E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye-ABD anlaşmasının detayları açıklandı---

Türkiye-ABD anlaşmasının detayları açıklandı

Türkiye-ABD anlaşmasının detayları açıklandı
17 Ekim 2019 - 21:40 borsagundem.com

Türkiye-ABD ortak açıklamasında, "ABD, Türkiye'nin güney sınırına dair meşru güvenlik kaygılarını anlar." ifadelerine yer verildi.

Türkiye-ABD ortak açıklamasında, "ABD, Türkiye'nin güney sınırına dair meşru güvenlik kaygılarını anlar." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İki ülke kuzeydoğu Suriye başta olmak üzere sahadaki gelişmelerin ortak çıkarlar temelinde daha yakın eş güdüm gerektirdiğini kabul ediyor. Türkiye ve ABD 'hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için' anlayışıyla NATO topraklarını ve halklarını tüm tehditlere karşı koruma taahhütlerini muhafaza ediyor.  Türkiye ve ABD, Suriye'nin kuzeydoğusunda DEAŞ’la mücadele faaliyetlerinin devamında kararlıdır. Türkiye ve ABD, terörle mücadele harekatlarının yalnızca terör unsurları ile bu unsurlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereci hedef alması gerektiği üzerinde mutabık kalır. Türk tarafı, Türk kuvvetleri tarafından kontrol edilen güvenli bölgedeki tüm meskun mahal sakinlerinin dirliği ve güvenliğini sağlayacağını taahhüt eder, sivillerin ve sivil altyapının zarar görmemesi için azami dikkati göstereceğini vurgular. Her iki taraf Türkiye'nin, YPG ağır silahlarının toplanması ve YPG tahkimatları ile tüm muharip mevzilerinin kullanılmaz hale getirilmesi dahil, milli güvenlik kaygılarının giderilmesini teminen bir güvenli bölge kurulmasının devam eden önemi ve işlevselliğinde mutabık kalır. Güvenli bölge, evvelemirde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolünde olacak ve her iki taraf, güvenli bölgenin her veçhesiyle uygulanmasında eş güdümü artıracaktır."

Trump: Erdoğan'a teşekkürler, milyonlarca hayat kurtulacak

Çavuşoğlu: Operasyona ara verilecek, yaptırımlar kalkacak

Pence: Türkiye ve ABD, Suriye'de ateşkes için anlaştı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd18 Ekim 2019 09:15

    amerika sanki yine bizi oyalıyor ,5 gün ne için 5 gün,sıkıştırdıklarımız kaçsın diyemi...

  • Rusya18 Ekim 2019 11:03

    Nasıl Esat ın kalması için US Rusyayı Suriye çagırdıysa aynı şekilde bu bölge için de Rusya yı çagırmış olabiir bu zaman bunun için yeterli

  • Borsa uzmanı18 Ekim 2019 08:49

    Korkudan nakite geçen çok oldu. Borsa gözüken 96.600 açılacak 98 bin 99 bine doğru gidecek.

  • Borsacasusu18 Ekim 2019 08:09

    Şimdide Suriye yi dolduruşa getirecekler.suriye toprak bütünlüğü diyerek üzerimize gelecekler. batılı ülkeler yeni oyun kuruyor.

  • kaktust17 Ekim 2019 23:54

    teröristi imha için girildi biliyordum,bunun dışında asla bir ihtimal dahi vermiyordum

  • Börü 17 Ekim 2019 23:34

    Ordu millet anlayışının ne anlama geldiğini canım ülkem ve idarecileri tüm dünyaya gösterdi..

  • Süleyman Kırpak17 Ekim 2019 23:30

    Arkadaşlar bu işler öyle kolay değil.şunu yapalım bunu yapalım başkan en iyi olanı yaptı tüm dünya yı dize getiriyor.savaşlar adama aşamadır.birinci raundu kazandık bu savaş uzun solukludur.bu tür savaşlar uzun yıllar sürecektir.öyle bekara karı boşamak kolaydır.ne yapacaktık.haçlı ordusu üzerimize geldi onu bırakın tüm müslüman ülkelerlede savaşıyoruz.ne yapacaktık tüm dünya ile mi savaşacaktık.o zaman tüm dünya üzerimize savaşarak hemde ekenomik olarak çökettirler idi.bunu yorumları iyi niyetlimi yoksa kötü niyetlimi yapıyorsunuz oda önemli.

  • cello17 Ekim 2019 23:27

    Bu iş çelık çomak oyununa döndü...abd hızımızı kesti...haksız duruma düşmeyelım...akıl oyunları devrede... Biraz daha dikkat.

  • My17 Ekim 2019 23:13

    Reis neyapiyorsa doğru yapıyor milet icin.devamm

  • BÖRÜ17 Ekim 2019 23:12

    Aslında bu durum haklılığımızı ispat etmiştir. Abd terör örgütleriyle girmiş olduğu pazarlığın yanlışlığını anlamış oldu.bunun ispatı ise varılan bu mutabakattır. Aslında hazır bu asamaya gelmişken fetö ele başını da alabilir..Reisin yerinde müdahaleleri ile kısa zamanda onunda iadesini sağlayacaktır. Akıl almaz taktik.. Buna tüm dünya şapka çıkaracak..yarından sonra Türkiye yi daha güzel günler bekliyor.. Kararlı duruşu milletimizin desteği ile ülkemizin itibarını ve gücü daha da artmış oldu. ALLAH HER ZAMAN HAKLININ YANINDADIR..

  • AAA17 Ekim 2019 22:56

    Bu iste kesin bir pislik var.😈

  • Vatandas17 Ekim 2019 22:39

    Şeytanla pazarlıklıkmi olur dikkat etmek ve kesinlikle gevsememek lazim

  • Alp18 Ekim 2019 08:51

    Şimdi burada şeytan kim oluyor 👹

  • tam17 Ekim 2019 22:36

    Tmm anladık TÜRKİYEDE Kİ çantaçılarınızı alın bu ülkeye hiç bir şey yapmayan ne kadar kurum holding ve 3 trilyon dolarımızu alanlari bitirin LÜTFEN YETER ARTIK ONLARI GÖRMEK İSTEMİYORUM ESİR DÖNEMİ BİTSİN.......

  • Yorum17 Ekim 2019 22:32

    Ağır silah tamam da hafif silahlar ne olacak onlarla gerilla taktikleriyle ülkemize sızıp askerimizi polisimizi halkımızı mı öldürecekler teröriste ağır silah gerekmez zaten ağır silah cephede lazım bence tüm silahlar toplanmalı silahlı gurup olduğu sürece barış gelmez suriyeye şimdi bunlar elindeki silahla suriyedeki yönetimden özellikte isteyebilirler zaten tüm bu tiyatro bunun için degilmiydi o sebeple oradaki elinde silah olan tüm ypg liyi indirmemiz lazım

  • İyi başlangıç17 Ekim 2019 22:05

    Her iki taraf için güzel bir metin tek eksik bu güvenli bölge nereleri kapsayacak mevcut girilen yerleri mi ırak sınırına kadar olan bölge dahil mi, herhalde bundan sonrası Ruslarla halledilecek.

  • seko17 Ekim 2019 21:51

    Yarın borsa günü

  • Muhtar17 Ekim 2019 21:47

    Yaw ne çekilmesi adamları kaçıracaklar