E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Erdoğan'a teşekkürler, milyonlarca hayat kurtulacak---

Trump: Erdoğan'a teşekkürler, milyonlarca hayat kurtulacak

Trump: Erdoğan'a teşekkürler, milyonlarca hayat kurtulacak
17 Ekim 2019 - 20:43 borsagundem.com

Trump, "Türkiye'den harika haberler. Pompeo ve Pence ile kısa bir görüşme yaptık. Erdoğan'a teşekkürler, milyonlarca hayat kurtulacak" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ABD Başkanı Donald Trump açıklamalarda bulundu.

Trump, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Türkiye'den harika haberler. Pompeo ve Pence ile kısa bir görüşme yaptık. Erdoğan'a teşekkürler, milyonlarca hayat kurtulacak" ifadelerini kullandı.

Trump sonraki mesajlarında “Bugün uygarlık için harika bir gün. ABD ile gerekli ama gelenek dışı yolda benim yanımda durduğu için gurur duyuyorum. Herkese tebrikler.” İfadelerini kullandı. “Bu anlaşma 3 gün önce asla yapılamazdı. Yapılabilmesi için “sert” sevgi göstermek gerekti. Herkes için harika oldu. Hepinizle gurur duyuyorum” diye yazdı.

TEKSAS'TA KONUŞTU

Trump bu paylaştığı mesajların ardından miting için gittiği Teksas’ta konuştu. “İnanılmaz bir sonuç. Türkiye, ABD, ortaklarımız ve Kürtler için harika bir gün. Medeniyet için harika bir gün” dedi.

“Erdoğan akıllıca davrandı, tam bir lider”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sık sık övdü. “Erdoğan benim dostum. Türkiye doğru şeyi yaptı. Cumhurbaşkanı’na büyük saygım var. Başkaları böyle bir karar almayabilirdi. Akıllıca davrandı. Tam bir lider” ifadelerini kullandı.

Bazı senatörler Başkan Trump’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Kasım için planlanan Beyaz Saray ziyaretini iptal etmesi çağrısında bulunmuştu. Başkan Trump varılan uzlaşı sonrasında davetin geçerli olduğunun mesajını verdi.

"Yaptırımlara gerek kalmadı"

Türkiye ile varılan anlaşma sayesinde hem Türkiye’nin sınır güvenliği endişelerinin giderileceğini, IŞİD mahkumlarının kontrol altında tutulacağını söyledi. "Hayal edebileceğimiz her şeyi aldık. Kürtlere de teşekkür ediyorum" dedi. Trump “ABD çok mutlu, Türkiye çok mutlu, Kürtler çok mutlu. Uygarlık çok mutlu” ifadelerini kullandı.

Trump Türkiye ile varılan uzlaşının ardından yaptırımlara artık gerek kalmadığını söyledi.

Türkiye-ABD anlaşmasının detayları açıklandı

Çavuşoğlu: Operasyona ara verilecek, yaptırımlar kalkacak

Pence: Türkiye ve ABD, Suriye'de ateşkes için anlaştı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : ))18 Ekim 2019 09:35

    Adamlar eşeği kaybettirdi ormanda... Eşşeği bulduk kaybettirilen eşşeği.. seviniyoruz... :D ... hiç bişe yok... ben yaptırım yapıyorum sana... büyük yaptırımlar.... sonra aaa tamam uzlaştık, şimdi yaptırımları yapmıyorum. vazgeçtim... :D  SONUÇ: Türkiye diploması zaferi ...  : )) karar sizin...

  • mzd18 Ekim 2019 09:18

    milyonlarca hayatla trompet neyi kastediyor..bizi tehditmi etti ,noluyo yav....kıl oluyom trompete arkadaş....

  • turan18 Ekim 2019 08:05

    domuz 

  • Borsaci17 Ekim 2019 23:47

    Tam bir hayal kirikligi.Operasyon amacina ulasmadi.Abd ve Ab,ye gelecekte asla guvenmemeliyiz.

  • Türkoğlutürk 18 Ekim 2019 08:26

    Halen inanıyormusun,

  • Börü17 Ekim 2019 23:46

    Turp a bir mektup yazsak mı ki kahveci ağzıyla.."taş çalıyon tırtıl kafana ıstakayı yersin.. adam gibi oyna..sana bu oyunun nasıl oynanacağını Reis yine öğretir yoksa.." turp la sadece okey oynanır..onun kafası satrancı kaldırmaz. Piyon nasıl sürülür hamle nasıl yapılır zamanla öğrenecek o zamana kadar eteğimizin dibinden ayrılmasa iyi olur.

  • Yeni ahmak17 Ekim 2019 23:41

    Ahmaklık etmemiş Yeni Trump

  • Hoca17 Ekim 2019 23:24

    Trump gibi birinin görüşleri değersizdir. Adamın akıl sağlığı yerinde değil

  • BÖRÜ17 Ekim 2019 23:24

    Reis sen bir yol açtın Allahın izniyle..artık kendine güvenme konusunu tamamıyla aşmış bir ülke olduk çok şükür..bundan sonra NATO AB VE BÖLGE ÜLKELERİ BİZİ YOK SAYAMAYACAK. TAM AKSİNE BİZİM ONAYIMIZ OLMADAN HAREKET ETMENİN YANLIŞ OLDUĞUNU ANLADILAR..SIRA AKDENİZDEKİ DURUMU ÇÖZMEK OLACAK..REİSİN BU KONUDAKİ PLANI DA DURUŞU DA TARTIŞILMAYACAKTIR. BÖLGENİN HUZURU TÜRKİYENİN İSTİKAMETİ VE DURUŞU İLE YENİDEN ŞEKİLLENECEKTİR. Aksi takdirde gereği yapılır. Biz geçmişi sağlam gücünü milletten alan onurlu bir ülkeyiz .bizi bölgedeki kabile ülkeleriyle bir tutanlara DEVLETİMİZ SIKI BİR ŞAMAR ATMIŞTIR.

  • Nihat18 Ekim 2019 09:52

    Aşağıdaki deyyus sırıtma!  karakter bozuğu it.

  • Türkoğlutürk 18 Ekim 2019 08:27

    Hah hah hah. O şamar kime atıldı.

  • AHMET ÖZBİR17 Ekim 2019 21:47

    TRAMpet: "Türkiye doğru olanı yaptı, ERDOĞAN BÜYÜK LİDER!" yarınki manşeti Trampet attı, krizmatikçiler, kaosçular ŞAP'A OTURDU!.. Keşke her doğan ERDOĞAN OLSA ÜLKEMİN GÜZEL İNSANLARI ÇOŞSA!..

  • Türkoğlutürk 18 Ekim 2019 08:30

    Olayları kanal a gözüyle görmeye devam et. Önce rahip, olmadı devriye için abd den izin, şimdide trumpa evet. Ve sen gurur duyuyorsun.

  • Kalafat 17 Ekim 2019 21:41

    Ne oldu şimdi? Bütün teröristler korumaya alındı ve sınırdan uzaklasacaklar. Başka bir oyalama taktiği başladı, sonunda yine başımıza bela olacaklar. Yılanın başı küçükken ezilir... burada bir öyle bir böyle yazan dönekleri anlamıyorum. Hiç mi birinizde sağlam duruş olmaz be arkadaş...

  • yaşar17 Ekim 2019 21:39

    sana güven olmaz bugün anlaştım dersin yarın arkadan vurursun ....buna güvenip anlaşma yapıldı bakalım sonu iyi biter inşallah ...

  • ulen.. 17 Ekim 2019 21:20

    ordaki insanlara ekmek vermedin 5 milyonu turkıyeye gökçü açlıktan... ama gittin milyon dolarlık silahları bedavaya verdin onlara eğitim vererek kullanmalarını sağladın...  şerefsiz...

  • Kaçan Grup17 Ekim 2019 21:14

    turp dünya lideri

  • Tekno papaz17 Ekim 2019 21:13

    Tek bir terörist kalmayana kadar...... noldu

  • rize17 Ekim 2019 23:22

    metni okursan anlarsin gerzek. bölgede tek bir ypgli kalmayscak ve kontrol tsk da olacak yaziyor

  • Didi dee17 Ekim 2019 21:11

    Neymiş efendim 5 dünyadan büyükmüş

  • Gullu baba17 Ekim 2019 21:01

    Ucurun yarin hisseleri usd ciler yaniyor alev alev

  • Kamil17 Ekim 2019 20:51

    İnanmıyorum, senin ipinle kuyuya inilmez

  • fbi17 Ekim 2019 20:49

    aslanım trump