇIKLANDI

Türkiye-ABD ortak açıklamasında, "ABD, Türkiye'nin güney sınırına dair meşru güvenlik kaygılarını anlar." ifadelerine yer verildi.

Türkiye-ABD anlaşmasının detayları açıklandı

 

TRUMP: ERDOĞAN'A TEŞEKKÜRLER, MİLYONLARCA HAYAT KURTULACAK

Trump, "Türkiye'den harika haberler. Pompeo ve Pence ile kısa bir görüşme yaptık. Erdoğan'a teşekkürler, milyonlarca hayat kurtulacak" dedi.

Trump: Erdoğan'a teşekkürler, milyonlarca hayat kurtulacak

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TRUMP'A CEVAP

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın attığı Tweet'e cevap vererek, 'Sayın Başkan, insanlığın baş düşmanı terörizmi yendiğimizde daha fazla can kurtarılacak' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a cevap

 

ÇAVUŞOĞLU: OPERASYONA ARA VERİLECEK, YAPTIRIMLAR KALKACAK

Çavuşoğlu, YPG'nin çekilmesi için harekata ara verileceğini ve ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımların kaldırılacağını açıkladı.

Çavuşoğlu: Operasyona ara verilecek, yaptırımlar kalkacak

 

ASYA BORSALARI KARIŞIK SEYRETTİ

Asya borsaları Çin ekonomik verilerinin ardından karışık seyretti.

Asya borsaları karışık seyretti

 

ABD BORSALARI BREXİT VE SURİYE HABERLERİ SONRASI YÜKSELİŞLE KAPANDI

Wall Street endeksleri, perşembe günü jeopolitik gelişmelerle yönünü belirledi. AB ile İngiltere arasında Brexit için bir anlaşmaya varılması ve ABD ile Türkiye'nin Suriye konusundaki mutabakatı ABD borsalarını yükseltti.

ABD borsaları Brexit ve Suriye haberleri sonrası yükselişle kapandı

 

AVRUPA BORSALARI KARIŞIK SEYİRDE BAŞLADI

Avrupa borsaları, Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin gerçekleştirileceği güne karışık başladı.

Avrupa borsaları karışık seyirde başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)